Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Контролните точки... Въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Контролните точки... Въпроси?

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
    Много сте негативни към тези "златни талони"! И защо така?
    Аз съм със "златен" от 2 години. Извадих го когато си подменях шофьорската книжка. Приемам го като бонус и смятам, че съм си го заслужил по правилата.
    Карам около 10 000км. на година с личната кола, карам и служебна- (все в Пловдив). Нямам снимки от камери и глоби за неправилно паркиране. Пари при проверки не съм давал, нямам и намерение, а няма и защо!
    Колега напълно те подкрепям.Само нямам служебен автомобил.Всичко друго е както си го написал.

Коментар

Аз съм със "златен" от 2 години. Извадих го когато си подменях шофьорската книжка. Приемам го като бонус и смятам, че съм си го заслужил по правилата.
      Карам около 10 000км. на година с личната кола, карам и служебна- (все в Пловдив). Нямам снимки от камери и глоби за неправилно паркиране. Пари при проверки не съм давал, нямам и намерение, а няма и защо!
      И аз така, само дето съм на Софийско градско, предимно!

Коментар

Пак бая бисери бее!? Относно питането.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Привет колеги, имам питане относно контролните точки. Доколкото знам засега няма възможност за проверката им онлайн? Другото което ме интересува, когато 2 години нямаш никакво нарушение, автоматично ли се възтановяват контролните точки, или се ходи до КАТ и се попълва някакви формуляри? И колко са точките които се възстановяват през тия 2 години без нарушения? И последно, колко години не трябва да имам нарушения и да имам право на златен талон?
        Благодаря Ви колеги предварително
        Наличието НЕ може да се проверява Онлайн. Когато 2 год. водача е без нарушение автоматично системата възстановява контролните точки до пълния размер. За сведение. Когато водач иска сам да възстанови контролни точки, то има право да възстанови до една трета (т.с. 13 точки) за календарна година. Така нареченият "златен" талон (всъщност оранжев) те спасява при първо нарушение, от отнемането на контролни точки (само това). Дори да ти отнемат контролният талон за маловажно нарушение, след издаване на НП ти връщат синьото талонче. И пак чакаш 6 год. за "златен" талон.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Пак бая бисери бее!? Относно питането.

Наличието НЕ може да се проверява Онлайн. Когато 2 год. водача е без нарушение автоматично системата възстановява контролните точки до пълния размер. За сведение. Когато водач иска сам да възстанови контролни точки, то има право да възстанови до една трета (т.с. 13 точки) за календарна година. Така нареченият "златен" талон (всъщност оранжев) те спасява при първо нарушение, от отнемането на контролни точки (само това). Дори да ти отнемат контролният талон за маловажно нарушение, след издаване на НП ти връщат синьото талонче. И пак чакаш 6 год. за "златен" талон.
          Благодаря, за изчерпателния отговор

п.с. Как мога да разбера, дали са минали 6 години без нарушение, по спомен последното ми нарушение е било около 2008 год. но искам да съм сигурен и догодина живот и здраве и без нарушения, да взема златния талон, ей така за престиж и за още по-добрата ми мотивация за по-примерен шофъор
          Последно редактирано от Еделвайс; 04-02-13, 09:30. Причина: Допълване

Коментар

Пита се на гишето в КАТ
            LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
              Златният талон спасяваше водачите само при първото нарушение. Сега обаче те ще имат пълна защита.
              Няма майтап...Сега го чух по новините.За добрите инвеститори настъпи време за дивиденти...Баси държавата....
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Колега, все едно аз съм го написал.
                А по повод това дали е златният талон е над закона, не мисля че е така, но след като съм си го заслужил, защо да не го ползвам. Естествено и аз не съм светец, но да си призная често съзнавам, че ме мотивира да не върша много големи глупости. Скоро изпратих и жена ми да си извади такъв, въпреки че тя си е светец отвсякъде и за примерно 40-50 хил. км. няма нито едно регистрирано нарушение. (пу, пу, да не чуе дявола).
                А проверката за право на талон отнема 1-2 минути в КАТ на гише.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Няма майтап...Сега го чух по новините.За добрите инвеститори настъпи време за дивиденти...Баси държавата....
                  А ти какво помисли че си го измислям ли?
                  LZ1ZAH

Коментар

Добре, де. Всички сте прочели публикациите на журналята, а те както знаем, обичат да наблегнат на пикантериите, без да се интересуват от точността на информацията.
                    Препоръчвам на всички, които не са прочели Наредбата и нямат представа - какво е новото в нормативната уредба, да се въздържат от коментари по схемата ЕЧК (един човек каза...).
                    Хайде сега, да прочетем за "всеобщия имунитет" на водачите с т.нар. "златен талон", имайки предвид - какъв обем от нарушения са визирани в Закона за движението по пътищата:

Раздел II.
                    Списък на нарушенията, при извършването на които от наличните контролни точки на водача, извършил нарушението, се отнемат контролни точки съобразно допуснатото нарушение

Чл. 6. (1) За нарушения на Закона за движението по пътищата на водачите на МПС се отнемат контролни точки, както следва:
                    1. за управление на МПС, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително (чл. 174, ал. 1 ЗДвП) - 10 контролни точки;
                    2. когато нарушението по т. 1 е извършено повторно (чл. 174, ал. 2 ЗДвП) - 15 контролни точки;
                    3. за отказ на водач, който управлява МПС, трамвай или самоходна машина, да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи вещества или неизпълнение на предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му (чл. 174, ал. 3 ЗДвП) - 12 контролни точки;
                    4. за управление на спряно от движение моторно превозно средство или състав от пътни превозни средства, в който е включено спряно от движение пътно превозно средство (чл. 177, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 контролни точки;
                    5. за нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез (чл. 180, ал. 1, т. 3, предл. 2 ЗДвП) - 5 контролни точки;
                    6. за превишаване на разрешената максимална скорост с над 50 km/h в населено място или при извършване на обществен превоз на пътници и опасни товари (чл. 182, ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 ЗДвП) - 12 контролни точки;
                    7. за неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно изпреварване или неспазване предимството на друг участник в движението (чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 1, 4 и 5 ЗДвП) - 8 контролни точки;
                    8. за използване на мобилен телефон по време на управление на превозното средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му (чл. 183, ал. 4, т. 6 ЗДвП) - 6 контролни точки;
                    9. за неизпълние на задължението за използване на предпазен колан или за носене на каска (чл. 183, ал. 4, т. 7 ЗДвП) - 6 контролни точки;
                    10. за неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище (чл. 183, ал. 4, т. 8 ЗДвП) - 6 контролни точки;
                    11. за престояване или паркиране като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението (чл. 183, ал. 4, т. 9 ЗДвП) - 6 контролни точки;
                    12. за превозване на деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV ЗДвП (чл. 183, ал. 4, т. 10 ЗДвП) - 6 контролни точки;
                    13. за преминаване при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването (чл. 183, ал. 5, т. 1 ЗДвП) - 8 контролни точки;
                    14. за неосигуряване на предимство при преминаване през пешеходна пътека (чл. 183, ал. 5, т. 2 ЗДвП) - 8 контролни точки.

(2) На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                      Добре, де. Всички сте прочели публикациите на журналята, а те както знаем, обичат да наблегнат на пикантериите, без да се интересуват от точността на информацията.
                      Препоръчвам на всички, които не са прочели Наредбата и нямат представа - какво е новото в нормативната уредба, да се въздържат от коментари по схемата ЕЧК (един човек каза...).
                      Хайде сега, да прочетем за "всеобщия имунитет" на водачите с т.нар. "златен талон", имайки предвид - какъв обем от нарушения са визирани в Закона за движението по пътищата:
                      Добре де Ники, аз не съм чел, а гледах интреврю, даде го един високопоставен полицай с ,,бела капа''...Излиза,че за другите нарушения,освен цитираните от теб,няма наказания...Какво става например, ако някой ,,златен талон'' ме нашие отзад ?Или им се разминават само описаните нарушения?
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Отнемат се контролни точки само за изброените в тази разпоредба на Наредбата. Останалото е само във финансово изражение (глоби за ФЛ/ имуществени санкции за ЮЛ).
                        За водачите с т.нар. "златен талон", не се отнемат точки за нарушения, посочени в точки от 4 до 14.
                        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                          Пита се на гишето в КАТ
                          Цъ! Пускаш заявление за това. Отговора е официален. На уше само през познат.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Добре де Ники, аз не съм чел, а гледах интреврю, даде го един високопоставен полицай с ,,бела капа''...Излиза,че за другите нарушения,освен цитираните от теб,няма наказания...Какво става например, ако някой ,,златен талон'' ме нашие отзад ?Или им се разминават само описаните нарушения?
                            Не че няма да бъде наказан -златния талон- ако те нашие отзад, единствената му далавера е че няма точки да му режат, иначе и акт ще си има и ще си плаща
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Цъ! Пускаш заявление за това. Отговора е официален. На уше само през познат.
                              Значи съм попаднал на печена лелка. Отидох и попитах дали мога да си взема въпросния талон, тя ми поиска книжката, погледна нещо в компа си и ми каза, да отида пак след май месец 20313г. Това се случи миналото лято.
                              LZ1PER

Коментар

И в крайна сметка дали според наредбата амнистията за точките от "златните талони" е само за първо нарушение, или става въпрос за доживотен имунитет, освен ако не караш пил?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X