Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руснаците пак ни изпревариха в борбата с двадесетолевките на пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Руснаците пак ни изпревариха в борбата с двадесетолевките на пътя

ми беха ме наплашили да не си и помислям да пробвам да подтиквам към корупция европейците .. пък честно казано и в момента не бих пробвал.

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
      Ами тогава какво обсъждаме как е в другите страни? Щом корупцията ни устройва...
      Ами и аз това се чудя. Корупцията е система за преразпределение на благата без участието на посредник, който в случая е държавата. За разлика от нормалните сделки с посредник тук нещата са наобратно. Нормално посредника взима 2,3,5 10,20,30% от стойността на сделката, а в този случай посредника (държавата) би прибрала 400% и допълнително иска, точки, висене по опашки, време, нерви и унижения. Та затова казвам, че е въпрос на избор и е добре да го има. Уточнявам че мисля така само за този конкретен пример. Корупцията е лошо нещо в нормалните държави. Нашата държава не е нормална по нито един признак. А пък по отношение на контрола на движението по пътищата системата е извратена. Да висиш по опашки и да се молиш да ти вземат парите, а някакви каки да се подиграват с теб не е нещо което някой би предпочел вместо да даде 1/4 от парите на място и да му е мирна главата. Докато ме занимават с талони, контролни точки, опашки и ми губят по половин работен ден ще предпочитам "корупционния" вариант. Защото съм нормален човек който не желае да бъде унижаван допълнително заради извършеното нарушение. Глобата би трябвало да е достатъчна, но унижението и нервите защо? В корупция или в бюрокрацията - изберете сами в кое от двете да се забъркате. "В никое" не е възможен отговор в България. Едно от двете е задължително.

едит/

иначе системата е нарочно така направена. Никой в тази държава не желае да се бори с корупцията по пътищата. Защото в противен случай ще трябва да плаща адекватни заплати на полицаите които мръзнат по пътищата. Под адекватна разбирай умножено поне по 5. А така по стар комунистически метод са ги оставили да се чувстват че прецакват системата, която се опитва иначе тях да ги прецака. И така си докарват липсващото възнаграждение за мръзненето или жегата. Едно време по татово време така се държаха всички в подчинение. Шофьорите точеха горива, магазинерите спекулираха с дефицитни стоки, работника в завода бичеше частно и влачеше материали и изделия, месарите, бакалите, лекарите и т.н. за всеки имаше "кранче" и държавата се правеше, че не вижда. Всеки си крадеше кротичко и се чувстваше тарикат, а всеки тарикат не желае промяна на статуквото.
      Последно редактирано от elbgt; 11-02-13, 12:03.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Според мен идеята е недообмислена - камера трябва да има у двете страни, в униформата на полицая за водене на запис през време на дежурството му и ще се съхранява до изтичане на определена давност, а ако се появи някой с претенции се вади записа от определения ден и се гледа, полицаите не трябва да имат достъп до записите за да не бъдат манипулирани. Също така подобни камери трябва да имат "нарушителите Х" това са специално обучени лица, които ще са цивилни и ще се държат, като такива, ще заснимат схемата с кафето и други подобни схеми и ще организират данъчни проверки с пристрастие на "кафеджиите".

Коментар

Всека втора кола в Русия вече оборудвана с видеорегистратор, и запис от него се приема в съда като доказателство, включително и срещу незаконите действия на пътна полиция.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
            Ами и аз това се чудя. Корупцията е система за преразпределение на благата без участието на посредник...
            Корупцията е причината законите да не важат - сега се радваш, че минаваш евтино дори за тежко нарушение като употреба на алкохол, но ако станеш жертва по някакъв начин (не конкретно в ПТП) и установиш, че държавата не прави нищо да те защити (защото нарушителят си е платил на когото трябва) ... Тогава няма да си толкова доволен...

Колко примери има на сгазени деца (например) и "осъдени" условно водачи... или такива, които въобще не са открити...
            Колко примери има на наркобосове, които са освободени заради "пропуски" на следователи и прокурори...

Когато кандидатстваш по европроект и ти поискат 40% от сумата (това беше стандарт преди 5-6 години) - каква "услуга" ти прави чиновника?
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Всека втора кола в Русия вече оборудвана с видеорегистратор, и запис от него се приема в съда като доказателство, включително и срещу незаконите действия на пътна полиция.
              Сибирски, а къде се съхранява записа от видеорегистратора? Наскоро гледах един сериен филм "Подстава" се казва, където на един депутат му правят " к.р капан" на български на руски подстава
              С неговата кола убиват бременна жена в деветия месец и се установява, че видеорегистратора е изключен.
              В последствие се установява, че е бил изключен заради любовницата му и той няма общо с катастрофата.

Коментар

Записа от видеорегистратор се съхранява в SD картата на уреда. Ето ви един от много примери на подобни записи.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  Когато кандидатстваш по европроект и ти поискат 40% от сумата (това беше стандарт преди 5-6 години) - каква "услуга" ти прави чиновника?
                  Как каква? Получаваш едни 60%, които иначе не получаваш. Малко ли е? Иначе аз повече от 10% не съм давал, ама при определени обстоятелства и 40% бих дал. Не трябва да си алчен чак пък толкова
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Абе с тия камери не знам дали ще се спре корупцията,ама броя на арестите за предлагане със сигурност ще се увеличи.Защото като те спрат и кажеш "дай да почерпя"....А ако някой не знае,незаконно е както искането,така и предлагането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X