Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Deal
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Чета,чета и все повече се убеждавам ,че този който беше казал : '' Този който избира сигурността пред свободата със сигурност не заслужава нито едното нито другото".Дяволски прав е бил.

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
        '' Този който избира сигурността пред свободата със сигурност не заслужава нито едното нито другото".Дяволски прав е бил.
        Да, може да се перефразира и така:Човекът или е творец, или е потребител - трето положение няма, и това се отнася за абсолютно всичко - стоки, услуги, житейски ситуации и т.н. Просещият не е творец, от просещ става зависим потребител, а после и обикновен робот.
        -----------------
        Тъй да се каже, спасяването на давещите се, е дело на самите давещи се.
        Последно редактирано от n_petrova; 19-01-13, 16:45.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
          ...Просещият не е творец, от просещ става зависим потребител, а после и обикновен робот...
          Самодоволен и самовярващ си дрън дрън та пляс. То и армиите състоящи се само от офицери, без редници, ефрейтори и сержанти, са най-мощните. Като люксембургската например.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, може да се перефразира и така:Човекът или е творец, или е потребител - трето положение няма, и това се отнася за абсолютно всичко - стоки, услуги, житейски ситуации и т.н. Просещият не е творец, от просещ става зависим потребител, а после и обикновен робот.
            -----------------
            Тъй да се каже, спасяването на давещите се, е дело на самите давещи се.
            Цъ! Аз съм потребител. Но съм и творец. Иноватор, с чувство за де жа вю.|
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Да, може да се перефразира...
              Спри наркотиците и не намесвай Ильф и Петров.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Прочитайки една такава " Новина", всеки човек живял в системата на тоталитаризма, вижда в нея, само тревожни факти.
                Значи във всяка кола задължително ще се вгражда GPS приемник, който може да излъчва координатите си, през GSM връзка, неизвестно кому и с каква цел.

Разбира се, с директива от малко след 11.09.2001 година, всички телефонни апарати могат да се пускат дистанционно от оторизираните служби и да слушат разговори, без това да си проличи.
                Ми те сега ченгетата се подслушват едни други, че и даже Министър Председателя за Мишо Бирата.

Значи всяка една кола, ще може да бъде локализирана по всяко време. При това задължително ще е оборудвана с подобен "шукаритет" .
                Ма то било за наше добро бе !!!
                Ах къф съм проЗт. Да не се сетя.

Кога ли ще започнат да ни ги имплантират ?
                Ах къф си проз (не се впрягай, просто ми хареса произношението). В щатите вече от доста години ги имплантират(ама не за шофьори и коли де). Насъбрали са 10 х доброволци. С RFID чипове. У нас засега само на асансьори и кучета.
                Всъщност ползата от "проследяването" за "съответните органи" няма да е голяма. И сега си ходим с по 2 -3 гсм-а с коли и без коли. А вече и по селата накацаха камери за "следене на трафика". Действителната полза ще е голяма ако успеят да внедрят системата и ползването на информацията от нея без да е необходимо разрешението на специализиран орган. Като нищо ще мине - нали е за "добро".

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Интересно. Не ми се вярва да стане точно в този му вид но - поживем - увидем.

Ако това стане, бих спретнал един протест "Днес на всеки кръгъл час цяла България да натисне паник бутона".
                А бе ти верно отдавна не си в татковината. - за фалшиви сигали - 500 лв. Ще напълним бюджета за нула време.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Оруел е все по-актуален.
                Оруел е просто мила стара приказка от далечната 84-та. Нещо като хензел и гретел и трошичките.
                За всеки от нас има по няколко мегабайта (а може и "гига" да са знам ли вече ...) в един социално, психо, ....... икономически модел. Заложено е колко получаваш-откъде(от коя, кои други клетки в модела), допълнителни доходи-откъде, ако имаш рушвети - откъде (рушветите са просто още една форма на управление, чрез пренасочване на парични потоци), в кой вид магазин (пак клетка от модела) за какво отиваш, и тнт ... . Всичко това е заложено в модела. Могат да прогнозират на ранообразни бъдещи явления, например ако ти дадат 13-та заплата какъв ще е ръста на стоките през турскатата граница или на консумацията на алкохол (това и без модел го могат ама по-грубо), могат да изчислят точно в кой момент колко души ще излязат да протестират срещу високите цени на тока ако се увеличи с Х% цената му, въобще възможностите са много над способността ми да си го представя.
                Оруел ряпа да яде. Хубавото е че можем да си мислим че сме "свободни". Блаженни сме нищите духом и наше е царството небесно.
                Последно редактирано от Goblin; 28-05-13, 15:54.
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Уви, тази простотия мина в НС.

Коментар

Днес го чух и по немското радио, че ще се въвежда официално. Няма ли начин да се шунтира платката? Мноо са се загрижили за мен- айде нема нужда. Хуу си знам аз да харесвам повече старите коли, хем и по качество са по-добри от новите....
                    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

И за старите коли ли го въвеждат ?
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Обикновено ЕС изисква поетапно въвеждане на такива системи за 'новите автомобили, които се предлагат след дадена дата'...
                        Например сега за всеки нов автомобил, продаван в ЕС е задължително наличието на TPMS... Но не задължават поставянето на такива на стари автомобили.
                        Иначе не смятам, че е простотия - има доста предимства.
                        Времето за подаване на информация за инцидент ще е изключително съкратено, което може да спаси доста човешки животи особено при самостоятелен инцидент...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          И за старите коли ли го въвеждат ?
                          Чакай първо да се разберат с фирмата , която ще ги доставя и монтира.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Буквално казаха: въвеждане на новите/новопроизведените коли.-> (официална част)
                            А е известно тука до колко се карат "стари" и след колко време ще се набълбука с нови. А може и от любов към човека поетапно да имплантират и старите. ->(лични помисли)
                            Сега се сетих за един коментар пак по радиото от неделя: индженерите работят вече по проект/и за свързване на всички автомобили в (глобална)мрежа с цел оптимиране на движението, избягване на задръстванията, облекчаване на трафика и т.н. Идеята е за пилотни проекти в Германия, а в последствие и на европейско ниво.
                            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                              Буквално казаха: въвеждане на новите/новопроизведените коли.-> (официална част)
                              А е известно тука до колко се карат "стари" и след колко време ще се набълбука с нови. А може и от любов към човека поетапно да имплантират и старите. ->(лични помисли)
                              Поетапното ще е в България само. Етапите ще са три - трите последни дни преди крайния срок.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Поетапното ще е в България само. Етапите ще са три - трите последни дни преди крайния срок.
                                Споко майсторе! Тука, за сега, автомобили малко се произвеждат!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X