Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Интересно. Не ми се вярва да стане точно в този му вид но - поживем - увидем.

Ако това стане, бих спретнал един протест "Днес на всеки кръгъл час цяла България да натисне паник бутона".
    То,може да не ти се вЕрва,ма ние си живеем тук и реално,не само онлаин .Както казах нямам нищо против самата система,още повече,ако работи добре.Но месните дерибей виждат във всяка подобна иновация възможност да сдерат по някоя кожа от стадото.Лично на мен вече ми драска по кокала.Проблема е,че не ми се заминава в чужбина...
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      ...Но месните дерибей виждат във всяка подобна иновация възможност да сдерат по някоя кожа от стадото...
      Аз виждам възможност да се съдят въпросните дерибеи, ако въпросната европейската директива НЕ включва задължително монтиране върху вече съществуващите автомобили, а те решат да направят монтажа задължителен и за тях.

Европата може да е всякаква, но определено не е от най-търпеливите що се отнася до изискванията за монтаж на задължителни устройства със задна дата.

Не знам какво точно гласи директивата, и какви точно ги спряга интервюирания. Просто споделям че би ме учудило да ги направят задължителни за всички, и още повече би ме учудило ощетените да не използват всички правни и социални инструменти с които биха разполагали в този конкретен случай. Естествено, трябва да са в течение че разполагат с тях.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз виждам възможност да се съдят въпросните дерибеи, ако въпросната европейската директива НЕ включва задължително монтиране върху вече съществуващите автомобили, а те решат да направят монтажа задължителен и за тях.

....и още повече би ме учудило ощетените да не използват всички правни и социални инструменти с които биха разполагали в този конкретен случай. Естествено, трябва да са в течение че разполагат с тях.
        На течение сме да,
        ама български такива инструменти ползвал ли си ? Или имаш идея за небългарски.
        Щото виж колко години бяха нужни само за акциза за мощните коли от европа.(казус далеч по-ясен от горния)
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Европата може да е всякаква, но определено не е от най-търпеливите що се отнася до изискванията за монтаж на задължителни устройства със задна дата.

Не знам какво точно гласи директивата, и какви точно ги спряга интервюирания. Просто споделям че би ме учудило да ги направят задължителни за всички, и още повече би ме учудило ощетените да не използват всички правни и социални инструменти с които биха разполагали в този конкретен случай. Естествено, трябва да са в течение че разполагат с тях.
          Обикновено продкрепям мненията ти, но тук ще изразя несъгласие. Директивата, за разлика от регламента, няма пряко действие. Т. е. държавите не са длъжни да я препишат дословно в законодателството си. Например "6-та директива" се отнася за ДДС, но всяка страна има различен закон за ДДС. Трябва само да спазва принципите, заложени в директивата. Например, в България даваш всеки месец и ДДС декларация и ДДС дневници. В повечето други страни членки дневници не се изисква да се дават. Ако диркетивата казва, че от 2015 г. в колите трябва да се поставят системи за известяване, но не е уточнено дали само на нови коли или на всички, то не пречи местното законодаталство да реши да са всички нови, плюс, примерно в рамките на 2 години и на старите. Това е съвсем законно и на противоречи на "духа" на дирактивата. Дори директивата да казва, че на новите трябва да се слага подобно устройство, ако изрично не е обозначено, че САМО на тях се слага няма пречка ние да си запишем в закона, в правилника за неговото прилагане или в някоя наредба, че се слага и на старите.
          Едит: ето тук може да видиш разликата между регламент, директива, решение, препоръка и мнение, по смисъла да договорите за ЕС.
          Последно редактирано от NovemberCharlie; 22-09-12, 02:56.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

В подкрепа на горното:
            Ако не знаете, интензивното рязане на лентички е заради ЕС. Не, че някъде другаде го правят, просто ББ така го тълкува и копче не можеш да му кажеш.

Коментар

Интензивното рязане на лентички е заради PR за местно ползване. В ЕС не гледат лентичките, а едни екселски таблици.
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                Интензивното рязане на лентички е заради PR за местно ползване. В ЕС не гледат лентичките, а едни екселски таблици.
                Аз много добре знам мотивацията на ББ за лентичките. Въпросът беше какво оправдание ползва, като му намекнат, че прекалява.

Коментар

Че той от намек разбира ли? А друг е въпроса дали някой му го казва директно ...

Коментар

Няма да намекнат. Нямат причина.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Оруел е все по-актуален.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                        Може и ГПСа да го свържат с една ГСМа карта и да съобщава кога и къде си превишаваш скоростта и кога и къде не спираш на стопа . И глобите да ти ги пращат на е-майла или направо да ти намаляват салдото на сметката . Колкото и футуристично да изглежда може да доживеем до реалното навлизане . Анално!!!!!!!!!!!!
                        И това ще стане. Преди седмица от един задокеянски клиент ми се пръкна точно такова задание да му остойностим разработката... Искаха да следи превишена скорост, забранен завой, каране наобратно в еднопосочна улица.
                        Само фискалния принтер, разпечатващ разписките за глобите липсваше от заданието.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                          И това ще стане. Преди седмица от един задокеянски клиент ми се пръкна точно такова задание да му остойностим разработката... Искаха да следи превишена скорост, забранен завой, каране наобратно в еднопосочна улица.
                          Само фискалния принтер, разпечатващ разписките за глобите липсваше от заданието.
                          Ами да, просто му е писнало да му вдигат застраховките заради шофиори-келеши. Системката ше се изплати за нула време, еле и като прибавим по-малкото ръчкане на техниката.
                          Има и места, където при подобни продукти, клиенти купуват от фирмата с "заради вашата безопасност, в нашите камиони има вградена система за контрол..." написано на микробуса. Защото и тук си имаме "копърки", "бакшиши", завеяни тираджии... Просто повече контрол, и се вкарват в релси. Самосъзнанието се мери по липсите във фиша за заплатата...
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                            В заданието е липсвало по-скоро пояснението "Искаме да видим дали няма да се вържете по-евтино от съществуващите тук при нас Fleet Management системи" май...
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              Самосъзнанието се мери по липсите във фиша за заплатата...
                              Може ли това да си го добавя в подписа, ако не държиш на роялти за авторски права ?
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                Може ли това да си го добавя в подписа, ако не държиш на роялти за авторски права ?
                                Добавяй. Висиш баничка!
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X