Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Бандитите, знаят как да си служат с дистанционно регулираните и проследявани GSM-и .
    Обикновените хора не са наясно с тез подробности.

Нещо повече, бандитите, знаят кого да подкупят, за да получат данни, кога набелязаният човек е "за риба", та да могат без проблеми да му оберат апартамента.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

От: Устройство за известяване при катастрофа - задължително за всички автомобили

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Бандитите, знаят как да си служат с дистанционно регулираните и проследявани GSM-и .
      Обикновените хора не са наясно с тез подробности.

Нещо повече, бандитите, знаят кого да подкупят, за да получат данни, кога набелязаният човек е "за риба", та да могат без проблеми да му оберат апартамента.
      Така и си мислех.
      Не става въпрос за оттделен ЖСМ. Идеята е Вашия да изпрати аларма към 112 при катастрофа.

Коментар

Бандитите...
        Щото бандитите нямат армия лепиларчета дето могат да слухтят кога колата напуска имота ? Хайде съвсем на майтап го удари. Пасивен авариен гпс в кола е далеч по малка пробойна от вече съществуващия в телефоните които всички носим.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Може и ГПСа да го свържат с една ГСМа карта и да съобщава кога и къде си превишаваш скоростта и кога и къде не спираш на стопа . И глобите да ти ги пращат на е-майла или направо да ти намаляват салдото на сметката . Колкото и футуристично да изглежда може да доживеем до реалното навлизане . Анално!!!!!!!!!!!!
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Така и си мислех.
            Не става въпрос за оттделен ЖСМ. Идеята е Вашия да изпрати аларма към 112 при катастрофа.

What is eCall?

eCall is a system that provides an automated message to the emergency services following a road crash which includes the precise crash location. The in-vehicle eCall is an emergency call (an E112 wireless call) generated either manually by the vehicle occupants by pushing a button or automatically via activation of in-vehicle sensors after a crash. When activated, the in-vehicle eCall device will establish an emergency call carrying both voice and data directly to the nearest emergency services (normally the nearest 112 Public Safety Answering Point, PSAP). The voice call enables vehicle occupants to communicate with the trained eCall operator. At the same time, a minimum set of data will be sent to the eCall operator receiving the voice call. The minimum set of data contains information about the incident including time, precise location, vehicle identification, eCall status (as a minimum, indication if eCall has been manually or automatically triggered) and information about a possible service provider (CEC, 2005).
            ...
            http://ec.europa.eu/transport/road_s...ects/ecall.htm
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ecall.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5408907

ecall_-_qualcomm.pdf
            Ние не сме неутрални!

Коментар

подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                .... Пасивен авариен гпс в кола е далеч по малка пробойна от вече съществуващия в телефоните които всички носим.
                Глей ся .
                Телефона можем да си го носим в нас, можем и да не го носим. / Засега /.
                Обаче , фабрично вградено в автомобила пасивно GPS устройство, вероятно ще подлежи на проверка при Годишен Технически Преглед.
                Отсраняването му, би се тълкувало от закона, като промяна в техническите параметри на автомобила.
                Освен това, може да бъде проверявано подобно на автоаптечката, текущо при проверка от контролния орган.

Схващаш ли нюанса ?

П.С. Разбира се аз винаги гледам с насмешка, на опитите за глобален контрол , предстявяни от едни хора по един по-друг начин , като грижа за ближния.
                Последно редактирано от Nik Nikolov; 20-09-12, 20:40.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Що се отнася до абонамента - никой не може да наложи задължителен абонамент в Европа.
                  То и никой не плаща и 50К за FB страничка, ама ...
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

...
                    Обаче , фабрично вградено в автомобила пасивно GPS устройство, вероятно ще подлежи на проверка при Годишен Технически Преглед.
                    Отсраняването му, би се тълкувало от закона, като промяна в техническите параметри на автомобила...
                    Ай ся, ти съвсем ме хвана на малки вратички

Ще подлежи на проверка колкото ербег или абс.

Залагам ти каса бира че в огромен процент от случаите системата ще се състои просто от най-обикновен екивалент на OnStar огледало за обратно виждане - тук ги пуснаха за тези които искат да си монтират системата на автомобили при които не е оригинално оборудване. После се усетиха че на евтините модели могат да я предлагат като заводска опция. Най-обикновено огледало с инерционен датчик и електроника. Прилича на огледалата с автоматично затъмняване. Можеш да го смениш когато поискаш.

За изпечена лисица като теб (в добрия смисъл) - звучиш очарователно беззащитен когато започнеш да почерняш нещата

Не търси под вола теле - системите които са имплементирани около теб В МОМЕНТА те следят далеч по-добре от това нещо. Ако изрично търсиш "непроследяемост" - няма да ти е никакъв проблем да заглушиш И това нещо.

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                    Може и ГПСа да го свържат с една ГСМа карта и да съобщава кога и къде си превишаваш скоростта и кога и къде не спираш на стопа . И глобите да ти ги пращат на е-майла или направо да ти намаляват салдото на сметката . Колкото и футуристично да изглежда може да доживеем до реалното навлизане . Анално!!!!!!!!!!!!
                    Всичкото което описваш е възможно и със съществуващата технология която носиш с теб ежедневно. При това не по-малко ефикасно. Ако колата ти е с obd2 електроника - всичките данни за скорост ги има от години. Ако си мислиш че при катастрофа модерен инерционен датчик който е вързан към вече съществуващия ти ербег не може да изчисли с каква скорост си се ударил - жестоко се лъжеш. Километражите на доста автомобили от години са със стрелки които блокират на скоростта с която си се движил в момента на удара. Още от механичните времена.

Ако дупето все още не те боли - значи никой все още не е ползвал "реалното анално навлизане". Ако заболи - ще заболи със или без това устройство монтирано в колата ти.
                    Последно редактирано от Goblin; 20-09-12, 22:09.

Коментар

Да дочакаме тази система, пък тогава да я плюем. Идеята не се е родила просто ей така, от вчера за днес. Естествено, че ще е безплатна и никой не е умрял да следи бай ти Ганя къде е ходил с 20 годишният си Голф. Да тракват в реално време 4 млн. автомобила (защото са толкова по справка на КАТ) е леко несериозно. А да се подслушват е направо смешно. Контрола и сигурността на движението по пътищата отдавна се прилага при fleet management-а на големи автопаркове и транспортни фирми и определено е доказал своите предимства. Автоматичното известяване при катастрофа пък се ползва в рали спорта от доста време, а у нас бяха правени тестове на рали България миналата година. В редица европейски държави тази система работи и е спасила доста животи и засега не е задължителна, нито пък всички нови коли са снабдени с нея.
                      Служебната ми кола пали с персонален чип и има GPS. Предава и записва в реално време движението на колата. Шефа ми винаги може да провери къде съм бил, ама на мен не ми пука. Щото ще види че съм бил там и там по работа, ааа скокнал съм да свърша нещо мое, после пак по работа и така до 7 вечерта, пък не съм си пуснал овъртайм. Виж ти, интересно. Аз лично няма от какво да се притеснявам.

След което колата спира, и "водачът" получава съобщение "Сър, след десет секунди вратите ще се отключат за пет секунди. Моля оставете колата в състоянието в което сте я намерили".

Естествено никога не е ползвано, но технически е възможно при заводски монтаж.
                      Ако не се лъжа тази услуга се предлага(ше) от двата американски оператора на сателитно цифрово радио - Сириус и XM Radio (те май се обединиха). Колата ти тъй и тъй е оборудвана със сателитен приемник за цифрово радио, защо да не се използва и за нещо друго.
                      Една от услугите е при кражба да се прати сигнал до колата и да се блокира двигателя. Друго (което на мен лично ми се струва малоумно, но съм чувал че в Аляска американците си оставят колите с включен двигател на паркинга докато гледат хокеен мач, за да им е топло после) е услугата за палене на колата в определен час. Да речем си поръчваш през твоя оператор нещо като събуждане, само че ти палят колата чрез сигнал. Поръчал си за 8.15, а ти тръгваш на работа в 8.30. Не че не може с допълнително дистанционно да цъкнеш от кухнята, докато си пиеш кафето или да си нагласиш таймер, ама ... американска му работа.
                      Последно редактирано от VHS; 20-09-12, 22:20. Причина: правопис
                      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                        ...ама ... американска му работа.
                        За всеки американец с гараж (а в Аляска и повечето студени щати почти всички са с такива, иначе колата на сутринта така или иначе е буца лед), "engine block heater" е далеч по-удачно решение. Най-обикновено нагревателче което се завинтва някъде по водната магистрала и се включва в мрежата. Държи антифриза топъл.

За оставянето на двигател включен на открит паркинг - казва ли ти някой. Някога може би.

Едно мога да ти гарантирам - един от най-точните американски лафове е "There's a reason for my madness". "Има обяснение за лудостта ми". Повечето от чудатостите им са абсолютно съобразени с условията им, и абсолютно неразбираеми на други ширини.

Аз докато живеех в Европа как се кикотех че американските коли повечето имат компас на таблото - не е истина. Дивни подигравки бяха. Кви са тия бе. Компас в колата. Що не мивка с чешма.

После като покарах в градовете им всичко си дойде на мястото.

Същото с адресите им - "Улица еди коя си, номер 5450". Малии, кви са тия бре, аз на един от дългите булеварди в София живеех на номер 321 като малък, тия отпрали номер 5000, какви са техните булеварди ? После и това си дойде на мястото...

Коментар

Ееех, изглежда държавата пак ще се погрижи за здравето и комфорта ми с нещо задължително за мен... и за парите ми. Благодаря на господ, че съм българин, че съм европеец... първа родост е за мене!!!!!!!! Какво щях да правя ако бях някакъв тъп японец, дубаец или там някакъв друг де,т мре всеки ден от катастрофи, щ,от няма чип в г..а! Слава, вива, венсеремос и мир на земятя! Па! Па! Буууум! Ихууу...

Коментар

Като цяло перфектна идея, но да не се получи така: http://www.theregister.co.uk/2011/04...mer_data_flap/
                            ТомТом се извиняват, защото изгубиха клиенти, предполагам.. Ама на нас никой няма да ни се извини..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              Като цяло перфектна идея, но да не се получи така: http://www.theregister.co.uk/2011/04...mer_data_flap/
                              ТомТом се извиняват, защото изгубиха клиенти, предполагам.. Ама на нас никой няма да ни се извини..
                              Аз не чух извинение от томтом, въпреки че се интересувах от случката. Само мътно обещание, че може би няма повече да правят така.

Коментар

Мен лично не ме притеснява самото устройство и неговата функционалност.Притесняваме възможността,да бъда задължен да монтирам нещо в колата си,още повече,че едва ли ще мога да си го купя в баничарницата и да си го монтирам сам...
                                Ще опрем пак до някакви "лицензирани" фирми и т.н.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X