Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откраднатата магистрала.Или как тихомълком изчезнаха 20 километра магистрала!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Откраднатата магистрала.Или как тихомълком изчезнаха 20 километра магистрала!

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    Докато няколко пъти по толкова от старите магистрали се разпаднаха...
    Ми ще се разпадат я. По-голямата част е строена по Татово време. На такива невероятни места Тато е строил пътища, че сега изобщо не виждам как някой ще направи същото. Всичко строено тогава всички виждаме как се поддържа (демек никак, изключая няколко кръпки разпадащи се за по-малко от година). Абе друго си е да вземеш големите пари (даже не знам на това "комисион" ли му се вика) за некачествен строеж, па и да се тупаш в гърдите, па току виж остане в историята, като Големия строител на пътища. А старите магистрали не са интересни, щото трябва да се подмени изцяло горния слой, ама после не можеш да кажеш, че Ти си я построил баш те тая те магистрала.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

От: Откраднатата магистрала.Или как тихомълком изчезнаха 20 километра магистрала!

Ето ги новите участъци:
      http://www.funstruction.net/2012/08/...he-utre-e-tam/
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        На такива невероятни места Тато е строил пътища, че сега изобщо не виждам как някой ще направи същото.
        Че какво толкова им е невероятното?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Че какво толкова им е невероятното?
          Витиня. Само използваната техника би струвала непосилни пари в момента. Едва ли щеше да бъде построена, ако Живков не беше родом от Правец. Без магистралата зимно време пътуването през прохода си беше руска рулетка, а на моменти България се връщаше дори в годините преди Съединението-почти разделена на Северна и Южна.

Коментар

Ще повярва ли някой,че тези говеда са си там от преди 1990г.?
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
              Само използваната техника би струвала непосилни пари в момента.
              Зависи кой я плаща. Все пак днес има леснинии и технологии, които тогава нямаше. Мислили ли сме някога например че дунав мост 2 ще се прави по технологията, по която се прави? Мислили ли сме че част от софийското метро ще се строи с къртици? Сигурно има и още примери ама към момента за тия двете се сещам. Пък и според мен така или иначе щеше да се построи. Че то от Правец нататък се построи доста след като "един старец със каскет" вече го нямаше. Не съм сигурен и че има твърде по-лесен маршрут.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Ще повярва ли някой,че тези говеда са си там от преди 1990г.?
                За кои от всичките говеда иде реч?

Коментар

Май само тези на табелата.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Витиня. Само използваната техника би струвала непосилни пари в момента. Едва ли щеше да бъде построена, ако Живков не беше родом от Правец...
                    Нищо особено не е използваната техника. Кулокранове и пълзящи ферми. Вярно, че бетонпомпи и бетоновози за пръв път се внесоха в някакви съществени количества покрай строежа на НДК и започването магистралите, но това не ги прави кой знае какво, още по-малко пък извън нашите си провинциални рамки. Нещо, което беше уникално за България по онова време, беше технологията - греди с предварително напрегната армировка в крива (по мостовете). Също не особена чудесия, да не говорим, че български строители вече го бяха правили в чужбина.
                    Инак си прав, че ако не ставаше въпрос за родното село на Тиква I (Тиква II е божественост му Гойкова), магистралата никога нямаше да мине по това абсурдно трасе.

Зависи кой я плаща. Все пак днес има леснинии и технологии, които тогава нямаше... ...Мислили ли сме че част от софийското метро ще се строи с къртици?...
                    Ние плащаме - като попове. По всички времена! Сега дежурна мантра е "Европа", ма от там - или правим вересии със съответна лихва, или прословутите фондове, но те се формират от членски внос, а на този етап, ние твърдо продължаваме да сме нетен платец... И къртиците не са от днес, включително и тук. Тунелът от стадиона до руското посолство (строен преди 25 години), беше направен именно така.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Мда. Значи ще чакам честитки.
                      Нема 'а са пуашиш! През последните 2 седмици 4 пъти го минавам тоя участък денем и нощем и никъде няма радари.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

.......Е поне на волейбол бием щом е така.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Нищо особено не е използваната техника. Кулокранове и пълзящи ферми.
                          Естествено, че говоря за тях. Не знам дали е особена, но е скъпа. Чувал съм, че през 90-те техниката е изнесена като скрап за арабските страни, където се е ползвала доволно.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Нема 'а са пуашиш! През последните 2 седмици 4 пъти го минавам тоя участък денем и нощем и никъде няма радари.
                            То аз откак имам джипка все между капките минавам някак. Или е някакво 6-то чувство, или див късмет. Нямам ни една глоба, пък далеч не съм от примерните. Поне гледам да не правя откровени простотии и безмилици.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Ние плащаме - като попове. По всички времена! Сега дежурна мантра е "Европа", ма от там - или правим вересии със съответна лихва, или прословутите фондове, но те се формират от членски внос, а на този етап, ние твърдо продължаваме да сме нетен платец...
                              При все това, за да крепим някак положението, май дори тоя механизъм ни е в плюс. Щото, ИМХО, иначе нито кинти щеше има, нито магистрали. Не е като да не сме го виждали. Справка - продължението на вездесъщата магистрала Люлин, от Перник нататък. Понеже натам пътувам сравнително често, та ми е било пред очите. С 300 зора за 2 мандата построиха 20 километра, но пък откраднаха парите няколко пъти, а на всичкото отгоре ограничеинето там е 90 - демек не е и магистрала дори.

Коментар

Естествено, че говоря за тях. Не знам дали е особена, но е скъпа. Чувал съм, че през 90-те техниката е изнесена като скрап за арабските страни, където се е ползвала доволно.
                                И скъпа не е изобщо - даже като утвърдена тривиалност е по-евтина от болшинството съпоставими технологии. А през `90-те, тя обективно си е била скрап и няма особено значение какво точно се е случило с нея.

При все това, за да крепим някак положението...
                                Е как точно това ни помага да крепим положението! При условие, че внасяме повече пари в европата, отколкото взимаме - това се явява едно от съществените основания на "положението". Като вземем предвид и сума разни други косвени негативи и-и ...отиде коня у ряката.
                                Магистрала "Люлин" започна от нула преди няколко години. На остатъка от "Тракия" в момента ние наблюдаваме единствено заключителния етап от целият цикъл (той вярно е най-ефектен за пред публиката) започнал преди четирийсетина години (ако ще трябва да правим аналогии с "Люлин" по време).
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X