Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пешеходна пътека - не спират!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пешеходна пътека - не спират!

Абе, има такива който не спират и са правят на "я съм пич беее и няма да ти дам да пресечеш" ко да ги правим... Кой ще ги глобява тия идиоти, където не спират на пешеходна пътека и застрашават човешкия живот и отделно пешеходеца получава стрес. Всичко марка модел на кола, регистрационен номер всичко от до, помним, ако се обадим на 112 ши направят ли нещо на онзи "тъпак"? Или трябва да пресичаме с орган на реда, някакъв свободен или дежурен катаджия ако има, да го викам с мене, когато излизам на вън и пресичам, да ме придружава?
    А Снощи пак глупости, момче с BMW е-46 така хубаво изфорсира бавареца на един завой, завъртя го и го прасна в един кош и си чупи бронята в бордюра... РАДВАМ СЕ, ЧЕ ИЗБЯГА...( мислихме му доброто, разбира се за него и за майка му) Защото на 5 метра имаше майка с количка и детенце, няма да казвам, жената как се стресна...

Коментар

О такива дрифтаджии ги има и тук много. Жалкото е, че нямат акъл и не знаят какво може да стане..
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
        Накратко, пешеходната пътека все още се явява по нашите земи сложно изпитание за етичността ни и от двете страни.
        След като избора в България все още е между влизането в затвора или болницата, колебанието при взимане на решения около пешеходните пътеки е силно разбираемо.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          След като избора в България все още е между влизането в затвора или болницата, колебанието при взимане на решения около пешеходните пътеки е силно разбираемо.
          Мда, съгласен! Неуравновесените са изключително много и от двете страни.Пешеходната пътека им се явява пресечна точка на манталитетите.
          По-нормалните от живеещите в БГ горе-долу сме наясно с това и инстинктите постоянно са ни нащрек.Но, Вие ,като се прибирате в БГ трябва особено да внимавате и да сте в код -червено.

Коментар

Сме, сме Гледаме се в очите като телета, без значение от коя страна на барикадата сме, с надеждата да познаем намеренията на противника.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Живея до начално училище, и на улицата има през 50метра пешеходна пътека и легнал полицай, но това не спира рейсърите да си карат като на кръг от Световния Рали Шампионат. Толкова безмозъчни хора има ! Виждат, че чакат деца на пътеката и не спират. Те затова майките не си пускат децата навън. Харесва ми поне, че през учебната година, всеки ден има Патрулка която стой до пешеходната пътека и а не си спрял, са ти тряснали акт. Но защо трябва да е само през учебната година ?
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                Но защо трябва да е само през учебната година ?
                Въпреки положителния прираст на милиционерите, пешеходните пътеки все още си остават повече от патрулките

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Въпреки положителния прираст на милиционерите, пешеходните пътеки все още си остават повече от патрулките
                  Аз не се изразих правилно ! Имах в предвид, че шофьорите, както са длъжни да спират през учебната година, така да спират и през останалото време, но за съжаление хората се правят на стриктни само пред очите на Милицията..
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Няма ме го в главата затова не спираме и това е основния проблем.
                    Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                      Живея до начално училище, и на улицата има през 50метра пешеходна пътека и легнал полицай, но това не спира рейсърите да си карат като на кръг от Световния Рали Шампионат. Толкова безмозъчни хора има ! Виждат, че чакат деца на пътеката и не спират. Те затова майките не си пускат децата навън. Харесва ми поне, че през учебната година, всеки ден има Патрулка която стой до пешеходната пътека и а не си спрял, са ти тряснали акт. Но защо трябва да е само през учебната година ?
                      кое училище - да не е Хр. Ботев?

колкото и рядко да си идвам, забелязвам че в ТРоян хич не спират на пешеходна пътека и карат като за последно......
                      а патрулката ме дебне да спра някъде и се лепва, щот нали със софийски номер.......

Коментар

Признавам, че по-често съм от страната на шофьорите. Поради това когато съм пешеходец, пресичам по начин, който най-малко би затруднил движението на автомобилите. Пред летящи автомобили не скачам геройски, като видя, че колоната гони светофара, я поизчаквам докато им светне червено, и тогава чак... И все такива дребни нещица, които улесняват живота на всички ни.
                        Писали сме много пъти за пешеходните пътеки, та няма какво ново да се каже.
                        Аз лично, не мога да си изкривя душата и да кажа, че спирам абсолютно във всички случаи. Няма как и да стане. Карах автобус, пълен със същите тези хора, които са и пешеходци. Спирам когато мога, а когато няма да спра, това е очевидно за канещите се да пресичат....стига да гледат де... Тези които не гледат все пак ги опазвам и не ги газя, но това е въпрос на достатъчно опит. На някои от нарочно негледащите им напомням приказката за гробищeтo и затвора, и как от едното се излиза, за разлика от другото... Постигам някакъв, що-годе, разумен компромис на пътя и със собствената си съвест. И аз искам да е различно, но тука живеем така. Много фактори го определят и скоро няма да стане различно, колкото и да се пънем с гръмки лозунги и фрази...
                        А по-важното от това да сме излишно галантни на пътя е това да сме разумни. НЕма ник'ва файда, да заковеш спирачките пред пешеходната пътека и отзад да стaне верижна катастрофа или да те удари камион, автобус или нещо подобно... "Мислене му е майката...", беше нечий подпис и в случая е доста точно пожелание, за поведението на пътя. Законите са си закони, но те живия живот не могат да го обхванат, а у нас пък още по-малко...(много недомислици имаме за да налагаме буквално закона).
                        Подхващаме дискусии, как било на пешеходните пътеки, а всъщност много народ въобще не пресичат на пешеходните пътеки дори и да ги има. После, казаното, че над определени параметри на трафика, трябва да се строи подлез или надлез, макар и абсолютно теоретично вярно, увисва във въздуха като идея... Щом ги мързи разни хора да идат до пешеходната пътека, как ще ги накараш да се качат на надлез или да слязат през подлез.
                        В друга подобна тема съм писал доста по-красноречиво за различните страни по този въпрос...
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          кое училище - да не е Хр. Ботев?

колкото и рядко да си идвам, забелязвам че в ТРоян хич не спират на пешеходна пътека и карат като за последно......
                          а патрулката ме дебне да спра някъде и се лепва, щот нали със софийски номер.......
                          Улицата е Христо Ботев, а училището е Кирил и Методи. Пък на 50 метра отгоре е и Гимназията.
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

И аз съм така, живея точно на един булевард и на 100 метра има основно училище. Вярно когато учениците са на училище има полицай от двата края на пешеходната пътека. Сега няма, защото по - възрастните от малките, знаят уж как се пресича, но има едно голямо НО...стига да ти дадат да преминеш от точка А до точка Б, невредим, това говорим за няколко метра 7 или 8...
                            Когато учениците са на училище ги гледам, не пресичаш по - пешеходната пътека, а прескачат мантинелата уж за по - удобно... и тях трябва някой да ги научи, явно учителите по - безопасност на труда или забравих как им беше, предметът.
                            Малко ушашавена е работата. Едни спират, третия преди да спре такива спирачки набива, изкарва ти акъла. Пресичаш, другия път, защото тоя е набил рязка спирачки... те е страх да си сложиш крака на пътя. Абе има всякакви хора със всеки изминал ден се уверявам още повече.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Признавам.........
                              Точно същото мисля и аз. Като четох поста на Цецо-все едно аз съм го писал...

И да-трябва да се мисли. Преди всичко!
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                трябва да се мисли
                                То така, ама нали сме свободна страна - никой не трябва да се занимава с несвойствени неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X