Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пешеходни пътеки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пешеходни пътеки

днес намаляйки пред гърбица, доста голяма, от онези върху които има пешеходна пътека, ме изпревари кросаджия, давайки яко газ и преминавайки през гърбицата реално полетя и я прескочи буквално цялата. Въпросната гърбица е за да могат учениците от другата страна на улицата да преминават малко по-сигурно и безопасно през платното за движение... май каквото и да направят, фйада няма да има!
    Какво можех да направя аз? Май нищо... и докато това е така - това ще е така!
    Докато ми се казва "много филми си гледал момче" (лично от дежурния по КАТ) аз повече нищо май не мога да направя... щото веднъж направих, а се оказа грешно! Що ще е грешно, че накарах лекар да се замисли да деянието си, с което едва не ме прати при негов колега в съдебна медицина??? Ама то видиш ли оня е лекар, а аз съм "някъв си" (разбирай никой)... и после имало пешеходна пътека, имало кръстовище, имало знаци, маркировка... ама имало и друго - онуй дето се иска в тиквата (семките не помагат)!

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Alexandrov Преглед на мнение
      Като предложение аз също бих добавил и задължително, забранено за паркиране, отстояние от самата пешеходна пътека. В момента мисля, че е забранено единствено спирането в/у нея. Имал съм случаи в които от колите не се вижда човека канещ се да пресече и ситуацията е потенциално опасна.
      Има отстояние и то е 5 /пет/ метра!

И още нещо-пешеходната пътека е за пресичане, не е място за разговори...Случвало ми се е две жени да спрат на пътеката, едната вади от чантата си кутия с обувки и се хвали...Тролея като им свирна...разлетяха се ботуши, хартии

Едно време в училище имаше "Час по безопасност на движението"
      Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
        Има отстояние и то е 5 /пет/ метра!
        Благодаря за допълнението. В такъв случай правоохранителните органи съблюдаващи за спазването на реда би било добре да започнат по-строго да съблюдават и за това
        Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
          Едно време в училище имаше "Час по безопасност на движението"
          да имаше, провеждаше се веднъж месечно, имаше уредени стаи със специални чинове, имаше табла, светофарни уредби, учебници... имаше и изпити, как се преминава по пешеходна пътека, какво значат сигналите на светофара и други такива... имаше и състезания с колелета, в които се даваха точки според поведението на участника и имаше награди... ама това беше едно време...
          едно време да не поздравиш учителя си беше нещо като престъпление...

Коментар

И пак стигаме до мечтата на всеки шофьор - да кара БТР. И на всеки пешеходец - да има РПГ.
            А закона както беше безсмислен - така си и остава безполезен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Това не е никаква дискриминация, а принцип на камъка и стомната. Ако камъкът се удари в стомната - счупва се стомната. Ако стомната се удари в камъка - пак се счупва стомната. Така пешеходците носят почти всичкия естествен риск при едно ПТП...
              Същото е и с краткото жълто - да, длъжен си да навлезеш на зелено и да се изнесеш преди червеното, но наказание се налага чак за ВЛИЗАНЕ на червено. Не се налага за това, че си влязъл на жълто или че не си се изнесъл до началото на червеното. В Италия преди няколко години беше възникнал скандал по повода, но там санкциите са по друга схема и жълтото наистина създава проблеми.

И още: няма такова нещо като предимство и червен светофар. Червеният светофар напълно ликвидира понятието "предимство" - при него просто нямаш право да влезеш на спорния участък от пътя, независимо има ли някой там или не.

Изобщо, ЗДвП има куп проблеми, но те не са там, където си ги посочил.

А срещу идиотите, които (пеш) завардват място, през което имат нужда да минат много хора, наистина трябва да се направи нещо - и това не е само на пешеходните пътеки, но и на други интересни места - входовете на метрото, тесни тротоари и тн. Разбира се, това ще ликвидира и просията, и някои сродни дейности. Това вече не е въпрос на ЗДвП, не и в сегашния му вид.
              Дори и при светофар, понятието "предимство" се прилага: завиващ надясно пред завиващ наляво; пешеходец пред завиващ; движещ се на зелено пред преминаващ на "условно зелено"(червен светофар, с единична допълнителна секция за завиване надясно).

Аз съм чул само за няколко случая, в които водачите са били оправдавани, когато пред тях е скачал пешеходец, дори и извън пешеходната пътека. Виждал съм и няколко ПТП, предизвикани от опит за избягване на сблъсък с пешеходец, който после си е заминал по живо, по здраво. Дори да блъснеш пешеходец, минаващ на червено, пак те поцепват за "несъобразена скорост". Бил си длъжен да следиш какво става встрани и да предвидиш, че ще скочи... Извън пешеходна пътека пък, да не говорим. По тази причина, мнозина тръгват, гледайки те нагло - един вид: "блъсни ме, ако смееш". Вземи за пример няколко произволни ПТП с пешеходци и ще видиш, че в крайна сметка водачът е винаги виновен. Все едно е по-лесно да спреш 1 тон желязо, вместо 80 кг торба с кокали... За да разбереш какво имам предвид с твърдението, че е сбъркана цялата логика на тълкуване, ще дам два идентични примера и нека колегите, занимаващи се с разследване честно да кажат как се тълкуват:
              1. Автомобил, паркиран на тротоара, без пътепоказател се включва в движението и бива блъснат странично от друг автомобил, движещ се направо.
              2. Пешеходец се движи с гръб към движението. Обръща се наляво и веднага започва да пресича извън пешеходна пътека, при което го блъска автомобил.

Коментар

Решението ще даде сигурно някакъв резултат, то е просто хибрид между пешеходна пътека и легнал полицай, но е поредното наказване на всички за прегрешения на малцина.

Милиция, милиция и пак милиция.

п.п. върху повдигнатата пешеходна пътека ще е реално трудно да се спира, ако се наложи - физиката не прощава.
                Извинявай....ама не си ли малко пристрастен?!Зсеизвестно и че мразиш полицаите......а и те теб сигурно

Коментар

Първоначално публикуван от eti_71 Преглед на мнение
                  Зсеизвестно и че мразиш полицаите......а и те теб сигурно
                  Той въпросът е личен, но откъде такива сведения, че мразя полицаите? Че не одобрявам работата на силовия апарат на държавата - това е известно, ама със самите полицаи нямам ядове.

Коментар

...Милиция, милиция и пак милиция...
                    Това възклицание е малко като стария виц за момата викала за помощ при изнасилване:

Милиция, милиция милиииция...мили целия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X