Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В коя държава ви се струват добре "възпитани" шофьорите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В коя държава ви се струват добре "възпитани" шофьорите?

За мен Австрия.
    LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Виж къде са най-сериозни наказанията и ще разбереш къде са най-възпитани шофьорите ...
      Не си прав.

Номерът е да не се създават условия за възникване на предпоставки за ПТП.

С глобите и наказанията се привиква и в един момент не ти правят впечатление. Полицаите в Унгария са същите както в Полша ,както в Румъния ,както и у нас ,както и в Турция.Различни с във Франция ,Германия, Щатите,но там не те спират за щяло и нещяло.

Коментар

Англия ! Направо почваш да чувстваш всички коли като приятели там

Там си личи, че е мислено и как знаците да са по-малко!
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          Не си прав.

С глобите и наказанията се привиква и в един момент не ти правят впечатление. Полицаите в Унгария са същите както в Полша ,както в Румъния ,както и у нас ,както и в Турция.Различни с във Франция ,Германия, Щатите,но там не те спират за щяло и нещяло.
          Това е несериозно, нека ти вземат книжката примерно да некажа да отидеш на съд и за по-тежко наказание /щото това там никак не е трудно за неща които тук се водят нормални/ и тогава да видим как ще свикваш....да ходиш пеш.
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

да ,но там трябва наистина да си идиот за да направиш някое нарушение.Тук се вземат права за много по леки нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              да ,но там трябва наистина да си идиот за да направиш някое нарушение.Тук се вземат права за много по леки нарушение.

И тук не съм съгласен съвсем, защото спокойно можеш да направиш нарушение поради лошото ни възпитание в България или разликата в организацията на движението.Ще дам един пример-аз съм покарал в Германия доста километри
              и доста ме беше страх да не забравя едно нещо /въпреки че и доста време се мъчех да го запомня/, а примерът е следният-седиш си на кръстовище, светва ти зелено и ти тръгваш да завиваш на дясно от краина дясна лента, и освен ако има пешеходци друг конфликт нямаш /си мислиш/.Пешеходците вървят бавно и ги виждаш без проблем ако ги има, тръгваш завиваш вече и...... се нацепва един /може и двама или повече/ да не чуе господ, колоездачи, защото на тях им свети зелено за направо и те са с предимство.Движат се супер бързо, свикнали са да им се дава предимство и си цепят без да им пука.Обикновено се намират под такъв ъгъл че ти не ги виждаш в дясното огледало, защото те си карат по лентата им която е на тротоара.

А конкретно по темата-колкото по на запад, толкова по възпитано.Но аз не съм бил по чак толкова места по света и това знам.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                А конкретно по темата-колкото по на запад, толкова по възпитано.Но аз не съм бил по чак толкова места по света и това знам.
                Това е отговорът, но по-правилно е северозапад.! Само, че ни сме си южняци и няма да станем, като северняците - просто кръвта ни е по-буйна. Всеки ходил в Испания и Италия знае какви състезатели са. Тях трябва да гоним, а не холандци и датчани.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                  И тук не съм съгласен съвсем, защото спокойно можеш да направиш нарушение поради лошото ни възпитание в България или разликата в организацията на движението.Ще дам един пример-аз съм покарал в Германия доста километри
                  и доста ме беше страх да не забравя едно нещо /въпреки че и доста време се мъчех да го запомня/, а примерът е следният-седиш си на кръстовище, светва ти зелено и ти тръгваш да завиваш на дясно от краина дясна лента, и освен ако има пешеходци друг конфликт нямаш /си мислиш/.Пешеходците вървят бавно и ги виждаш без проблем ако ги има, тръгваш завиваш вече и...... се нацепва един /може и двама или повече/ да не чуе господ, колоездачи, защото на тях им свети зелено за направо и те са с предимство.Движат се супер бързо, свикнали са да им се дава предимство и си цепят без да им пука.Обикновено се намират под такъв ъгъл че ти не ги виждаш в дясното огледало, защото те си карат по лентата им която е на тротоара.

Спираш оглеждаш се ослушваш се и преминаваш.Толкова ли е сложно?
                  Има достататъчно знаци ,има осветление ,трябва да си идиот ,повтарям,да нарушиш някое правило.

Коментар

Карам навсякъде с колан такъв е законът. А, ТИ??? И ДА тамошните са много, ама МНОГО по-компетентни от нашите тъпанари.Ако не си съгласен веднага мога да ти примери и писмено и зад волана.
                    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                    Това е положението.

Коментар

В Естония .
                      Дори извън града, дори и правителствена кола с обозначения и "буркан" за 40 км не превиши 90 км/ч.
                      За един месец не чух клаксон. Нито видях бързащи пешеходци.
                      Не видях полицай. Нито веднъж при ежедневно пътуване по 100-130 км.
                      Не видях и нито една катастрофа или паметна плоча на пътя.
                      Къде ли не съм пътувал (без скандинавието) - такава разлика не съм очаквал .

Коментар

Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение
                        Карам навсякъде с колан такъв е законът. А, ТИ??? И ДА тамошните са много, ама МНОГО по-компетентни от нашите тъпанари.Ако не си съгласен веднага мога да ти примери и писмено и зад волана.
                        Аз също карам с колан и задължавам и возещите се на задната седалка да си слагат ... За друго може и да не съм толкова стриктен, но за колана вярвам, че има смисъл да се спазва. За компетентността е друга тема. Всичко си опира до личните качества на индивида. Не е като да не съм се сблъсквал с тъпаци от всякакви националности, включително и прехвалените германци ....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Съгласен съм че културата на шофиране се увеличава в посока северозапад Специално за Великобритания мога да кажа че карат джентълменски. Няма клаксони, няма жестикулиране ако объркаш нещо.
                          При случай на катастрофа първо се питат кой как е, без цветисти определения на висок тон. Разменят си детайлите по застраховките и минават без късане на нерви.

Пътна полиция има доколкото ще ви хванат с радар. В градовете нощем правят проверки за алкохол, но полицаите са безкрайно сдържани и търпеливи - може да ги напсуваш и нагрубиш, но те остават много професионални в отношението си и няма закачливи реплики.

Имат множество тесни пътища, където се налага да отбиеш и да изчакаш насрещната кола, но в 99% от случаите насрещната кола ще отбие да ти даде път. (изключенията винаги са жени-шофьорки )

Когато дадеш път на някого, винаги, на 100% ще ти махнат с ръка, или ще светнат с фарове, за "благодаря". Освен това шофьорът ще гледа дали си го забелязал (че ти е махнал за благодаря), и ако мисли че не си забелязал жеста, ще го повтори.

Пешеходците също махват за благодарност, ако им спреш да прекосят пътя. Това се случва дори ако спреш на зебра, където те са си с предимство. Прави ми впечатление че го правят и ученици, не само възрастни. Просто културата на общуване е друга.

Много често се случва на кръстовище, където важи правилото че кола от дясно на теб има предимство, ако кръстовището е пълно, т.е. всички сме си "десни", да се получи едно дълго изчакване, защото никой не иска да тръгне пръв.

Въобще много често ще те пуснат да минеш, дори да нямаш предимство.

По провинциалните пътища се срещат и много ездачи, особено събота-неделя. Винаги автомобилите минаващи покрай ездачите намаляват максимално скорост, за да не плашат конете. Ездачите винаги вдигат ръка за благодаря, като се обръщат да погледнат шофьора.

По междуселските пътища се срещат и пешеходци, които вървят по платното. Тогава пешеходците ще отстъпят встрани за да дадат път на автомобила, а шофьорът махва за благодарност на пешеходеца.

Абе, с две думи, липсва идеята че трябва да покажеш на всички колко си велик. Напротив, има идея че трябва да покажеш колко си учтив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X