Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В коя държава ви се струват добре "възпитани" шофьорите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В коя държава ви се струват добре "възпитани" шофьорите?

Тая вечер сигурно ще ви писне от мен, ама продължавам да се възползвам от форумния потенциал. Знам, че много от хората тук са пътували в чужбина (да не кажа почти всички), а голяма част от тях (някои от които съм виждала и на живо) са пътували и в повече от една държава.

Та, къде ви се струва най-поносимо, а съответно - и най-непоносимо шофирането? Знам, че България не е в нито една от двете крайности, колкото и да псуваме всичи и да си тровим нервите ежедневно, когато сме ОНРОУД ( ), но има някои изключително драстични разлики.
    Защото например ето тук (не знам в коя държава точно се развива "действието"), макар и с хумористична цел направено видеото, забелязах, че никой не пресича в насрещното, за да задмине Гандалф-а:

А в Полша и Русия (на тях попаднах просто) има някакви изключително "интересни" и крайно невъзпитани маневри (ако не ви се гледат катастрофи или изпитвате някакъв вид суеверие или се нервирате лесно, не гледайте ) :

И да, знам, че ако се извади на КАТ компилацийката, ще излезем тук най-черните овци, но какво е личното ви впечатление от шофирането в другите държави?

П.П.: Стив Коулман (който обикаля Европа на мотор и с когото се срещнах преди време и писах за него и някои хора наоколо го познават добре) ми се оплака горчиво от Монголия и по малко от Русия и Украйна

Спирам да пускам теми за днес, че ще ме намразите твърде внезапно

От: В коя държава ви се струват добре "възпитани" шофьорите?

УЖАС!!!
    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
    :D

Коментар

Австрия

Коментар

Аз съм очарован от германците.Много толерантни хора,само докато пуснеш мигач,веднага те пускат да се пристроиш ,или да се включиш в движението.Няма свирене и псуване,или пък вместо да те пропусне нарочно да подаде газ само и само да не можеш да минеш.Сигурен съм, че това е всеобщо мнение.
        А иначе в Румъния по разни междуселски пътища на два пъти са ме изправяли на нокти,и то доста сериозно.
        П.П. Австрия и Германия ги слагам на едно - културата и самосъзнанието са еднакви.
        0884 987 137
        В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Карал съм във Франция. Изключително толерантно отношение от страна на другите участници в движението.
          Имам и много положителни впечатления като пешеходец от шофьорите Германия, Великобритания и Австрия. Карат бързо и стегнато без да се влачат и правят задръствания, но спазват правилника на максимум. Спират ти на пешеходната пътека още преди да си стъпил на платното.
          Лоши впечатления имам от Гърция. Тръгват със 100км/ч и спират със 100. За един час по улиците в Атина видях 3 катастрофи от вида: Една кола спира в багажника на друга кола на светофар.
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Виктория Викторова Преглед на мнение
            П.П.: Стив Коулман (който обикаля Европа на мотор и с когото се срещнах преди време и писах за него и някои хора наоколо го познават добре) ми се оплака горчиво от Монголия и по малко от Русия и Украйна
            Това сигурно е така, ама дали е минавал през Албания? Там си е като в дивия запад.

Коментар

В Сърбия е същото като тук ,Гърция бих казал че същото като в БГ.доста са опасни мотористите защото са много , Унгария рядко ама се попада на изцепки,Австрия все едно попадаш на друга планета ,всеки знае какво прави на пътя, Германия - виж Австрия и даже е малко по добре , Швейцария- едно истинско удоволствие е да се шофира , може да изминеш 1000 км . и никой дори да не те притесни. Преди години попаднах в Кишинев и честно казано изпаднах в ужас как се шофира там , все едно са на война, газ до ламарината и после скок на спирачките , докато се шляех из града за 3-4 часа даже станах очевидец на 2 ПТП.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

В доста държави, за съжаление, малко по на запад от нашата. Карал съм в Германия там отношенията на пътя са на ниво за което ние-само можем да мечтаем. Дори и в задръстване, нещо много обичайно за Германия, в момента в който подадеш сигнал, че искаш да се престроиш веднага ти се прави място, никой не надува клаксона, не отваря стъклото да те пита къде на .... си тръгнал. Отношението към пешеходците, ами нямам думи. Стъпи ли пешеходец на пътя всичко спира, същото е в Норвегия, а там отношението към пешеходците е още по-толерантно. Когато задминават пешеходец те буквално отиват с колата в другото платно. Имах интересен случай там. Двама велосипедисти караха пред мен, един до друг по едо време спряха и започнаха да си говорят помежду си, понеже отсреща ми идваше кола нямаше как да ги изпреваря, изключих от скорост намалих и спрях зад тях. Ако искате вярвайте, дори не се обърнаха, изчаках колите срещу мен да отминат и тогава заобиколих велосипедистите и си продължих по пътя. А тези двама юнаци спокойно продължаваха да си говорят на пътя.
                Малко по различно е във Финландия, но нямам какво да се чудим на това, все пак да не забравяме, че Хакинен, Ватанен и куп други звезди са финландци. Но и там се кара спокойно.
                В Холандия е същото като в Германия, страхотна организация на пътя и много коректни отношения между участниците в движението.
                Но ако трябва да направя избор за мен най-възпитани са германците.

Коментар

Виж къде са най-сериозни наказанията и ще разбереш къде са най-възпитани шофьорите ...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Австрия, наскоро бях в Унгария същата работа.Щофирането е на ниво.В Истанбул има уникален трафик и е нещо сериозно да шофираш там.Но интересно след няколко часа свикваш и не ти прави впечатление.Колкото и адско да е положението на пътя шоферите си правят място, па макар и на боя разстояние, стига да протегнеш ръка и разбира се да си поне с 20 см. по напред. Само в нашата загубена държава всички са УНИКАЛНИ пилоти и не могат да проумеят, че като се бутат като овце и не дават път, всъщност създават по-голяма суматоха на пътя.И последно в всичките държави с нормална обстановка на пътя има полицаи които си разбират от работата, а не се чудят зад коя кофа да се скрият за да изкарат 10 лв. за без колан.
                    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                    Това е положението.

Коментар

Най-възпитани, според мен са шофьорите в Дания и Норвегия. Тук съм съгласен с Куздов.
                      Най-"творческо" управление на автомобили съм наблюдавал в Нигерия и Екваториална Гвинея.
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение
                        Австрия, наскоро бях в Унгария същата работа.....И последно в всичките държави с нормална обстановка на пътя има полицаи които си разбират от работата, а не се чудят зад коя кофа да се скрият за да изкарат 10 лв. за без колан.
                        В Австрия или Унгария колко пъти си позволи да караш без колан? Не е нужно да отговаряш и едва ли е щото тамошните полицаи са много компетентни....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                          Най-възпитани, според мен са шофьорите в Дания и Норвегия. Тук съм съгласен с Куздов.
                          Споделям! Изпитано и потвърждавам!
                          Дания - няма друга такава държава! Навсякъде кръгови, ОГРОМНИ табла - показващи скоростта ти и с колко надвишаш скоростта - чак да ти стане досадно... измислили са го хората!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Виж къде са най-сериозни наказанията и ще разбереш къде са най-възпитани шофьорите ...
                            Малко не съм съгласен. Не размерът на наказанието възпитава шофьорите, а неизбежността му.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                              ....
                              Най-"творческо" управление на автомобили съм наблюдавал в Нигерия и Екваториална Гвинея.
                              Как да им го разкажеш като няма да ти повярват.
                              Отговорът на темата е точно ТУК, в поста на Трамп - Нигерия. Там "шофьорите" са "най-възпитани"....вервайте ми.
                              И смея да го твърдя защото имам навъртяни там над 600,000км...да шестстотин хиляди.

Това е самата истина, не е режисирано.

Тези хиляди малки мотори са таксита, само с тях е възможно да се предвижиш някак си.

Последно редактирано от Chinela; 06-04-12, 08:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X