Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорска книжка + кола!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шофьорска книжка + кола!

То това по принцип става по невнимание или от някой по неук шофьор.И да си купи кола за 10 бона като не може да кара или няма достатъчно опит,пак ще я ожули.
    Ти карай мотора,а не той теб....Ред Бул ти дава крила,а сливовата 4х4

Коментар

Подкрепям напълно думите на всички.
      Помня думите на инструктура ми след като ме пусна за първи път да карам, а именно... " сега моля те забрави всичко, което знаеш до тук..." понеже и аз бях карал преди това по разни селски пътища, уж да съм подготвен.
      На мен първата ми кола беше именно BMW. Незнам защо предпочитате лада пред 316-ка... вървят горе-долу еднакво, но едната е по-здрава от другата. Благодарение на точно тази марка придобих доста добри умения как да карам зимно време.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
        Незнам защо предпочитате лада пред 316-ка... вървят горе-долу еднакво, но едната е по-здрава от другата.
        Точно здравината (еле пък представата за здравина) е враг на новия шофьор.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Точно здравината (еле пък представата за здравина) е враг на новия шофьор.
          на новия или на глупавия???
          хайде да не спорим, че темата не е за това

Коментар

Първоначално публикуван от miro_ex Преглед на мнение
            То това по принцип става по невнимание или от някой по неук шофьор.
            А ако той се окаже неукия шофьор? Става лошо и за него, и за неговите родители!
            На този твой приятел му кажи да си изкара книжката и тогава да седне да кара, че не един път сме чували какви бели стават по пътищата, заради такива които не са правоспособни. Независимо дали е по селски пътища или не, има закони-трябва да се спазват, колкото да не ни е приятно
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

То това по принцип става по невнимание или от някой по неук шофьор.И да си купи кола за 10 бона като не може да кара или няма достатъчно опит,пак ще я ожули.
              Секунда невнимание и после цял живот мъртъв.
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                После няма да има живот...

Коментар

Цялата тая тема изключително много ми прилича на:

Притеснен пациент:
                  "Докторе, ъъъъ, един ... приятел ... се опасява, че е хванал ... венерическа болест..."
                  Препатил доктор:
                  "Ясно. Събувай гащите да го прегледам тоя твой приятел."

Коментар

Притеснен пациент:
                    "Докторе, ъъъъ, един ... приятел ... се опасява, че е хванал ... венерическа болест..."
                    Препатил доктор:
                    От доста време чакам някой да се изкаже по същество.
                    Надявам се да не е така , ЗАЩОТО управлението без правоспособност е доста опасно.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                      После няма да има живот...
                      Дечковците не са ги чели тия лозунги и не могат да схванат шегата ...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Притеснен пациент:
                        Препатил доктор:
                        Ако с този виц имаш предвид,че книжката е за мен...не е така имам си,става дума за мой приятел и затова пуснах темата.....

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Дечковците не са ги чели тия лозунги и не могат да схванат шегата ...
                          Освен ако не си в компанията на Мерил Стрийп, Голди Хоун и Брус Уилис. Тогава определено не си е живот след смъртта
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Признайте си. 80% от "съветниците" са карали без книжка, а сега съветват да не се прави.... Закона това, закона онова... ОК, важен е закона, ама напоследък се разочаровах от всички закони и от избирателното им спазване и прилагане. И като се замисля по конкретния въпрос, без да отчитам някаква псевдо-полит-коректност... Мисля, че е по-добре да се кара преди да се ходи при инструктора. Колкото повече, толкова по-добре. Човека все пак кара мотор, така че има представа в общи линии... А за шофирането е много важен усета и да знаеш горе-долу, устройството на машината и защо нещата се правят по определен начин. За това не е необходим непременно инструктор. Да не говорим, че има инструктори и инструктори. Предимството на самообучението е, че отпада притеснението и се добива усет към машината. На подходящи места извън пътя, опасност за други няма, а и самообучаващият се отначало трябва много да внимава но това си идва от само себе си. Малко кофти е, в момента в който се добият малко способности и се реши да се експериментира и да се търсят границите на възможностите на машината и на физичните закони. Там трябва късмет и достатъчно акъл, това е момента, в който е добре вече да има някой...инструктор. Това е, шофирането е усет за контролиране на машината плюс логично мислене за оценка на обстановката и предприемане на правилни действия. А и повечето хора го признаха– голяма част от основните знания се натрупват след курса.
                            Трябва да отбележим и факта, че си зависи и от човека. Един ползва Висша математика в трети клас, друг свири и композира от юношеска възраст, трети и след 30години работа в градския транспорт на столицата, не бих му дал да кара и велосипед. Хора разни и разнообразни.
                            Тънък момент е, че мерака за каране, понякога прецаква нещата. Мерак, ама нЕма как преди книжка...., а после мерака в повече, книжката е в джоба(една идея самочувствие с нея), колата налице и излизаме да се (до)учим, ама не по поляните... пък си мислим и че вече можем всичко, заради една хартийка в джоба... Според мен това е по-лошия вариант, макар и абсолютно законен. Шанса да ме затрие на пътя нЕкой повервАл си новак с книжка, отколкото нЕкой такъв без книжка(щото те се учат извън пътя) е много по-голям. А като е карал без книжка е видял че колата не е самолет, запознал се е с възможностите и, а не като при инструктора "Леко, да не изтъркаме гумите, да не 'абим амбриажа, да не загрЕват спирачките.. иии до 40км/ч...". После на пътя, тези хора си ползват колите по-пълноценно и по-безопасно(мерака за каране е позадоволен предварително), и по-малко се надценяват, не задръстват излишно движението.... "Състезатели" се пръкват и при единия и при другия вариант, ама пак по-опитния, който е карал и без книжка е по-безопасен.

P.S. Сега като се замисля, някога колко ми беше мерак шофирането, а сега все по рядко изпитвам удоволствие от него...щото се наложи да си изкарвам хляба с него и определено често ми идва в повече(над 200 часа месечно, само по служба). Всичко е до време...
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

cecoa1 някой закони наистина не са доизкосурени, че да не казвам, че те принуждават да ги нарушаваш по някой път!
                              Ама не мислиш, че улицата където се движат други невинни участници в движението (пешеходци, шофьори и т.н) е мястото, където млад човек може сам да придобива шофьорските си маниери, нали?
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              08седем9010З60
                              MAKE RALLY NOT WAR
                              Confidence in Motion

Коментар

Естествено, че не съм казал да е на улицата самообучението. Писал съм да е на подходящи места извън пътя. И да разясня, не мисля че е за всеки. Някоя девойка, която и представа си няма от кола и устройството и, няма как да се учи сама. Но при положение, че човека за който се пита, кара мотоциклет без проблеми, то явно ще е наясно и с управлението на кола поне на теория, дори и да не е пробвал.

Казах "девойка", та се сетих... Преди години, имах една млада колежка(знам за ж.р на думата) в една фирма(само колежка, да не стане грешка). Та тя тъкмо ходеше на курсове, но си беше купила и един Голф 1 кабрио(нек'ви Карман ли се водят). И от много мерак за каране, ме караше да я обучавам на собствената и кола. А сутрин и вечер я карах на работа и я взимах, щото колата седеше на удобен и за мен и за нея платен паркинг. Та изкарвал съм я по разни тихи места около София, и въпреки че беше трудно я научих да шофира така че да не ме е страх да се возя при нея(наистина беше трудно). Ама от началото иди обяснявай, че инструктора казАл да тръгва с помощта на ръчната спирачка от наклон, а пък на Голфчето ръчната беше пълна скръб–хем едва държи с яко опъване, хем хване ли нема пускане после. Зор докато я отуча от писаното по дебелите книги (все за в идеалния случай), та да може да си кара собствената кола.

ПП. Сетих се и за друг вариант самообучение... Понеже все съм измежду разни възрастни шофьори, та са ми разказвали как те са се учили да карат... Едно време през социализЪма нали имаше разни ДАП-ове и подобни, та от там работещите по разни затворени обекти, мини, открити рудници, табани и пр, са давали на неправоспособни мераклии да се изявяват- да карат вместо тях и да им вършат работата за която им се плаща. Учиш се директно на камион, извършваш транспорт на нещо си, а не само да се занимаваш с глупости и експерименти. Това е много важно, когато шофьора осъзнае, че е на пътя за да стигне от точка А до точка Б, а не за себеизява, това е много голямата част от обучението– а именно правилната нагласа. Последното се осъзнава най-добре, когато се извършва някаква полезна транспортна дейност.
                                Последно редактирано от cecoa1; 10-03-12, 00:35.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X