Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
    да тръгваш от най-ниско ниво е нелогино.
    Съвсем логично е за застрахователите.

Коментар

Има и друга една заигравка, успоредно с всичката тая процедура. Ако декларираш, че единствено и само ти ще управляваш автомобила, ти приспадат определен процент (малък). Направи ли някой друг пройзшествие управлявайки твойта кола, скачаш нагоре в нивата в зависимост от стойността в пари и тежестта на пройзшествието.
      Вервайте ми, всеки път, когато съм си давал колата на съквартиранта да отиде до магазина, съм стоял на тръни.
      Та и това бъркане, може да накара таткото (евентуално) или приятеля на чието име е застраховката, и който се предполага да се подвизава в ниските нива, да си помисли няяяяяяколко пъти, преди да даде на малкия маймун да му кара колата.
      Кофтито е, че в повечето случаи ние копираме по-либералните варианти, от страни, които са на светлинни години от нас като култура, дисциплина и манталитет.
      Така няма да стане по-европейци, а напротив.

ПП: Като видя др...льо на волана, спирам, дори и да съм с предимство.
      Ей така, за всеки случай.

ПП: Ванка, млад шофьор, току що получил СУМПС, тръгва задължително и непременно от най-високото ниво, тъй като потенциално е най-опасен според застрахователите (да им бръкне в джоба).
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Болшинството от катастрофите стават от бабаитлък а не от неумение. Намаляването на убитите по пътищата е лесно но няма пари в тая работа, и кучето и кервана...

Преди няколко дни се върнах от България. Още ме тресе! Много умеещи шофьори се качили на по една лъскава ламарина и пердашат с 200. Карах една Корса от морето до София с бебето на задната седалка. Никога повече! Такъв идиотизъм няма и в латиноамериканска дива държава.
        Оправията- закони важящи за всички. Еххх, мечти..

На Мексиканската граница на излизане от САЩ- колана се разкопчава, сваля се прозореца /за да се чувам 'Пута мaдреее"/ минавам 2 предавки надолу и се хвървям в борбата. На връщане за САЩ на опашката си свирим с клаксони /имам и резервни бушони, че горят/, псуваме си се, кутийки от Кола летят през прозореца, засичането е задължителна маневра... Наближаваме чертата /САЩ/ и какафонията затихва. Глобата за кутийка през прозореца $1000.00, ония със синята униформа го хранят със сурово месо...

Шофьорски курсове никoй от познатите ми не е карал. 'Мексиканската" ми кола се е превърнала в учебна. На нея се научиха половината мои познати. Жената взе книжка тук, 'мексиканската' кола..., аз бях инструктора. Съвсем легално. Има някакви ограничения за тия под 18, не заради опит а заради бабаитлък. И е толкова спокойно, че си пускам студеното духало в муцунката за да не заспя докато карам.

В България- с двайсетак в джоба си цар. Наредили значи предупреждаваши ниско прелитащите бабаити да намалят защото имало камера, всеки е човек на някой а аз се счупвам от рефлекси с Корсичката.
        "Драги шофьори, за вашата сигурност от София до морето има 500 скрити камери. Пожелаваме ви приятен път!" И глобата по 1000 лева. И кеф и тишина. Ама камерата безпристрастна и не им утърва.
        Пожелавам ви приятен път!

Извинявам се, май дълго стана ама още ми държи от Корсичката.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не е, като да не те разбирам...

Коментар

Иначе, корупцията и т.н си важат с пълна сила. За щета оценена от "оторизиран" от моя застраховател сервиз, ми я оцениха на 400 пари. От тях, взех 240, като дадох 50 за служебен адвокат, който ми наели без да знам разбираш ли. Та взех 190.
            И всичко за това, че оня който ме удари отзад, беше с чисто нова кола и костюмиран...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Старият глупак, на млади години е бил млад глупак. Същото се отнася и за законопослушанието и отговорността. В този ред на мисли, катастрофите и жертвите нито ще се увеличат, нито ще намалеят. Нищо лошо няма в шофирането на 16, само по себе си. Или от 14, ако щете. По-рано е неудачно чисто физиологично. Лесно могат да се въдворят ограничения по мощност, максимална скорост и общо тегло на машината, с което ще се ограничат максималните възможни щети (статистически, разбира се).

Нещо повече, младият човек е по принцип по-поддатлив на обучение и възпитание, пак чисто физиологично. Няма лошо обучението за една такава отговорна дейност, каквато е шофирането, да се проведе в по-ранните му години, за да има по-голям успех. На тези по-млади години е и по-вероятно да си научи уроците за шофирането, вместо да си купи книжката (достъпът му до пари и корупционният му опит са ограничени, а свободно време и празна глава си има).

Разбира се, всичко това са статистически съображения. Естествено, че ще има купени книжки, естествено, че ще има катастрофи по вина на невръстни шофьори. Просто няма да има драстична разлика, а ако всичките предимства по-горе се поощрят с подходящи организационни мерки, нещата може и да отидат на добре.
              Мдаааа правилно а след време е престарел глупак.....
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Болшинството от катастрофите стават от бабаитлък а не от неумение. Намаляването на убитите по пътищата е лесно но няма пари в тая работа, и кучето и кервана...

Преди няколко дни се върнах от България. Още ме тресе! Много умеещи шофьори се качили на по една лъскава ламарина и пердашат с 200. Карах една Корса от морето до София с бебето на задната седалка. Никога повече! Такъв идиотизъм няма и в латиноамериканска дива държава.
                Оправията- закони важящи за всички. Еххх, мечти..

...

Шофьорски курсове никoй от познатите ми не е карал. 'Мексиканската" ми кола се е превърнала в учебна. На нея се научиха половината мои познати. Жената взе книжка тук, 'мексиканската' кола..., аз бях инструктора. Съвсем легално. Има някакви ограничения за тия под 18, не заради опит а заради бабаитлък. И е толкова спокойно, че си пускам студеното духало в муцунката за да не заспя докато карам.

В България- с двайсетак в джоба си цар. Наредили значи предупреждаваши ниско прелитащите бабаити да намалят защото имало камера, всеки е човек на някой а аз се счупвам от рефлекси с Корсичката.
                "Драги шофьори, за вашата сигурност от София до морето има 500 скрити камери. Пожелаваме ви приятен път!" И глобата по 1000 лева. И кеф и тишина. Ама камерата безпристрастна и не им утърва.

Обичам да карам спокойно. И без това излизането от големия град ми е малък празник, та не бързам за никъде. И ми е писнало като спазвам ограниченията да ми присветват отзад цели ТИР-ове.
                Ама това, което си написал не е само до малките келеши. Всъщност, говорим за едно и също нещо. Кочината ни е повсеместна, и не е до възраст. От едната страна даващите, от другата - вземащите. И не е дошъл Евросъюза (символ на оправдание) да ни прави гетото.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Напълно подкрепям - то в Германия или Англия да не е друго?
                  Дисциплината се насажда по 2 начина:
                  1. Със стриктен контрол и солени глоби /при нас има бледи наченки - камерите, но и там му намерихме колая - колко баби останаха без книжки../ и след това идва
                  2. Дисциплината е функция на съзнанието - тогава вече няма мърдане, защото ако всеки има съзнанието, който и да дойде с "волно" съзнание бързо ще му мине. Но до достигане на №2 минават доста години. И в САЩ и на други места преди да стане функция на съзнанието са минали доста години предполагам...
                  Така че, дано доживеем началото на етап 2, но не ми се вярва да е скоро.... То етап 1 да доживеем ще е чудо!
                  Иначе каквото и да правим е мерки на половина и ефекта от тях вероятно ще е никакъв...
                  Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    И ми е писнало като спазвам ограниченията да ми присветват отзад цели ТИР-ове.
                    Ми то и за тия тарикати си има оправия. Преди около месец пътувах от Ст. Загора към Димитровград. В едно от първите села след Ст. Загора ме настига влекач с полуремарке (аз карам с 50 км/ч) и започва нервно да ми светка отзад. Някъде след около 100-200 метра ме изпревари и отфуча нататък с поне 80 км/ч. Леко се нервирах, викам си - тоя ше го накарам да кара 10 км/ч под ограниченито от тука до Димитровград.

Извън селото го настигнах, изпреварвам и започвам да карам пред него със 80 км/ч. Пилота обаче е нервак и пак почва да ми светка, в отговор получава конфигурация от пръсти позната в Русия като "кукиш". Решава да ме изпреварва - стъпвам на кикдауна и му дръпвам 500 метра. Пак ме настига - светкане/опит за изпреварване - 500 метра ластик. По селата съм го карал с 30 да се влачи

Иключително ободряващо и развеселяващо занятие, трябва да ти кажа, особенно като му гледаш изкривената от бяс мутра
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      Ми то и за тия тарикати си има оправия. Преди около месец пътувах от Ст. Загора към Димитровград. В едно от първите села след Ст. Загора ме настига влекач с полуремарке (аз карам с 50 км/ч) и започва нервно да ми светка отзад. Някъде след около 100-200 метра ме изпревари и отфуча нататък с поне 80 км/ч. Леко се нервирах, викам си - тоя ше го накарам да кара 10 км/ч под ограниченито от тука до Димитровград.

Извън селото го настигнах, изпреварвам и започвам да карам пред него със 80 км/ч. Пилота обаче е нервак и пак почва да ми светка, в отговор получава конфигурация от пръсти позната в Русия като "кукиш". Решава да ме изпреварва - стъпвам на кикдауна и му дръпвам 500 метра. Пак ме настига - светкане/опит за изпреварване - 500 метра ластик. По селата съм го карал с 30 да се влачи

Иключително ободряващо и развеселяващо занятие, трябва да ти кажа, особенно като му гледаш изкривената от бяс мутра
                      Дуел гледал ли си?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Само във филмите за Д'Артанян.
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

А-бе, и аз така си играх веднъж с един турчин, докато не ме вкара в канаваката, а после ме изкара от нея от другата и страна - със 120км/ч (с две думи накратко - на кучето в г@за) добре че бях с джипка. Това беше преди двайсетина години - време, по което правех разни работи, дето сега ме е срам от тях, също като Рабин (знам ли, след двайсет години, дали няма да мисля така за това, което правя сега).

А по темата:
                          На мен лично такава идея, силно ми импонира. На тези години (както вече стана въпрос) възприемането на нови умения е много по-успешно. Не разбирам писалите в обратният смисъл - като че ли ние не сме започнали да се "поприпокачваме" на МПС-та от десет годишни, не смятам децата си за по-инфантилни от себеси, дори напротив. Само дето вече няма да го има момента с тръпката от забраненото. Освен това, надлежно е отбелязано всичко за придружителите, самостоятелното шофиране и пр. и пр.
                          Последно редактирано от davc; 04-08-11, 22:52.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Само във филмите за Д'Артанян.
                            Гледай го! Дипломната работа на Спилбърг.

И аз съм за. Няма лошо да покарат по-дълго с придружител, докато все още не са придобили лоши навици, отколкото направо да скочат в драките след един никакъв курс. Тънкия момент са придружителите.

Коментар

Страшно щяло да стане... А сега не е ли страшно?! Докато си ги мерите по пътищата все ще е страшно. Докато не се научим да сме толерантни на пътя все ще си е страшно, защото все ще си тровим нервите едни на други кога както и колкото можем.А от там идват и катастрофите.
                              Аз подкрепям Ясен и си мисля, че на младежите още не им е дало зор да показват самочувствие на пътя, да дават акъли, да дразнят, да раздават шамари и пр, неща описани(или намекнати) по-нагоре.Шанса да се научат да са толерантни и мислещи на пътя е по-голям(особено пък с придружител). Това е най-важното, щото никой, ама никой закон, не може да обхване многообразието на живота и всеки от нас нарушава едно или друго правило, в някаква степен поради определени причини. Въпреки че тук като си пишем, на думи, много от нас могат да твърдят че спазват всяка написана буква на всички закони. Е, няма такива хора. Няма ги у нас, няма ги никъде, макар и за определени неща да има определени разлики, с т.нар. "бели държави".
                              Научим ли децата да бъдат по-свестни хора, не мисля че има значение кога ще почнат да шофират(дори по-млади е по-добре, както обясни Ясен). Не ги ли научим, и обществото и шофирането и всичко тук ще е кофти и тЕ така....

Сега, описаното по-горе от windwarior като геройство ли трябва да се счита или като какво?! Светнал му бил с фаровете...Е, да вадиме пищовите и да стреляме по такива , та друг път да не прави така? Или пък ако са му отказали спирачки нещо, и ти светне, натискаш спирачки пред него, да му покажеш, че си по-голям мъж ли какво ли...?? Какво да ви кажа, похвално.Можеш да си загинеш за няма нищо. Обаче всяка монета си има две страни. Другия път ти ще си след него на двулентов двупосочен път, без възможност за изпреварване и ще се молиш той да не спазва буквата на закона и да не кара със 70км/ч, докато на теб с лек автомобил ти е разрешено 90км/ч(http://www.maverick2000.net/ZDP/Glawa2-4.htm ). Или просто ще се изнервиш и ще изпревариш в нарушение на закона, което автоматично те прави не по-различен от професионалният шофьор, описан в случката(който с това си вади хляба и му се налага да го работи по 9 часа на ден, та все пак остава малка разлика в мотива).
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Че какво му е на 16 годишни да карат кола ?
                                Те и сега си карат, само дето се крият по тъмното. А по селата си е масово да карат и на 13 даже.
                                И какво лошо щом имаме 12 - 14 годишни майки . То си е ясно - нашите млади деца са кадърни за всичко. Истински българи.
                                За мен е нещо нормално на 16 години човек да може да носи подобна отговорност.(да шофира)
                                Какво толкова страшно има в това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X