Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краштест - кола срещу джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Краштест - кола срещу джип

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Ааааа, що да си далеч от мисълта. Ами то това е решението. Защото проблемът не е дали бронята е стоманена или дунапренена, а това, че джипове, пикапи, камиони са по-високи и по-тежки от лека кола. Т.е., каквото и да правиш, ударът между малолитражка и по-голямо и тежко возило винаги ще е по-страшен за возещите се в малката кола.

А пък моето лично мнение е, че за да има абсолютна безопасност, трябва да бъдат премахнати всякакви превозни средства, тъй като дори и най-малките коли са много опасни за незащитения пешеходец. Ха сега де!
    Доста си обобщил поста ми, но щом така те устройва, добре.
    За премахването на превозните средства, късно е. Нинджа 1 те изпревари като предложи да се въведат велосипеди.

Едно уточнение. Никъде не съм споменавал нещо за демонтаж на брони, лебедки и прочие. Написъл съм мнението си по въпроса за безопастноста на тези аксесоари, а вече кой и какво и къде си кичи по автомобила си е негова работа и отговорност.

Един въпрос в тази връзка.
    Някой да е запознат какви изменения по автомобила са позволени и не подлежат на сертифициране (или какъвто е правилния термин) в ЕС? Става въпроса за изменения по окачване, двигател, осветление, външен вид.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Джиповете със сигурност са по-опасни за другите участници в движението. Железата по тях ги правят още по-опасни, най-вече за пешеходците. Но карайки всеки ден из София досега не съм видял някой да джигитства с джип... Та в тази връзка не изпитвам никакви угризения, че някой "състезател" се набива в теглича ми както съм спрял на зебрата... Или таксиджия който си разпаря калника в тръбите при опит да ме пререди в задръстването.... (обикновено не искат да чакат КАТ)
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Едно уточнение. Никъде не съм споменавал нещо за демонтаж на брони, лебедки и прочие. Написъл съм мнението си по въпроса за безопастноста на тези аксесоари, а вече кой и какво и къде си кичи по автомобила си е негова работа и отговорност.
        Между другото, доколкото видях, Паджерото от горното филмче си беше в абсолютно щатен вид ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Поредната "Платена Публикация" - искат да "ограничат" "Джипките" и правят съответните филмчета - ТОТАЛНА ГЛУПОСТ - Дори и Заз-ка/ Трабант да беше на мястото на "Джипа" Резултата щеше да е СЪЩИЯТ!!! Страничен удар със ~100км/ч - до шофьора има само една врата няма как да отцелее, НО слагаме лошият "Джип" и на всички им ПРОСВЕТВА - "ЕТО ГИ ЛОШИТЕ, БИЙТЕ ЛОШИТЕ!" - никакви "Джипове", никакви лебедки...

После като някой "гении" реши че велосипедите са лоши да видите какви КЪРВАВИ сцени ще се появят с "Това СУПЕР ОПАСНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО" ,
          Бе ТЕ третират хората като стадо и ги нахъсват с подобаващи средства, хубаво е да се види кой е платил този тест и нещата ще се прояснят

Коментар

как се бях пребил с велосипед преди около 10 години... в Пирогов се събраха 3-ма доктори да ме разглеждат!
            Категорично трябва да се забрани ставането от леглата сутрин!!!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Какви времена... В една друга тема, написах "...трябваше, вече да сме си умрели..."
              Колкото до "разрешени промени"... не са решили, не са се заяли
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз пък мисля, че се сравняват неравностойни машини - разбира се, че по-голямото ще смачка по-малкото.

Хайде да потърсим и краш тест Камаз или Ман срещу джипка. Резултата може би ще е сходен на джипка срещу трабант.

Коментар

http://www.dnes.bg/article.php?id=34888
                  Някой го е пробвал този краш тест днес.
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Лошото е, че правилото важи. Голямото мачка по-малкото.

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                      Лошото е, че правилото важи. Голямото мачка по-малкото.
                      За някои лошо за други хубаво
                      Ако мотоциклет се блъсне пенпердикулярно със сто в шофьорската врата на джип водача на джипа също няма да има никакъв шанс.

Коментар

Това изключение само потвърждава правилото. Разликата е, че теста си е по улиците ежедневно
                        И когато се случи, ще си бъде малшанс с предполагаем резултат.

и нищо чудно като караме и карат около нас като на състезание, неясно с кого и по неизвестна причина. То си е манталитет - защо да съм зад някои като мога да го засеча, а ако не ми направи път го удрям

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                          http://www.dnes.bg/article.php?id=34888
                          Някой го е пробвал този краш тест днес.

Филмът не бил шведски, а съветски ... Според показаното по ТВ-тата Мерцедес е бил ударен от Волво. В ПТП-то няма участие на джипка.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

А, бе, как ги правят тези неща в центъра на София?! Въпросът е силно риторичен.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Един въпрос в тази връзка.
                              Някой да е запознат какви изменения по автомобила са позволени и не подлежат на сертифициране (или какъвто е правилния термин) в ЕС? Става въпроса за изменения по окачване, двигател, осветление, външен вид.
                              Да, никакви. Гумите ти да мръднат с 1 точка от стандартния размер - технически контрол не можеш да минеш, освен ако не прекараш разните му там сертификати. Аз направо не знам как ги тунинговат голфовете тук, сигурно криминал и като дойде време за техн. преглед слагат оригиналните.
                              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Е не може да са съвсем никакви. Поне някое Ремусче, синя пръскалка или светеща антена трябва да са разрашени.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Вчера.

Зареждам...
                                X