Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пръсната гума от дупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пръсната гума от дупка.

Преди малко, пътувайки на междуградски участък , ударих предна дясна гума в сериозна дупка. Резултата е балон поне една педя който в последствие се пръсна, а си беше доста запазена гума, сега като я гледам джантата не ми се вижда да е укривена ама утре на светло по-добре ще я погледна.
    Лошото е, че бяха няколко дупки в моята част на платното, а в отсрещната лента идваше кола и не можах да ги избегна. Скороста не беше повече от 80-90км. На място, смених гумата с резервна и тръгнах.
    И понеже имам каско, се чудя какъв е реда за завеждане на щтета и дали за гума изобщо ще платят нещо !?
    LZ1DVB

От: Пръсната гума от дупка.

Гуми- не плащат.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
      Гуми- не плащат.
      Бе,плащат....Ма трябва да викнеш КАТ за протокол,ако гумата не е чисто нова и над 150-200 лв,едва ли си заслужава,щот катаджийте сигурно ще ти съставят акт за несъобразена скорост.После с протокола при застрахователя и ако гумата е по старичка,като измислят там,някакъв процент овехтявана,и не си струва занимавката.

ПП,застрахователните компаний вече имат т.нар "мобилни групи"-като стане щета,звъниш и обикновенно идват преди КАТ,ако си имал време е трабвало да им звъннеш,барем да ги поразходиш.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

В страни от темата, ама можем ли по някакъв начин, протести ли незнам какво, да отменят тая глупост с несъобразената скорост. По този начин винаги си виновен и винаги си с акт в ръка, ако решиш да търсиш обезщетение или нещо такова.

В случая, както slav.bg е шофирал през ноща, имало е съответно и насрещен поток коли, които макар и на къси светлини пречат да видиш целостта на настилката (за която си си платил прескъпо), че е в кратери и в кои от тях да скочиш.
        Подобни случки в които няма как да видиш имали или не кратери по пътната настилка, и си спазвал разрешената скорост, са много. Не може ли от разрешаващите и определящи скоростта (т.е. КАТ) с която да се движим, да изискваме да слагат съответно знаци, след като явно не могат да спрът изтичането на финанси, платени от нас, за поддръжка на пътната инфраструктура, поне едни керливи знаци да сложат пред опасните ями, а не да си измиват ръцете с поредното "не съобразена скорост" и да те одусат огоре на всичко с още пари .

Колкото до гумите и застрахователите, накой имат клауза, т.е. нещо като изрично да посочиш и гумите в застраховката, други при определени условия и такива дето нищо не плащат
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

при подобна ситуация акт "несъобразена скорост спрямо пътните условия" мисля че е лесно оборим, тоест ще се разминеш без наказание
          просто пишеш възражение , че не е поставен знак който да указва пътните условия (в случая дупките) и такова наказание е неоснователно.
          но нека все пак по запознатите от мен със закона и оспорването на наказания да изкажат мнение.
          А иначе тази точка от закона е измислена с цел измъкване от отговорност. Поредното безумие в милата ни родина
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

До колкото разбрах от условията на застраховката, за гумите не се плаща нищо АКО няма протокол за ПТП ( Армеец ).
            Сега явно трябва да се ходи до кат, но както каза клегата taran, много е вероятно с протокола да ми връчат и акт! Гумата струва към 100-120лв. и е на 2 г. ,но е запазена понеже си имам зимен и летен комплект гуми и не е търакаляна много. Незная дали си струва хабене на време и разправии.
            LZ1DVB

Коментар

Може би в конкретния случай не си струва цялата хамалогия.
              За съжаление така е положенито тук в България.
              Имам познати, които са им отказвали директно да им пишат протокол/акт за подобна ситуация.
              Нямам идея защо...
              Лично на мен ми се е случвала подобна случка.
              На прибиране от Ст.Загора, посока Казанлък.
              През нощта.
              На моста на Тулово.
              Който е минавал от там знае за какво говоря.
              От време на време има много отвратителни дупки, които странно се появяват, запълват ги и после пак се появяват...
              Разминавах се с кола и нямаше как да ги избегна точно в този момент.
              Бях с чисто нови гуми, 15" зимни, с един Мерцедес W124.
              Добре че не бяха ниски (195/65/15).
              Резултатът -> две изкривени лети джанти, и двете десни гуми изпуснаха веднага.
              Веднага след моста има гумаджия
              Е, обадих му се, дойде човека и чукнахме джантите колкото да се прибера.
              На следващия ден машинно изправяне и така...
              Не мисля, че някой щеше да ми е поеме щетите.

Някой юрист да се изкаже доколко може да преследваме законово тази "дреболия" тук в България ?
              .

Коментар

Аз имах същата случка. Получи се балон на гумата. Застрахован съм в Армеец. Отидох, огледаха я, платиха ми след 2 седмици гумата и това беше. Без протоколи от КАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                  Аз имах същата случка. Получи се балон на гумата. Застрахован съм в Армеец. Отидох, огледаха я, платиха ми след 2 седмици гумата и това беше. Без протоколи от КАТ.
                  Преди 5 години, в следствие на такива дупки брат ми се обърна през таван. Карал си е в ограничението (90 км.) на прав участък. Плучи си акт за предизвикване на ПТП поради несъобразена скорост.
                  LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                    За иформация звъннах на дилъра на който си плащам застраховката в нашия град, но ми отговориха, че незнаят как да постъпят и най-добре да се обадя в София за подробности !?
                    Козец, при самия оглед при представителя ли пусна иска ?
                    LZ1DVB

Коментар

Гуми плащат. Особенно тази застрахователна компания, но при настъпване на събитието трябва да се обадиш на телефона на мобилната им група, която да дойде на място да заснеме дупката и щетата. После по реда - завеждаш щета и ти плащат в срока (мисля 15 дни).
                      Горното е от личен опит.

Коментар

Сега нещата с КАТ стоят така...когато на пътя -трасето от нашата републиканска пътна мрежа има препятствие, което не е обозначено с пътни знаци или друго съоръжение същите издават протокол без никакъв акт. От 2005-2006г. е така когато щетата е такава.Като за това служителите изготвят доклад по случая за издаден протокол.Също така трябва да те посъветват да се свържеш с компанията.Застрахователя казва дали ще изиска протокол или не. Като това се записва.Това за мобилната група е така, когато това не е в отдалечен район.Но винаги трябва да се обадиш на застрахователя.
                        Що се отнася до несъобразена скорост без да е засечена с тех.средство се обжалва, ако е съставен акт.
                        Не всички З.компании изплащат такава щета.Изпитано!!!
                        Последно редактирано от Асен Савов-bebo2973; 29-09-10, 16:44.
                        Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                        GSM-0878722322

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                          За иформация звъннах на дилъра на който си плащам застраховката в нашия град, но ми отговориха, че незнаят как да постъпят и най-добре да се обадя в София за подробности !?
                          Козец, при самия оглед при представителя ли пусна иска ?
                          с предната кола имах редовно такива случки.
                          Гумите ми бяха 215/45/17 и ги режех яко.
                          Обаче винаги ми плащаха и без КАТ.
                          Отивам в ДЗИ и казвам точното място къде съм я резнал гумата.
                          Например -дупка на паветата пред Бриколажа. Чиновниците минават от там
                          и знаят, че я има и въобще не се колебаят.
                          Та така 3-4 гуми ми платиха.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            с предната кола имах редовно такива случки.
                            Гумите ми бяха 215/45/17 и ги режех яко.
                            .
                            Защо ли си карам, със 75-80% височина, и намам, за вече над 10 екваториални обиколки нито един подобен случай?

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                              ...Козец, при самия оглед при представителя ли пусна иска ?
                              Да. Отидох, пуснах си иск, огледаха я веднага и ми казаха след 2 седмици да дойда да си взема парите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X