Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Olight и Convoy

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Я да споделя моята драма с фенерите
    Преди години ползвах фенер само като спрат тока вечер докато запаля свещи на всеки ъгъл из нас. Рядко за някакъв ремонт в банята където аз изключвах захранването. После си купих челник, май е някакъв марков, с който се родих - ръцете са ми свободни. Ползвам го на най-слабата му степен обикновено и с две батерии ААА кара почти година.
    От седем-осем години обаче разхождам куче и то често в тъмното, че по светло съм на работа. Без фенер не става. Първо си купих два някакви като гледах да са влагозащитени, че дъжд, сняг - ние сме по полето с песа. Бутона за включване обаче е отзад и ми е крайно неудобен с една ръка, какво остава със зимна ръкавица, да го включвам и изключвам. Не светя непрекъснато, просветвам само по полето за "очички" на друго животно. Купих си преди три-четири години феникс за стотина лева, със страничен бутон. Взех го в топлото и всичко беше перфектно преди да сложа ръкавици зимата - бутончето е малко, трудно го набутвам а като премръзна - съвсем. Отделно много ме дразни че режимите се сменят със същия бутон и често, ако съм с вкочанени пръсти, задействам смяната несъзнателно и вместо да ми е от помощ фенера, той ми създава допълнителни неудобства.
    Та се оглеждам за нещо такова, дето хем да работи надеждно (феникса е такъв), хем да не е много скъпо за моите представи, хем да ми е по-удобно. Страничен бутон, по възможност по-голям, да свети на поне 50-100 метра прилично, не чак да се целя в комар, да носи на дъжд, студ и жега. Че и на изтърване, макар че на феникса му сложих презрамка и вече не пада от джоба. Което ме подсеща че и размера е от значение - ако е под десетина сантиметра ще боравя трудно с него, но пък повече от 15-16 няма да се събира в джоба.
    Малко дълго стана.

    Коментар


    • NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Тук, в Естония, кучетата по тъмно им слагат светещи нашийници и се виждат добре. Ма то и за хората по тъмно е задължително да носят светоотразителни елементи по дрехите.

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Има светещ и светоотразяващ нашийник, не го губя, просто за да го пусна да побяга в тъмното трябва да съм сигурен че няма насреща други, диви или не съвсем, животни и да не стават бели.

  • #17
    Ето едно ревю на Olight warrior mini 2 1750 lumenshttps://www.youtube.com/watch?v=6KCM9k3AwuA&t=88s който мисля, че е добър за ежедневно ползване. Да отбележа, нямам го и не съм го ползвал, аз имам Convoy S2+, който е с подобни размери и съм съм много доволен от към светене и изтръжливост. Единствено ми липсва страничен бутон.

    Коментар


    • #18
      Еми стандартен Convoy S2+ е точно с линеен драйвер, който само ограничава тока, и PWM степени. Това вкратце означава че диода винаги работи на максимален ток и винаги е ефективан като за максимален ток, батерията вибаги се товари като за максимален ток,. тоест загубите са като за максимален ток, а ако се сложи прекалено яка батерия, дето може да дава повече ток (или има по-малко загуби), драйверът ще я ограничи, прегрявайки от загубите в него. Естествено, могат да се използват и само 3V диоди и мощността спада право пропорционално на това, което батерията може да даде, тоест изтощавайки се, мощността спада във всички режими.

      Да, със сигурност може да се смени диода и драйвера, ама и цената вече няма да е същата.

      ПП: Convoy M21D например изглежда доста солиден фенер във всяко отношение, особено за цената си.
      Последно редактирано от sparkybg; 10-02-22, 15:24.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #19
        Малко малки Олайти висящи по ключове,и тия даже работят без проблем.

        Малкия войн 2 го ползва едно приятелче,много готино фенерче с приятен размер и светещи като хората. Мислех да купя един ма трябва да пенсионирам един от моите пък те си светят идеално и колекционер на фенери не ми се става още.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • #20
          Convoy М3-C пристигна. Поръчах го с 4000К XHP70.2 диод.

          Доста е масивен и тежи прилично (можеш да нокаутираш доста лошо някой, ако го хлопнеш), на първо четене е качествно изработен, свети МНОГО. Предвид размера на диода спрямо рефлектора, и това че рефлектора е "портокалена кора", е със сравнително широк лъч (което и търсих - ще се ползва за фар на колело), зарежда се през USB-C.

          Доволен съм от похарчените 90 кинта (тук е 100лв, но няма 4000К, а само 5000 и 6000). Ще е около 120-130ле с добра батерия, което за това, което дава, си е далавера.

          Може би ще поръчам и един S11 с XHP70.2 (пак от Китай - тук го има само с XHP50,2). Имам още една свободна батерия. Той ще е с още по-широк лъч.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X