Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наркотична зависимост?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Наркотична зависимост?

    "Хероин" е търговска марка на фирма Байер - Германия, продукта е регистриран заедно с още една марка - "аспирин" в началото на 20 век...
    И двата продукта са успешни, но единия в грешна посока!

  • #2
    Ни най-малко в грешна. Напълно прилично за времето си обезболяващо. А истерията покрай него е работа на отдавна забравена фирма - конкурент. Както например историята с тревата, тя и канабис, тя и ..., е работа на Дюпон. И борбата срещу конопа за налагането на найлона като главна суровина за шиене на ризи.
    Изобщо, забрави всички глупости за наркотиците които чуваш от слабо вменяеми и напълно неадекватните дейци. След половин поколение такъв проблем няма да има, от деня в който ги разрешат. Сладък е само забранения плод, така се става наркоман. Останалото го измислят невежите. А тълпата просто повтаря легендата.

    Коментар


    • #3
      Стефане не си особено прав за наркотиците ...
      Вярно е, че половината от тях не водят до физическо пристрастяване - дори Кока-та ... но за слабохарактерната младеж и тревата стига ... Получават психическа зависимост и се чустват непълноценни, ако не се друсат ... и дори достигат до абсциненция - от самонадъхване - не като реакция на организма ...
      Така че наркотици винаги ще има и зависими от тях също ...
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

      Коментар


      • #4
        Стефане, ти пушиш ли? Май имам такова впечатление. А умерено ли пиеш (50 ml концентрат или 200 ml вино)? Когато ти спреш цигарите, тогава се изказвай толково либерално за наркотиците. Цигарите са законни и кво?! Не знам потреблението им да е намаляло, защото няма тръпка, че е нелегално.

        Коментар


        • #5
          Бе вие що не четете книжки? Ако всичката ви информация за наркотиците е от Кошлуков и компания ...
          Тютюна и спирта са тъкмо най-тежките от биохимична гледна точка наркотици. От никотинова и алкохолна абстиненция се умира наистина, за разлика от опиевата и прочее синтетики. Това че са законни очевидно е отделен въпрос.
          Нетолерантността докарва наркотиците. Годишно в Щатите от свръхдоза умират 5 000 (пет хиляди) души. Във връзка с борбата с наркотрафика и в него самия загиват 60 000 (шейсет хиляди). Най-младите хероиномани в Холандия са на 35. Откак е разрешен местната младеж не се интересува от него. А зависимите ги смятат за болни от срамна болест или тъпи туристи.
          10% от човешката популация е тенетично склонна към някакви зависимости. Затова и преименуваха цяла част от медицината от Наркология в Психиатрия на зависимостите. Там освен тревата и кокаина са и ракията, цигарите, хазарта, пазаруването, пътуването, карането на джипове, ходенето на война, клептоманията, състезанията по ендуро ... Някои от тези дейности са несравнимо по-разрушителни от дрогата. Но са законни. И не въвличат покрай себе си огромни маси невинни хора.

          Коментар


          • #6
            http://www.data.bg/f.php?fid=1383029.много неща са обяснени тук.адски полезно и изчерпателно.препоръчвам го.кажете не е ли парадокс точно кошлуков и компания да се обявяват против накотиците.безочие
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

            Коментар


            • #7
              Истината е някъде там... в случая - по средата между двата крайни полюси на мненията.

              Да си спомним какво е било при сухия режим.

              Адашът е прав в огромна степен - ако се продават легално, поне ще са с контролирано качество, а не пълни фъшкии - пудра захар, талк и т.н. а също и на някакви нормални цени. Който е решил да се затрива, не може да бъде спрян. Дали ще се боде, дали с хапчета, дали под влак ще се хвърля - все ще му намери колая, въпросът е да не пречи толкова на живота на околните, крадейки, респ.убивайки за пари.

              А алкохолът също има анестезиращо действие, просто лечебната и токсичната му доза са много близки
              Пък с тютюн една кралица (испанската май) си лекувала успешно мигрената.
              Хероинът е създаден за болкоуспокоително с по-силен ефект от морфина, но се установило, че пристрастяването към него настъпва много по-бързо и затова са го анатемосали.
              Сър Артър Конан Дойл съвсем спокойно описва как великия Холмс си слага морфин, когато скучае поради липса на неразрешими загадки.
              Въпрос на гледна точка!

              Самоунищожението е генетично заложено в човешкия род - дали индивидът се стреми да си убие мозъчни клетки с алкохол или латино-сериали, дали да си счупи главата с офроуд, дали да се запише в Легиона или в морската пехота или направо да разпали цяла война - общо взето разликата е само в степента на общественото одобрение.

              Иначе и Нобеловата награда я дават за мир, ама откъде е тръгнала цялата работа...
              Ами че то пътят към ада все с добри намерения бил павиран.

              Коментар


              • #8
                Ето още една умна глава в моята колекция от глави от този форум...
                Много резонно мнение и най-важното необоримо..
                Искам да дам един пример, който може да е интересен за обсъждане..
                В моята професия парите се печелят с игра на мисълта и самоконтрола, образованието практически няма никакво значения, външността също, но острата мисъл е жизненоважна..
                Когато трябва да разговаряме с пушач, ние знаем, че този човек всяка сутрин се ядосва на себе си, че не може да спре цигарите и след секунди се отдава на сладкото удоволствие, залагаме на това, че той просто е една пихтия и го разкатаваме...
                И вярвайте ми, още нямаме провал в тази стратегия!
                Аз лично спрях цигарите преди 11 години, защото разбрах че разликата между това да им се предадеш и това да се провалиш в живота практически е никаква! /изключвам хората от сферата на изкуството/...

                Коментар


                • #9
                  Кой е пък тоя Кошлуков?!

                  Стимулантите не са ми силна страна. Само знам, че опиоидите (какъвто е и диацетилморфина на швабите), бензодиазепаните, барбитуратите, алкохолът и никотинът предизвикват силно изразена физическа зависимост. Към това се прибавя и психическата такава, която още по-трудно се преодолява.

                  Отделно от това, приемането на всички от гореизброените е съпроводено с адаптиране на организма и постоянно покачващ се праг на търпимостта. Тъй като всеки от тях има сериозни вредни странични ефекти, продължителното им приемане е съпроводено с повишаващо се вредно въздействие за постигане на константни резултати. Оттам и предозирането, водещо често до фатално нарушаване на хомеостазата. Да не говорим за натрупванията във времето.

                  И аз съм за легализирането на тия гадости, белким се резнат приходите на разните мутри (не че те изобщо не печелят от цигари и алкохол) и да се контролира качеството, че заради тия талкове и липса на стандартизация стават свръхдозите.

                  Обаче това няма да реши проблема с употребата им. Всичко живо около мен пуши като крематориум, а голяма част и пият до откат.

                  Не знам само какви акцизи ще измислят за опиятите.

                  Надявам се впечатленията на Стефан, че холандците не се друсали, щото вече не било интересно да са от първа ръка. Тези, които познавам, са едни малки магистър-фармацефти. Впечатленията са ми най-вече косвени, защото виждам симптомите.

                  По тая логика, дайте да легализират и стимулантите във спорта, щото така и така всички взимат и няма кво да се гонят по кенефите. И без това възрастовата граница на върховите постижения постоянно пада, така че няма страшно, че ще гърмят от инфаркти на 24 г.

                  Стефане, ти като си такъв капацитет по тия работи, би трябвало да си наясно, че катранът е най-малкият проблем от това, което си вкарваш в дробовете. За да си нанасяш такава вреда, не знам какъв положителен ефект трябва да получаваш, за да го компенсира. Това е като да си правиш химеотерапия, без да си болен от нищо. Та, би ли ми обяснил като на непушач какво е ултра благотворното влияние на цигарите, че да си струва?

                  Коментар


                  • #10
                    Волк, играеш ли покер? За шах направо не питам.

                    Коментар


                    • #11
                      Слабите духом, които не намират опора в реалният живот (да не говорим за смисъл) със сигурност ще намерят начин как да "избягат" и да се "скрият", дали това ще става с "наркотици", със секти или по други (че и по-лоши начини) е съвсем друг въпрос. Волк е прав Силните не са "зависими" и всички който искат да постигнат нещо в този живот НЕ се облягат на никакви "патерици" (мое мнение).
                      Дали ще се легализират или не наркотиците, единственият ефект ще е пренасочване на паричните потоци и надали сериозна промяна в броя на пристрастените (ама знам ли? някои хора въпреки ужасните реклами са пристрастени към някой продукти).
                      Големия проблем е "криминализирането" на пристрастените с цел набавяне на средства за следващата доза

                      Коментар


                      • #12
                        според мен изпушването на една(две или повече) цигара с трева надали те прави слаб духом и зависим.а ползата от легализирането и, е че заради една безобидна цигара няма да ти се налага да ходиш по затвори и тн.процедури.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

                        Коментар


                        • #13
                          Дявол Коледа

                          Виждал съ лично пропадането на човек до абсолютното дъно заради наркотици не го пожелавам на никой за мен тези хора са слабохарактерни тъпанари(дано да не бъда цензуриран)който целенасочено погубват най-ценното нещо дадено им на тая земя а именно живота не мога и не искам да уважавам слабохарактерни самоубийци а колкото до легализирането Стефан може би е прав ма на някои хора няма д им изнася подобно нещо убеден съм
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

                          Коментар


                          • #14
                            Хич даже не им отърва. Годишния бюджет в щатите за борбата срещу всичко и против здравия разум е повече от 6 милиарда. Приблизително милион агенти, които са висококвалифицирани, но не могат нищо друго. Легализират ли ги, виетнамския синдром ще им се стори вечеринка на първолаци. И парите просто ще секнат, себестойността на кило легален кокаин е стотинки, а не нам си колко там милиона тугрици. Прави сметка само на тия колко им е интереса, щом пратиха бомбардировачите чак в Афганистан за да расте добре мака, и в Сърбия, Милошевич да не пречи на шиптърите да го носят където трябва.
                            Само не разбрах кво ви интересуват мойте цигари. Пуша наркоманно, никъв кеф. Просто ми е зле като не пуша. Да не би някой да знае оправия? Може направо да се обади в Стокхолм, там раздават Нобеловите награди.
                            ) А с допинга работата разбира се е същата. Ако ги оставят да се помпат свободно, още след първата Олимпиада, на масовото погребение, сами ще се разберат помежду си как да го спрат. Криминализирай го обаче, и още до пролетта ще имаш мощна допингова мафия, трупове, сирени, плямпащи тъпизми журналюги. Способността на кошлуковците да възникват отново и отново е поразителна. Въпреки сухия режим и последствията от него. Които не са секретни.

                            Коментар


                            • #15
                              А, така... И се нервиш даже... Сигурен съм, че ако цигарите бяха нелегални, щеше да пушиш по-малко. Въпреки, че стресът за организма е почти еднакъв за 4 и за 40 цигари дневно. Обаче нямаше да можеш да водиш горе-долу нормален професионален и социален живот и да пушиш като кумин ако е незаконно. Щеше да се криеш, да си набавяш и т.н. Имам колеги, които пушат между 40 и 60 цигари дневно. От 50-ина колежки само 3 не пушат. От пушачките половината са от келешлък, а другата половина като за последно.

                              Поне тук тезата за легализацията издиша. Кво като е законно и сравнително евтино?! Да не би да е безопасно, щото цигарите са "качествени"? В тези боклуци има повече отрова, отколкото в долнопробна доза хероин за пушене. А, да, другата теза е, че парите нямало да отиват в мафията, ами в производителите и във държавата... Че от тях по-голяма мафия няма. Да не говоря, че изобщо нямам впечатление "малката" мафия да не си е натопила ръцете до раменете и в тази каца. Дето питали един новопостъпил на строг режим за какво са го осъдили на 15 г. и той казала за "нелоялна конкуренция"; на всеобщата почуда отговорил, че печатал пари...

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X