Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вулканска пепел над северна Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вулканска пепел над северна Европа

Ами,днес колата ми бе в жълт прах следобеда,направи ми впечатление тъй като я бях измил

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
      Ами,днес колата ми бе в жълт прах следобеда,направи ми впечатление тъй като я бях измил
      Тази зима в София валяха поне един червен сняг и поне два червени Сахарски дъждове.
      Защо ли не спираха полетите?
      Или, ако падне този от Кайро - талибаните ще са виновни?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Тази зима в София валяха поне един червен сняг и поне два червени Сахарски дъждове.
        Защо ли не спираха полетите?
        Или, ако падне този от Кайро - талибаните ще са виновни?

Тогава не знам защо не са ги спирали, но ТУК обясняват защо сега ги спират...

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          ... ТУК обясняват защо сега ги спират...
          Ама сега започва да се чува, че са затворили въздушното пространство само въз основа на компютърна симулация, без да се направят никакви замервания за действителното съдържание на прах.

И може да се окаже, че тази мярка не е било необходимо да се прилага в такъв мащаб ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е като си нямат прахозащитни устройства.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
              интересно мрежа за комари дали би я спряла тази пепел ? Принципно откакто си сложих комарници , вкъщи има много по-малко прах.. за вулканичната не зная
              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Не!
              Да! Мрежата за комари задържа праха. Причина за това е т.н. "статични електричество". Повечето прашинки, носещи се във въздуха са натоварени с отрицателен заряд, а Земята, като цяло, с положителен. В резултат на това, прашинките, преминавайки на по-малко от милиметър, покрай струните на мрежата, полепват по тях.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Ама сега започва да се чува, че са затворили въздушното пространство само въз основа на компютърна симулация, без да се направят никакви замервания за действителното съдържание на прах.

И може да се окаже, че тази мярка не е било необходимо да се прилага в такъв мащаб ...
                Защо това те учудва Чавдаре? Точно тъй си е, да, само на основата на компютърна симулация от центъра в Лондон са всички тези мерки... Аз на такива работи отдавна вече не се чудя... Защо да се влагат средства в наука, центрове за анализ, наблюдения и прогностика, свързаност и апаратура за измерване за разните му там възможни апокалиптични сценарии... Това са глупости според повечето хора... Ние си живеем в добре устроен свят, който ще продължи да е така още много милиарди години... Само по-хубав и спокоен ще става... За сметка на това само миналата година и само Германия вложи над 30 милиарда евро в инфантилната идея да се стимулира купуването на нови автомобили и да се бракуват стари за да се "съживи" икономиката... Канцлерът на същата тази могъща държава, онзи ден не може да се прибере у тях, та се наложило заедно с останалата част от правителството от Португалия да се придвижва с нает автобус... Трудно и мъчително, направо подвиг са направили да се приберат от Португалия до Германия... Цяла Европа стои без въздушни съобщения вече седмица...

В същото време, да припомня, изригна едно малко вулканче, (в Европа големи няма въобще, дори и Везувий не е нещо особено) което дори не е в "топ 10" на Европа... Майтап нали? Спокойно, ще гледаме и по-големи майтапи...
                VPetrov.photography

Коментар

Защо всички говорят с недомлъвки , какво точно ще се случва? Някакъв катаклизъм ли се задава?

Коментар

Защо всички говорят с недомлъвки , какво точно ще се случва? Някакъв катаклизъм ли се задава?
                    Ами,той отдавна се задава-въпроса е кога ще дойде,но мисля,че ще е след, доста години.

Коментар

...ами не...
                      Просто на 14.04 изригна вулкан в Исландия малко след (преди) земетресението в Китай от другата страна на земята.
                      Това е само почесване на майката природа...
                      До 2012 има още време...

А аз се чудя кака да стигна до Мюнхен утре...

Коментар

Сегашният вулкански проблем

плюс следната остроумна статия в "Труд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=452017

ме подсети за нещо, което отдавна ми е любопитно. Даже си го бях мислил за отделна тема.

Къде отива авиацията когато окончателно се свършат горивата, на които разчита тя днес.

За мен най-вероятният отговор е "Отива при "Конкорд" и си правят компания завинаги".

Но кой знае?

Вече лети експериментален самолет с ток от слънцето и сигурно наистина ще направят околосветско пътешествие с него. Това е страшно вълнуващо, особено като си спомним, че само преди 10-ина години също такава фантатична новост беше "слънчевата кола". Само че "слънчевият самолет" няма да спаси авиацията.

Изобщо наближаващият "край на бензина" май диктува различни подходи на суша и във въздуха.

Първият подход е да се научим да правим и караме други коли.

Вторията - да се научим да се оправяме без летене. Е, поне докато пуснем в търговската мрежа антигравитацията или друг такъв артикул...

Поздрави!
                        Искам България чиста!

Коментар

Не знам какво се чува при вас. Аз съм чувал че решения които водят до загуби от двеста милиона на ден не се взимат с лека ръка

Не знам за европейското въздушно пространство, но презокеанските полети минават именно в този район. А прецеденти с много сериозни ситуации при самолети летящи в подобни условия има.

Не съм специалист и не се наемам да коментирам самолетите. Но знам какво е да те улови съвсем малка сахарска пясъчна буря с кола. При скорост десет пъти по-ниска от самолетната . И да добавя - с автомобил поне сто пъти по-прост като устройство от самолета (Вартбург)

Но все пак имам задачка за скептиците:

- Колко полета са анулирани до тук ? Забравих. Но да речем условно 50000
                          - Да речем че тези 50000 полета са извършени от 10000 самолета.
                          - Да предположим че бяха продължили да си летят все едно нищо не е било.
                          - Да предположим че не се беше случило нищо. Грам катастрофа

- Въпрос: При следващия технически преглед/контрола/проверка откриват изядени лопатки/джиджавки/пинюлки или щръмчета на въпросните двигатели. И видиш ли - трябва да се сменят. Ама трябва.

- На 30% от засегнатите самолети проблемът е достатъчен за да свалят от експлоатация до отстраняване на проблема.

- Цена на джиджавките. Време което ще отнеме смяната. Време на реакция на завода производител. СРОК НА ДОСТАВКА.
                          - И изведнъж с вълшебна пръчка влизаме в едни ценоразписи и едни сценарии в сравнение с които тия 200 милиона на ден са жълти стотинки.
                          Последно редактирано от Goblin; 19-04-10, 18:21.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

... - И изведнъж с вълшебна пръчка влизаме в едни ценоразписи и едни сценарии в сравнение с които тия 200 милиона на ден са жълти стотинки.

Е точно откъм тези, които биха плащали сметките по едните ценоразписи и сценарии, се чуват съмнения, че решението е било взето именно с лека ръка, само въз основа на компютърна симулация, без да се вземат проби с балони или специални полети ...

Луфтханза и британските авиолинии са направили тестови полети и не са установили вредни последствия по машините си.

А западната цивилизация определено е прекомерно фиксирана върху безопасността си. До степен да е неспособна да действа ... Това, както се казва, IMHO.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                              ...ами не...
                              Просто на 14.04 изригна вулкан в Исландия малко след (преди) земетресението в Китай от другата страна на земята.
                              Това е само почесване на майката природа...
                              До 2012 има още време...

А аз се чудя кака да стигна до Мюнхен утре...
                              Ейй, много сложно - 18 часа шофиране максимум.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

- Цена на джиджавките. Време което ще отнеме смяната. Време на реакция на завода производител. СРОК НА ДОСТАВКА.
                                - И изведнъж с вълшебна пръчка влизаме в едни ценоразписи и едни сценарии в сравнение с които тия 200 милиона на ден са жълти стотинки.
                                Извинявай, ама надали точно резервните части са им проблема. Пък и винаги може да се изчисли маршрут, който да избегне облака. А ако са толкова скъпи чарковете , то може директно да се купи нова машина.
                                Нещо друго има според мен, и най-простото обяснение ( за да не намесваме световната конспирация ) е човешката тъпоия / простотия / неинформираност/ необразованост, сигурно и много още подобни определения. Ама пък на мен ми е по-добре като няма самолети.
                                А биха могли и профилактично да минат през облака, да си почистят от нагар, както писа някой, турбините.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X