Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да премина мостчето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да премина мостчето?

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Извинявам се за СПАМа, но просто не можах да се въздържа. Това цялото ми звучи като- "знам че е незаконно, но попитах. Кмета пак не дава. Искам да наруша закона. Помагаите с идеи и аз ще почерпя".

Тая тема трябва да отиде в "екология" или антиекология
    Аз като съпричастен с проблема моага да кажа,че не си прав с изводите колега.За да ти онагледя ситуацията предлагам следната аналогия-ти се възмущаваш,че Чавдар извършва незаконни действия желаейки да преминава през въпросната месност и да стигне до Дунава да лови риба.В същото време в една друга тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...%E8#post654718 в пост 25 учиш друг колега да не зачита закона използвайки светлини в разрез с правилата за да пести ток!В случая с Чавдар ситуацията е подобна.
    ПС Надявам се колега да ме разбереш правилно.Аз познавам Чавдар.Надявам се и с теб и с брат ти да се запознаем някой ден.
    ПС2 Пътеписите ви наистина са страхотни
    Николай Папазов

Коментар

Еми Чавдаре ,ако с мотор няма да имаш подобен проблем ,а дори да имаш ще опънеш едно въже, и пак ще го решиш.

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
        И аз не мога да се сдържа.Защо ,колега като си такъв голям еколог си заминал от България ,а не работиш и живееш тук !Нали си еколог-ела да работим заедно по еко проблемите тук в БЪЛГАРИЯ.

Ма като се замисля малко повече и разбирам,че си прав - вашите проблеми не са наши проблеми.Нали това е извода на тия думи горе???

Дай снимки на мястото,все ще го измислим как да нагазите с джиповете в бьдещ резерват.Колко му е,направили били мостче за да не с минава с коли ма за джпове никой не е мислил.

Давай снимки,нема как да няма начин.

Може и една табела да забиете - тук преминахме благодарение на ОФФРОУД ФОРУМА.Става и ФОРСИРАНО ОТ НАС и знак на форума.ААмаха,те ше ни кажат кьде да се минава и кьде не.

Без да се заяждам колега,но и според брата близнак на НИКСД не си прав.Може и от крива камбанария да гледам и от тук друго да се вижда,но ми се струва нередно това което сте замислили.

Вьпреки това дай снимки на моста и ще го мислим,колко му е,един мост няма да ви спре.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 07-03-09, 18:27.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
          Целта на построяването на толкова тясно мостче е била да не могат да минават МПС-та,а само каруци и пешеходци.Говорено е с кметове и на община и на населеното място ,но не могат да окажат влияние и да разпоредят да се направи по-широк мост."Влажната зона" е изградена от частна организация.Има статут на защитена територия,все още не са казали ,че ще бъде резерват.Идеята е да се постигне добро убежище за многото видове птици,които гнездят по поречието на Дунав или с две думи да се превърне след време в втори резерват като "Сребърна"/пеликани,чапли,бекаси,корморани ит.н./
          По проект се нарича "Защитена местност Калимок-Бръшлян".
          Това, което съм писал е базирано на това, което си казал ти за статута на местноста. Ти самия пишеш, че моста нарочно е построен така за да не минават коли през него. Пишеш и, че мястото има статут на защитена територия. После питаш как да минеш по това мостче / норочно намправеното да не се минава. Тука има разминаване в думите ти. Или е защитено място или не е. Ако не е, върви и с багера. И да е, все тая. давай с фадромата ако искаш. Не съм еколог, и да съм, в БГ оправия няма. Защо точно съм напуснал БГ няма да обяснявам за да не се обидят някои хора.

[quote=kokoff;663368]...В същото време в една друга тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...%E8#post654718 в пост 25 учиш друг колега да не зачита закона използвайки светлини в разрез с правилата за да пести ток!

Аз съм го написал съвсем ясно. Лодката не е оборудвана за океанско плаване. Не винаги в морето може да се спазват всички закони. По закон трябва да имаш вахта 24 часа на ден. В същото време има състезания за самотно обикаляна на света. Трябва да се спи. Тука случая е едентичен. Аз не го уча как да нарушава закона, аз го уча как да оцелее до другия край на океана. Лодката няма нужното гориво за да потдържа навигационни светлини през океана. Има си правило 7/7/7 за тая работа. Не е по темата така че спирам до тук. Успех с форсирането на моста.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Знаеш ли защо запалих?Ще кажа.Първото ,което искам да кажа е,че когато решиха да правят тази "Влажна зона" от организацията декларираха,че ще се допитват до хората от селото,че няма да ограничават достъпа до блатото и т.н.След това представиха проект,който в сегашното си изпълниние се разминава много с първоначалния."Изпраха "се едни големи пари,направиха два канала,които да свързват останките от бившите рибарници/а те бяха с обща площ 64кв.км!/,вързаха тези канали с каналите около бившите рибарници и ето ти "влажна зона"!
            На общо събрание на селото и кмета на общината и селският кмет обещаха да направят мост,за да могат хората да стигат до Дунава,но с това мостче си измиха ръцете само.Цялото село е настръхнало,защото няма някой,който не обича реката,няма човек,родом от село и живеещ някъде другаде,като се върне било то отпуска,било за уйкенда да не иска да отиде на спокойствие и риболов на Дунав.И какво се получава-ще отиде ама пеша или ако намери каруца/че вече откъде/ и ще си носи багажа на рамо/храна,вода,барбекюто и въдиците/
            Знаеш ли колко е приятно лятото,когато имаш 2-3часа след работа да отидеш на прохлада покрай реката да си пуснеш въдичката и да си поговориш с някой приятел?Пътят нормално е 7км.и се преминава с кола или друга МПС за около 20-30мин.,а при сегашният обход за около 1.5ч
            А снимки има достатъчно:виж "Хайде на дунава за оффриболов"
            Така че моля не ме съдете,заради желанието ми да пракарам повече време сред природата,моля ви,не ме съдете!
            Поздрави.
            Чавдар Владимиров
            0887/912075
            Ленд Ровър Диско 1
            Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Аз съм го написал съвсем ясно. Лодката не е оборудвана за океанско плаване. Не винаги в морето може да се спазват всички закони. По закон трябва да имаш вахта 24 часа на ден. В същото време има състезания за самотно обикаляна на света. Трябва да се спи. Тука случая е едентичен. Аз не го уча как да нарушава закона, аз го уча как да оцелее до другия край на океана. Лодката няма нужното гориво за да потдържа навигационни светлини през океана. Има си правило 7/7/7 за тая работа. Не е по темата така че спирам до тук. Успех с форсирането на моста.
              Еееех надявах са де не ме разбираш буквално.Направих просто аналогия за да ти илюстрирам, че ситуацията не е каквато я виждаш от там ама нейсе.Мир.
              ПС. Ни най-малко не се чувствам компетентен в морските науки за да давам стновище отнтосно писаното от вас по морската тематикаМоля не ме разбирайте погрешно
              Николай Папазов

Коментар

Е това вече е друго макар,че пак е на нож с решението на някой па бил той и мека китка според думите ти.Тоз кмет като ония кмет на Мечка,да не са братя близнаци

Давай снимки и ще го мислим.Като го направят резерват обаче ще го мислите вие.

Имаше едни снимки с едни талпи правени от Близнака на Рейн Форест.Само парапета или стената на моста трябва да се види.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                  ПС. Ни най-малко не се чувствам компетентен в морските науки за да давам стновище отнтосно писаното от вас по морската тематикаМоля не ме разбирайте погрешно

ОФФ от темата ма тук не бият много та ше се пробвам.

3 радарни отражатели,44 фита лодка,нашия радар бачка и вьлна около 5 метра.Аз го виждам контейнеровоза от 12 мили на моя радар,светлини не му виждам.
                  Моите светлини по закон за видими от 5 мили и то при перфектно време.Имаме генератор и мотор,всичко работи.
                  Викам го по радиото - има ли наши,има ли наши ...........на чист Бьлгарски.В средата на океана да ми се сьрди Филипинеца ако иска.
                  - Кажи бе пич,кьде сте,че не ви виждаме.Нашенец кара за Англичаните
                  - Ми 11 мили пред вас,44 фита ветроходна,курс тоя и тоя,скорост такава и такава,кажи на кьде да бягаме.
                  -Контейнеровоз 600 и няколко фита,около 4000 контейнера с големината на нашата лодка,пердаши 23 вьзла и ми трябва поне час за да подготвя машината за маневра,вьлната голяма и няма как да го сложа напреки тоя кораб,а на 2 вьлни може да го сцепя.Вьрти 60 градуса в дясно и пьлна газ,дано се разминете.
                  ..................Давам ти майла на третия помошник на контейнеровоза ако искаш,той да си каже какьв смях пада из морето.По закон ни ми вижда всетлините,ни на радар му излизах ако да му диктувам координати кьде да ме тьрси.Хвана ме за 4 секунди и аз даже чух по радиото как му писна алармата за изгубена цел.
                  Под 7 вьзла могат да карат само с една бяла светлина.Тая бялата ако я видят от кораба ще е точно преди да ги изпердаши като луда крава телето си.Всичките да им работят пак все тая,ония му трябват 10 мили отворен океан за маневра,теб по закон те вижда от 5.

По тая причина караме с леко повече светлини от нормалното и идеята ИМАМ ПРАВО НА ПЬТ ПО ЗАКОН е добра,но по закон.Реалността е,че РАЗМЕРА ИМА ЗНАЧЕНИЕ и за да се пребереш у вас заебаваш закона и караш да оцелееш.

Това имам да си го пиша в ТАКТИКИ,че да не се чудим кои раци му глозгат кокалите на колегата трьгнал с 28 фита през океана.

И мамка му и мост,дай снимки и кажи с какво разполагате.Ако трябва леко с шашки ще го префасонирате на магистрала
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Чаро, някой ден като ти е удобно, сложи и една-две снимки на моста (с една гума или щайга до него да може да се извадят размерите), и ще продължим да му мислим
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За сега няамаме снимки ама ще го снимаме.За визуализация обърнато П с разстояние между "краката"-1.5м и височина на "краката"-0.5м.По спомен това е.Чавдар да допълни.
                      Николай Папазов

Коментар

Самия крак колко е широк???Ако го подкастрите малко няма ли да ви хване гумите???Да минете по него????

Ако ли не.............подкастрете само единия крак и 2 дьрвета напречно на рекичката.

Чакай да видя кьде бяха снимките на Близнака.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Снимка Близнака.

Крака го прочетох,че е 30 см.Ако ги подкастрите става 210 см. Ако подкастрите само единия колко да минава колата над него другата гума може да мине по такива дьрвета.Може и 2 релси една кьм друга сьединени и укрепени да сложите.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Чаро 4х4, извинявай човеко, ама с оскъдната информация от първия ти пост си викам- край, сега трябва да даваме идеи как да се форсира моста за да се нагази в резерват. Извинявка пак, чел съм темата за off риболов на Дунав, евала.
                            Жалко че така се е ... кмета. И пак някой е направил пари на гърба на една шепа хора от село и за сметка на природата. Мир братче, ако е дал господ един ден да се срещнем ще ти разкажа защо съм тука. Бирата от мене.
                            Колкото за моста, брата май е дал най лесния начин. Сега въпроса е откъде да се намери една топола например.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И по краката ще стане ама дали ще издьржат джип и колко са широки самите крака не е ясно.Иначе слагаш 2 рампи,качваш се на "парапета" и караш по него.

Не ми се вярва да е толкова просто обаче,няа да направят толко яки крака,това да не е Кольо Фичето

Снимки и ще го мисли.Моше едната гума по единия парапет,а другата на рампа,но пак не е ясно дали ще се сьбере джипа.

Количката дето я мислите трябва да е много проста,здрава и лесно да се придвижва.А и времето за което ще се качи и слезе тоя джип от там не е за подценяване.Ако са 5 джипа и отнема по час на всеки и е 4 сутринта може да пропуснат обедното кьлвино
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Количката дето я мислите трябва да е много проста,здрава и лесно да се придвижва.А и времето за което ще се качи и слезе тоя джип от там не е за подценяване.Ако са 5 джипа и отнема по час на всеки и е 4 сутринта може да пропуснат обедното кьлвино __________________

Това ми хареса.Истината е ,че няма как да направим универсална количка-не всички джипове са на цял мост,на рамата също не става да се закрепи/обикновенна оттам се прекарват горивопроводи,спирачки ,кабели/ и ще направим бела.Днес ще снимам мостчето и ще кача снимките.
                                Извинявайте ,че така запалих,не съм конфликтна личност,но и не давам да ме настъпват.Мир нали?!
                                Чавдар Владимиров
                                0887/912075
                                Ленд Ровър Диско 1
                                Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X