Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Първоначално публикуван от solart Преглед на мнение
    ... За моята къща съм се размечтал да си иззидам една кахлена печка и отоплението да става с топъл въздух, но при мен са два етажа по 60 кв.м.
    Имахме къща в Лозенец, строена 1926 г., която се отопляваше с по една кахлена печка на етаж и беше топло. Когато я разрушиха видяхме, че въздуховодите са керамични серпентини, които минават в стените между спалните.
    Дебелина на външните стени - 61 cm (две тухли от тогавашните, без мазилката); на вътрешните - 45 cm, етажна височина светла - 360 cm; носеща конструкция "пруски свод"; междуетажни конструкции - 2Т-образни стоманени профили през 70 см, запълнени с подходящи тухли.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Що ли ми се чини, че тази интересна думичка "уайзен" е побългареното U-Eisen, т.е. П-образен профил?
      Не ти се чини само...най-обичам "П уайзен" или "Т уайзен"

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение

Парите хубаво ги даваш само за мазолите, но преди това си трябват и едни мисловни напъни,пък и по време на работата.Не е ли това част от целта на темата?
        С Джартов не се сравнявай така набързо, щото най-малкото имаш пъвоначални разходи за демонтажи.После ще се окаже ,че вероятно нямаш ст.б. пояс по контура на зида,обаче периферията е разбита при демонтажа на ребрата, та ще трябва такъв,стрехата също е отишла на кино,вероятно ще установиш че за надзида цимента при зидарията е бил малко и т.н. и т.н.
        Съвсем различно е да се прави нов или да се реконструира изцяло стар покрив. Въпрос на грамотна предварителна сметка.
        Остави настрана политики и балони. Пиша ти , щото имам мазоли между ушите , а често и по ръцете от проверки с теслата.
        Никой само от повърхностен визуален оглед не би трябвало да може да прецени ,че покрива ти не става. Хващайте теслите.
        Предложението за по кафе на място си е валидно...
        Стига бе,чак пък и пояси ли да прави нови.
        Те тогава нещата стават ........!
        Според мен да се свалят керемидите,да се прегледат гредите(смяна при нужда).
        Дъсчена или там квото ти се сака обшивка.Мембрана,измазване на комините,нови шипки и цигли и готово.
        За двама средно грамотни майстори, една седмица работа
        То всеки знае с много пари,ама ......аз !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Стига бе,чак пък и пояси ли да прави нови.
          Те тогава нещата стават ........!
          Според мен да се свалят керемидите,да се прегледат гредите(смяна при нужда).
          Дъсчена или там квото ти се сака обшивка.Мембрана,измазване на комините,нови шипки и цигли и готово.
          За двама средно грамотни майстори, една седмица работа
          То всеки знае с много пари,ама ......аз !!!
          С втората част от мнението ти , съм горе-долу съгласен.Затова и се опитвам да обясня , докъде може да стигнат нещата при тотална подмяна.И на-вече да не счита че различното оцветяване на дървеният материал е апокалипсис.
          А за първата.... бе твоят покрив не е ли захванат чрез фиби от армировка-долни столици към ст.б. пояс?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Що ли ми се чини, че тази интересна думичка "уайзен" е побългареното U-Eisen, т.е. П-образен профил?
            В последно време по арматурните дворове наричат П-образния профил не Уайзен , а Schweller , което си е чист "перваз" !
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
              А за първата.... бе твоят покрив не е ли захванат чрез фиби от армировка-долни столици към ст.б. пояс?
              Да ама къде отива вече?
              Всичко трябва да се демонтира ,че да не кажа и ,че трябва да се хвърли.
              Аз не виждам как е захванато,но най вероятно ще има някоя греда вързана,все пак отдолу е плоча.
              Абе не знам, всеки си решава,ама както казах горе ,като има пари лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                В последно време по арматурните дворове наричат П-образния профил не Уайзен , а Schweller , което си е чист "перваз" !
                Да се чудиш по чертежите на кое викат UPN,па двойното Т,кат са го закръщавали HEA.HEB.IPE...Технически фолк...

Коментар

Ник, май ще трябва да си купиш учебник по Сградостроителство за Стр. техникум, да си го четеш край парното до напролет. Бих ти подарил моя, но не го намерих, май вече съм го дал някъде
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                    Да ама къде отива вече?
                    Всичко трябва да се демонтира ,че да не кажа и ,че трябва да се хвърли.
                    Аз не виждам как е захванато,но най вероятно ще има някоя греда вързана,все пак отдолу е плоча.
                    Абе не знам, всеки си решава,ама както казах горе ,като има пари лесно.
                    Ми като си се хванал към пояс , що не си съгласен хипотетична нова покривна конструкция на Ник да е хваната така? Викаш , при теб духа, при него не , м?

Майтапа настрана, но преди няколко години, имаше няколко случая на издухани покривни конструкции -и стари и нови,заради такъв елементарен пропуск. Това е едно от правилата в нормите, "писано с кръв".Ама щото е написано от някой без мазоли по ръцете, то тия с мазолите обичат да си го турят на теслата.
                    Още малко задълбавам по темата и спирам. Та значи , и онези с мазолите по Пернишко бяха строили така,без пояси,па после "хитрите" собственици на къщи след земетръса ореваха орталъка , че държавата разбираш ли ,е отговорна , че са се изпонапукали.И не им просветна , че земетръса не беше над предвиденият по норми за района.Просто са били решили да заобиколят техническото решение заради кинти.
                    Не знам при Ник как е ,но за информация-Още преди бетона да е познат в България като материал,ролята на този пояс е играла хоризонтална дървена греда закотвена/скрита в зидарията с напречни весла-нещо като дървените сантрачи по красивите стари каменни огради.
                    Което явно не пречи,великите мазолести Башмайстори от соца , масово да са пропускали този момент.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                      Да се чудиш по чертежите на кое викат UPN,па двойното Т,кат са го закръщавали HEA.HEB.IPE...Технически фолк...
                      Ахамм..ама HEB-а е сериозно ДЖелезо.. 12 метра номер 22 , хиляди бройки съм забил в земята, та не щем да ги погледнем повече..
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Ахамм..ама HEB-а е сериозно ДЖелезо.. 12 метра номер 22 , хиляди бройки съм забил в земята, та не щем да ги погледнем повече..
                        Нищо,ама тва дето е останало да стърчи е спасило бая народ...

Коментар

Бърз тест за инжИнери:​Как ще построим правоъгълна къща на гола поляна,разполагайки само със строителни материали и молиФ.
                          Я пак да питам инжИнерите,че никой не ме отразява...А мазоли излизат на "гелините"...на баш строителите само първия път...

Коментар

Защо не прехвърлите темата при къщите???
                            Да си лаем там на воля !

Коментар

Я пак да питам инжИнерите,че никой не ме отразява...А мазоли излизат на "гелините"...на баш строителите само първия път...

нещо не мога да разбера каква е идеята...да се построи прав ъгъл ли...става с въже и 3,4,5 метра

Коментар

А май не сме се разбрали. Никой не е казал, че няма да има проект за покрива.

Обаче проектанта предава на мен. Аз си намирам изпълнители. Аз купувам материали и аз дебна за качество.

Никакви посредници, никакви "безсмъртни" шефове, фирми "до ключ" и прочее.

За да стане добре, обаче трябва да съм подходящо ограмотен, та да не ми дрънкат "врели-некипели".
                                От край време така подбирам хората, с които работя. Понаучавам нещо сам, навлизам в терминологията, изяснявам си основите и после разговарям.
                                Читавите специалисти, не се възползват от незнанието на клиента, не изпадат в терминологична завеса, не заблуждават с полуистини.
                                Останалите те вкарват в един филм със заучени сцени и предизвестен край .
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X