Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
    .. Били са такива. Сега само газ е на мед!
    Я пак! Я виж американските другари

http://www.copper.org/applications/p...ect_recom.html

http://www.homedepot.com/p/Cerro-3-4...specifications

Само газ, ама друг път! Освен за водопроводи медните тръби ги използват доста широко и за отоплителни инсталации.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      Трай бабо за хубост и бай бабо да те не среща, е казал народа ... и не го е казал зАлудо..
      Парова централа с два дизел - мазутни котли и един твърдогоривен . Стотици метри паропроводи . Аспирации за въздух и транспорт на стърготини на които секциите се уплътняваха с азбестово въже . Различни стари пещи на които термоизолацията е насипан азбест на прах . Та водопровода ми беше най малкия проблем .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Баш архитект не съм сигурен дали знае за какво си хортуваме инжинерите тук.
        Бърз тест за инжИнери:​Как ще построим правоъгълна къща на гола поляна,разполагайки само със строителни материали и молиФ.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
          Бърз тест за инжИнери:​Как ще построим правоъгълна къща на гола поляна,разполагайки само със строителни материали и молиФ.
          Много лесно, къде е поляната?

Коментар

Много лесно, къде е поляната?
            Става на всяка поляна.

Коментар

Едни комшийчета, леко прегорели, една година работиха като общаци в Лондон и покрайнините в Английска фирма по подменяне на водопровод и парни инсталации. Работата им беше да къртят нарязват и изхвърлят медните тръби, и да подготвят място за монтаж на пластмасови такива, при това както в къщи, така и в кооперации. Докато шефовете се усетят, че тръбите са медни и нашите всъщност не ги изхвърлят, се минаха 5-6 месеца. След работа с ножовката на по метър и се пълни багажника до горе. Интересното казва, че чак в третата станция за вторични суровини, намериха шеф сърбин, който взе тръбите без никакви въпроси.

Та, ако са толкова били хубави, да не ги подменят и там. Отделно, че сегашните медни, не са и точно медни и не ловят този зелен окис при контакт с вода и въздух.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                Лични наблюдения, не знам научно доказани ли са, що са - на всички връзки месинг-метал(поцинкована тръба) за 2-3 години прави страхотни отлагания, това за София и региона, светлият отвор намалява драстично. Както казва един колега, пълна е с "гняс"
                Така е..и съветват след медни тръби да не следват поцинковани, именно поради превенция на електрохимично взаимодействие. Ето още една статия:

http://articles.mercola.com/sites/ar...lzheimers.aspx
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Я пак! Я виж американските другари

http://www.copper.org/applications/p...ect_recom.html

http://www.homedepot.com/p/Cerro-3-4...specifications

Само газ, ама друг път! Освен за водопроводи медните тръби ги използват доста широко и за отоплителни инсталации.
                  Напълно съгласен. Ма не пиат вода от тех!
                  Т.е. Пият си като в пустинята от шишета.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Баш архитект не съм сигурен дали знае за какво си хортуваме инжинерите тук.
                    Баче Пенчо ,ако визираш някоИ от нашите архитекти-ми прав си. Но тука е малко по-научно обосновано. Архитектът е в час какви са нормите , изискванията , прави калкулацията (или я одобрява ) и чак после се почва. Не Ви подценявам , като инженери , но гледам как се работи тука. И некак си по-става.
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      Напълно съгласен. Ма не пиат вода от тех!
                      Т.е. Пият си като в пустинята от шишета.
                      Па да не мислиш, че аз пия вода от чешмата, Ако че тръбите не са медни ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                        Направи му т.н. "димен тест",за да си сигурен дали е херметичен.
                        За изолирането-конкретно до дървени елементи трябва да има поне 10 см. от защитена коминна стена.Защитата е най-лесна с вата. Отделно коминното тяло е най-добре да е изолирано цялото външно.
                        Това е истината! Поздрвления за решението и помни че не е нужно да правиш всичко сам
                        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                          Това е истината! Поздрвления за решението и помни че не е нужно да правиш всичко сам
                          При мен уви не е такова положението.
                          По скоро бих казал - пожароопасно е.

Ето ги и двата комина - как изглеждат.

Целия таван е за ремонт през лятото. Въобще не мога да разбера, защо да не поставя някои от опорните носещи греди - да са стоманени, например от U лайзен / П образ? ?
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

При 90% от къщите дървената конструкция е в непосредствена близост до комина, както в случая, пък не се палят.
                            Ако коминът се нагрее в тази си част, дотолкова че да запали гредите, със сигурност ще е най-малката ти грижа
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Комините са си ОК откъм пожаробезопасност. След като нема откъде да премине някоя заблудена искра опастност няма. За нагряване та и прегряване на комина е смешно да се говори. От снимките ми изглежда читава зидария.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Поне трябваше да са ги измазали коминните тела.
                                Така - неизмазани, наистина може да прехвръкне искра.

Изобщо покрива е супер аматьорска изработка.

Бих искал да глътне до 5000 лева. От там нагоре - не ме кефи.
                                И все пак не мога да разбера, защо да не бухна един цял 10 метров U лайзен за основна греда на билото ?
                                Нито е по тежък, нито е по слаб.
                                Последно редактирано от Nik Nikolov; 03-01-14, 10:57.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X