Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата на Ник Николов.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата на Ник Николов.

Имам термовизионна инфраред камера, след празниците може да заснемем къщата. Пия боза
    Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

И уиски да пиеш се тая, при само една отопляема стая, ще заснемете извънземните.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        И уиски да пиеш се тая, при само една отопляема стая, ще заснемете извънземните.
        Ако дотътря един калорифер на газ, дали няма да стане ? Греем два часа на етаж и после - снимка.
        Аз съм любопитен, колко топлина изтича през бетонните плочи, които продължават и на открита тераса ?
        И въобще, как може да се изолира това ? Може би трябва да се покрият с фибран и отгоре плочки ?
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Ако дотътря един калорифер на газ, дали няма да стане ? Греем два часа на етаж и после - снимка.
          Аз съм любопитен, колко топлина изтича през бетонните плочи, които продължават и на открита тераса ?
          И въобще, как може да се изолира това ? Може би трябва да се покрият с фибран и отгоре плочки ?
          Ама преди това да си топлил цялата къща с него поне 24ч. иначе стените няма да успеят да се стоплят въобще. За плочите е ясно и без термовизия.

ПП. Запали и всички налични печки на дърва, отвори вратите и така поне 24 ч.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Понеже се споменава от време на време парно с котел или печка с водна риза - добре е да се помисли парното да се напълни с антифриз. Това трябва да се предвиди при покупката на частите за системата. Когато по някаква причина къщата остане съвсем неотопляема дълго време, това спестява притесненията. А също ако притесненията се окажат основателни и доста скъпо струващите ремонти след това.

Коментар

И един градус да има разлика се вижда много ясно. Теченията и те. Камерата е много прецизна - примерно зад гипсокартон се вижда конструкцията, ако прави термомост със стената.
              Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

За Ник:
                Да, ако гониш по-голяма пасивност.Тогава мислиш и за отдолу на плочата.Почваш да мислиш и ограждащите стени на балконите/лоджийте. Мисли се и как/с какъв материал да се изолират прилежащите ивици около дограмата.За всеки детайл трябва да има решение,така че да "не тече".За отдолу и отгоре на обитаемият обем вече писах.Изобщо почваш да мислиш за "термос".
                Иначе на практика за конкретният ти въпрос , се мисли поне за изолиращи ивици .Като се прави замазката за наклон,има възможност да се вгради една такава ивица. Има едни груби диаграми за загубите на различните материали и може да мисли според тях.Което е достатъчно, да няма притеснения за мухъл и подобни. Но детайла няма да е със същите изолационни качества , като на стената.

Коментар

?
                  Ами, доста!
                  И от всички щурцове над врати и прозорци.
                  И от колоните.
                  И въобще бИтоня си е ейбъл мейч. За бункери -става, ама за жилище - не.

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                    Имам термовизионна инфраред камера, след празниците може да заснемем къщата. Пия боза
                    Аз пък имам път към Радомир Казвай колко пиеш... и да се разбираме да идваш и да снимаш моя блок
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Изолира се целият външен контур.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

За бетонни балкони ,братята немци са измислили свързваща арматура с 12см прекъснат термомост(Halfen). Относно дограмата - най-добре изнесен монтаж и облепване мембрана м/у дограмата и стената. Мога много да говоря за пасивност в сградите,щото напролет започвам такава къща(моята). Не забравяйте, че такава пакетирана сграда си иска и контролирана вентилация с рекуперация.

Коментар

А за климатика, че не може под 16 градуса да се настрои... не е баш така.
                          Моите имат функция именно за поддържане на температура 10 градуса, когато се отсъства за дълго време.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                            За бетонни балкони ,братята немци са измислили свързваща арматура с 12см прекъснат термомост(Halfen). Относно дограмата - най-добре изнесен монтаж и облепване мембрана м/у дограмата и стената. Мога много да говоря за пасивност в сградите,щото напролет започвам такава къща(моята). Не забравяйте, че такава пакетирана сграда си иска и контролирана вентилация с рекуперация.
                            ... ако е рекъл Господ да сме живи и здрави - и аз моята...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                              ...Относно дограмата - най-добре изнесен монтаж и облепване мембрана м/у дограмата и стената. ...
                              Каква е тази мембрана и къде се лепи ?
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Да попитам Хънтара и Ник това масови явления ли са ?с изолаците накълвани от птици или единични броики в раиона . При нас е мазало от калинки и сега да отворя някой от прозорците по фугите е гъчкано от тях.
                                Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X