Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко сме готови да оцелеем според National Geographic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко сме готови да оцелеем според National Geographic

Оцеляването зависи от характера на катаклизма и от времето/сезона, когато ще се случи. Ако е пролетта /най-добрия вариант/ живеещите на село като мен имот реални шансове да дочакат подготвени и зимата, но ако стане сега както е планирано от предсказанията шансовете са доста по-малки.
    Ако катаклизъма е глобален и аз се замислям дали да не скоча до някое яхтено пристанище. Но ще подбера ветроходна лодка, че в катерите сигурно има само гориво за маневри. А дали ще мога да мина Босфора?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
      ...
      Продавачите на страх са ми любими. Винаги ги е имало и сега ги има. National Geographic за съжаление са в същата група. От понеделник започва по NG специална продукция "Седмица на катаклизмите" !!! Та как ще пропуснат? Кога , ако не сега? Купихте ли си пакет за оцеляване? А противогаз, облекло за химическа защита?
      Каква по-хубава новина от тази за неясното бедствие? Та то може да е всякакво ... космическо, ядрено и т.н.
      Впрочем за търговците е все едно какво ще продават. Днеска - Страх! Супер! Каква му е цената?

А иначе темата е сериозна, но за мен няма нищо общо с кампанийната и истерична подготовка за края на света.
      И аз случайно хванах, че щяло да има седмица на катаклизмите по NG
      Което ми звучи като нещо такова :
      "20 декември - подготовка за края на света
      21 декември - начало на края на света
      22 декември - официално празнуване на края на света
      23 декември - край на края на света
      24 декември - Бъдни вечер
      25 декември - Коледа
      26-31 декември - подготовка за Новогодишната нощ
      31.12 - Нова година
      3 януари 2013 - край на света по стар стил"
      Което разбира се е свързано с изпразване на джобовете за всякакви щуротии , нали затова са измислени празниците - да пораздвижат икономиката .

п.п. не правих накетата, че не мога да се оправя с тия мерни количества, пък и честно казано изобщо не ми е да меря по кантарите каквото и да било , пък и нямам нито джип, нито оръжие - така че съм си фира. Ще гледам поне скришом да си изям и изпия к'вото имам .
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

2-4 месеца, но все си мисля, че при катаклизъм хората ще се обединят, а няма да тръгнат да се избиват помежду си. Поне такива са ми наблюденията когато се случи нещо неприятно - хората се обединяват, а не почват да се шамаросват един друг...

Коментар

Я аз да попитам ентусиастите на оцеляването с яхта в морето, независимо с какво задвижвана, на тропически остров, какво се случва ако тъкмо се метнете/откраднете яхтата, поемете към Фиджи и на изхода на пристанището видите че идва една вълна, цунами му викат??? Ама голямо като от истински катаклизъм, да кажем че нещо голямо от небето се е бухнало в океана.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз затва крада само подводници !
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              Аз затва крада само подводници !
              Ми има логика. Особено ако е ядрена ще имаш дълго време автономност, по презумпция си въоръжен..ммм, добра идея, я някой да каже къде са засадните моменти при подводниците при глобален катаклизъм.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Късата клечка може да бъде изтеглена на всяко място и по всяко време. В крайна сметка на кой колкото е писано. Легендата твърди че Хитлер си се бил гръмнал сам в супер защитения си бункер след 42 неуспешни атентата.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Ми има логика. Особено ако е ядрена ще имаш дълго време автономност, по презумпция си въоръжен..ммм, добра идея, я някой да каже къде са засадните моменти при подводниците при глобален катаклизъм.
                  Имаше дори такава книга и филм... за това как след ядрения апокалипсис едни от малкото оцелели бяха екипажите на няколко ядрени подводници...
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Преди всичко, в България конкретно, просто няма откъде да се открадне
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• От: Колко сме готови да оцелеем според National Geographic

Загледах филмчето - само аз ли го намирам това мислене за леко патологочино?

Човекът сам си го казва - избрах да съм социално неприемлив. Това ок - избрал, не пречи на никого...

Обаче да лиши децата си от колеж за да може да ги научи как да живеят в гората не ми се струва най-удачния избор.

При това избора направен за други - нещо не е наред в тая схема

За НГ -аз откривам икономическа логика.
                      Убеден съм че зад предавания от типа "куфарът" седят редица спонсори, които дори да не участват с пряка реклама са си направили добре сметката и бизнес кесът им излиза перфектно.
                      Като се започне от производителите на арматура и бетон, мине се през производители на помпи и генератори, ветро и соларни източници и се завърши с производителите на боеприпаси и филтри за въздух и вода.
                      Като цяло бизнеса с оцеляващо оборудване е умерено печеливш - доказателства дори и в този форум има много.

Лично аз съм избрал да бъда социално приемлив и затова бих пратил детето си някъде, където ще го научат да мисли и да се спрява в съвременното общество, а не в гората.
                      Съгласен съм, че децата на бившият морски пехотинец ще оцелеят при условия при които моите не биха оцелели, но преценявам че шанса да са поставени по принуда в такива условия е пренебрежимо малко.

Хайде сега сървайвълите могат да ми обяснат как нищо не разбирам
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                        Загледах филмчето - само аз ли го намирам това мислене за леко патологочино?

Човекът сам си го казва - избрах да съм социално неприемлив. Това ок - избрал, не пречи на никого...

Обаче да лиши децата си от колеж за да може да ги научи как да живеят в гората не ми се струва най-удачния избор.

При това избора направен за други - нещо не е наред в тая схема

За НГ -аз откривам икономическа логика.
                        Убеден съм че зад предавания от типа "куфарът" седят редица спонсори, които дори да не участват с пряка реклама са си направили добре сметката и бизнес кесът им излиза перфектно.
                        Като се започне от производителите на арматура и бетон, мине се през производители на помпи и генератори, ветро и соларни източници и се завърши с производителите на боеприпаси и филтри за въздух и вода.
                        Като цяло бизнеса с оцеляващо оборудване е умерено печеливш - доказателства дори и в този форум има много.

Лично аз съм избрал да бъда социално приемлив и затова бих пратил детето си някъде, където ще го научат да мисли и да се спрява в съвременното общество, а не в гората.
                        Съгласен съм, че децата на бившият морски пехотинец ще оцелеят при условия при които моите не биха оцелели, но преценявам че шанса да са поставени по принуда в такива условия е пренебрежимо малко.

Хайде сега сървайвълите могат да ми обяснат как нищо не разбирам
                        А- що бе- всеки има правото да умре както намери за добре..... Тамън ще останат повече ресурси за тия дето не мислят да мрът лесно.
                        П.П. Тва е черен хумор - да не вземе сега някой да се засегне.
                        А сега сериозно:
                        1. Всеки човек има правото да има собствени приоритети. Моят може да е да имам запаси осигуряващи ми автономност поне една седмица. На друг може да е нов LCD за в хола... Това не означава, че някой от двама ни е прав или неправ. Просто сме различни.
                        2. Това човек да има елементарни познания и умения да оцелява извън цивилизацията не знам на кого е навредило.
                        Последно редактирано от Mad Dog; 12-12-12, 14:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                          2. Това човек да има елементарни познания и умения да оцелява извън цивилизацията не знам на кого е навредило.
                          Ако ще е за сметка на образованието и очовечаването - на всеки. Тва беше и идеята на горния пост доколкото схванах.
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Ако ще е за сметка на образованието и очовечаването - на всеки. Тва беше и идеята на горния пост доколкото схванах.
                            Ако спазването на общата "матрица" е очовечаване.... и само образованието е знание..... Което все са неща с не еднозначна стойност според разбиранята на всеки отделен индивид.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                              Ако спазването на общата "матрица" е очовечаване....
                              Ся шса псуваме ли

Коментар

Я аз да попитам ентусиастите на оцеляването с яхта в морето, независимо с какво задвижвана, на тропически остров, какво се случва ако тъкмо се метнете/откраднете яхтата, поемете към Фиджи и на изхода на пристанището видите че идва една вълна, цунами му викат??? Ама голямо като от истински катаклизъм, да кажем че нещо голямо от небето се е бухнало в океана.

По времето на Японското бяхме в Панама пред Фламенко марина на котва,има няма 25 фита вода и беше 3 сутринта.Просто си вдигнахме котвата и газ вьтре в океана,на дьлбокото не те интересува цунамито,минава си като голяма или малка вьлна и това е без значение ако не се чупи.Ако те пипне на плиткото те тьркаля като чехьл,на дьлбокото проблеми няма,вадиш оцелели после.

Just 13 years later, in 1896, Japanese deep-water fishermen returned to their home ports to find their homes destroyed and 26,000 dead from a tsunami that must have slipped below the keels of their ships without them noticing.

И яхтата е по-добре да е с платна,ВЯРВАЙ МИ
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 12-12-12, 17:36.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X