Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моята лопатка
Свий
X
-
От: Моята лопатка
ко да каем.......... мислим дека идея си нямаш за какво се използва.....зат'ва почвай да са окопаваш:
1. окоп за стрелба лежешком;
2. окоп за стрелба от коляно;
3. Окоп пълен профил;
като минеш тоя етап (жалко, че не помня нормативите колко бяха) може да минеш към висшия пилотаж - окоп/укритие за танк!

Иване, не шашкай момчето с тия кашишки предложения....има да се чуди за какво изобщо му говориш..Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеко да каем.......... мислим дека идея си нямаш за какво се използва.....зат'ва почвай да са окопаваш:
1. окоп за стрелба лежешком;
2. окоп за стрелба от коляно;
като минеш тоя етап (жалко, че не помня нормативите колко бяха) може да минеш към висшия пилотаж - окоп/укритие за танк!

...много сериозно звучи
LZ3YG
Коментар
-
Ша кажем, че аз имам 3 таквиз, а и доста хора в БГ са си накупили от армишопа. Естественно, понеже тука не сме бедни цървули като германците, ни цакат по едни други цени. Иначе аз лично по-добра лопатка с двойно предназначение не съм срещал. Тежка е, ама джипа да му мисли. Поздравявам те, че си домъкнал от немско лопатка, а не някой лъскав боклук. Ще ставаш човек един вид.Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИмам я от няколко месеца, но досега не се бях сетил да я снимам та да се похваля.
Ей я на: [ATTACH=CONFIG]376561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376563[/ATTACH]
Купих си я от един битак в Регенсбург, голям пазарлък беше от 10 на 3 евро падна продавача

Иначе доста запазена, пише "Uniklapp D.B.P." на нея...
К'о ш'а ка'ете?
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Никола, погледни тука вярвам ще ти хареса...http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=118588Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИмам я от няколко месеца, но досега не се бях сетил да я снимам та да се похваля.
Ей я на: [ATTACH=CONFIG]376561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376563[/ATTACH]
Купих си я от един битак в Регенсбург, голям пазарлък беше от 10 на 3 евро падна продавача

Иначе доста запазена, пише "Uniklapp D.B.P." на нея...
К'о ш'а ка'ете?
LZ3YG
Коментар
-
Боже, Божеее! Тема за лопатка?!
Ама гледам, че е втората в специализирания раздел за лопатки, та май има бъдеще. Може утре ако си намеря моята да пусна нова тема та барем живне този интересен раздел от форума
My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Темата е екстра, колкото за окопите дано не се налага да се прилага теорията на практика, ама и вие ме взехте за голям бунак...Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнениеНикола, погледни тука вярвам ще ти хареса...http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=118588
А то покрай тая лопатка има цяла история, лятото бях на стаж с кораба по Дунав, Русе-Келхайм-Русе, та колко подхвърляния от екипажа изтърпях докато си дойдем няма да ви казвам. "Тука една градинка за прекопаване имам..."
Пък много обичам да събирам военно имущество
И те такова имам:
А сега кажете какво е, защото незнам има щампована буква "R" и орел под нея... Предполагам пак е нещо "дойче", ама определено не съм го донесъл аз...
П.П. Да ме извинявате за лошите снимка, но телефона толкова си може...
Коментар
-
Голям - малък ... Танковата шчеля е 110 човекочаса, и не бързай да се подиграваш на хората, които са го правили с такива лопатки. Не си по-голям от тях, вервай ми.
Тесака сигурно е австрийски, не немски. Нормален сапьорен тесак. С такива пък правят мостове през Дунава, например, после по тях минават танкови дивизии. Не като тоя при Видин. Колкото и да ти е смешно.
Песен имаше "... мы полевропы по пластунски пропахали ..."
Ти по Дунава - знаеш колко е дълъг. А някой - през полето и планината наоколо, с тия инструменти, без нищо друго. И с танковете в зъбите и на гърба си.
Сигурно си гледал кино за войната. Самолети, разузнавачи, подводници, танкисти - феерия. Героизъм, романтика, ордени, и по някоя пестелива мъжка сълза. Красиво, да?
Е, от Москва до Берлин са вървели примерно 10 общовойскови армии, както го разказах по-горе, с духовата музика начело. Но са минали на гърба на 16 сапьорни армии, които са им направили тоя път.
Сравни цифрите, и оцени лопатката.
Да, ако пак имаш път нанякъде, и тесаците не са скъпи - ще съм ти благодарен. Имам какво ли не, а такова нямам, макар че искам отдавна. Не съм сапьор, просто знам ползата от инструмента.Последно редактирано от Стефан; 27-10-11, 04:05.
Коментар
-
[QUOTE=Никола;1658442]Темата е екстра, колкото за окопите дано не се налага да се прилага теорията на практика, ама и вие ме взехте за голям бунак...
Никола,не се обиждай излишно.Никой не те взел за "голям бунак",просто си по младо момче и духа на старите казармени дебелашки шеги ти подхвърляме това-онова,на си служил задължителна наборна служба нали???
...бъди здрав и си отстоявай интересите...LZ3YG
Коментар
-
Всичката техника с нормални размери, както и стрелковите отделения - все са по 110 часа. Сигурно за по-лесно запомняне - и возимата лопата е 110 сантиметра. На толкова и заравят който вече си е тръгнал, на една лопата надолу.
Пехотата е тъпа, освен че е вечно каталясала. А с такива тъпанари, дружат само други тъпаци. Разни танкисти, гарги, дребни мехейци и изтребители на танкове, ... Бе, другите тъпаци от същите дупки. Не знам как е по новому, едно време му казваха батальони.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИ те такова имам: [ATTACH=CONFIG]376610[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376611[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376612[/ATTACH]
А сега кажете какво е, защото незнам има щампована буква "R" и орел под нея... Предполагам пак е нещо "дойче", ама определено не съм го донесъл аз...
П.П. Да ме извинявате за лошите снимка, но телефона толкова си може...
Това е австрийски /Австро-унгарски/ тесак. Орлето е оръжейно приемно клеймо на Австро-унгарската армия. Такова оръжие са носили артилеристи, пионерни части и др. подобни през 19 век и Първата световна. Ни меч, ни щик, не знам има ли реална полза от него, но подобни са имали и австрийци, и османци, и руснаци, и сърби, и други. Хубав е, добре запазен!Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
-
Честно казано, те са едни от хората, за които се сещам само ако трябва да мина през минно поле....
Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар