Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моята лопатка
Свий
X
-
От: Моята лопатка
ко да каем.......... мислим дека идея си нямаш за какво се използва.....зат'ва почвай да са окопаваш:
1. окоп за стрелба лежешком;
2. окоп за стрелба от коляно;
3. Окоп пълен профил;
като минеш тоя етап (жалко, че не помня нормативите колко бяха) може да минеш към висшия пилотаж - окоп/укритие за танк!________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеко да каем.......... мислим дека идея си нямаш за какво се използва.....зат'ва почвай да са окопаваш:
1. окоп за стрелба лежешком;
2. окоп за стрелба от коляно;
като минеш тоя етап (жалко, че не помня нормативите колко бяха) може да минеш към висшия пилотаж - окоп/укритие за танк!LZ3YG
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИмам я от няколко месеца, но досега не се бях сетил да я снимам та да се похваля.
Ей я на: [ATTACH=CONFIG]376561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376563[/ATTACH]
Купих си я от един битак в Регенсбург, голям пазарлък беше от 10 на 3 евро падна продавача
Иначе доста запазена, пише "Uniklapp D.B.P." на нея...
К'о ш'а ка'ете?За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИмам я от няколко месеца, но досега не се бях сетил да я снимам та да се похваля.
Ей я на: [ATTACH=CONFIG]376561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376563[/ATTACH]
Купих си я от един битак в Регенсбург, голям пазарлък беше от 10 на 3 евро падна продавача
Иначе доста запазена, пише "Uniklapp D.B.P." на нея...
К'о ш'а ка'ете?LZ3YG
Коментар
-
Боже, Божеее! Тема за лопатка?! Ама гледам, че е втората в специализирания раздел за лопатки, та май има бъдеще. Може утре ако си намеря моята да пусна нова тема та барем живне този интересен раздел от форумаMy Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнениеНикола, погледни тука вярвам ще ти хареса...http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=118588
А то покрай тая лопатка има цяла история, лятото бях на стаж с кораба по Дунав, Русе-Келхайм-Русе, та колко подхвърляния от екипажа изтърпях докато си дойдем няма да ви казвам. "Тука една градинка за прекопаване имам..."
Пък много обичам да събирам военно имущество
И те такова имам:
А сега кажете какво е, защото незнам има щампована буква "R" и орел под нея... Предполагам пак е нещо "дойче", ама определено не съм го донесъл аз...
П.П. Да ме извинявате за лошите снимка, но телефона толкова си може...
Коментар
-
Голям - малък ... Танковата шчеля е 110 човекочаса, и не бързай да се подиграваш на хората, които са го правили с такива лопатки. Не си по-голям от тях, вервай ми.
Тесака сигурно е австрийски, не немски. Нормален сапьорен тесак. С такива пък правят мостове през Дунава, например, после по тях минават танкови дивизии. Не като тоя при Видин. Колкото и да ти е смешно.
Песен имаше "... мы полевропы по пластунски пропахали ..."
Ти по Дунава - знаеш колко е дълъг. А някой - през полето и планината наоколо, с тия инструменти, без нищо друго. И с танковете в зъбите и на гърба си.
Сигурно си гледал кино за войната. Самолети, разузнавачи, подводници, танкисти - феерия. Героизъм, романтика, ордени, и по някоя пестелива мъжка сълза. Красиво, да?
Е, от Москва до Берлин са вървели примерно 10 общовойскови армии, както го разказах по-горе, с духовата музика начело. Но са минали на гърба на 16 сапьорни армии, които са им направили тоя път.
Сравни цифрите, и оцени лопатката.
Да, ако пак имаш път нанякъде, и тесаците не са скъпи - ще съм ти благодарен. Имам какво ли не, а такова нямам, макар че искам отдавна. Не съм сапьор, просто знам ползата от инструмента.Последно редактирано от Стефан; 27-10-11, 05:05.
Коментар
-
[QUOTE=Никола;1658442]Темата е екстра, колкото за окопите дано не се налага да се прилага теорията на практика, ама и вие ме взехте за голям бунак...
Никола,не се обиждай излишно.Никой не те взел за "голям бунак",просто си по младо момче и духа на старите казармени дебелашки шеги ти подхвърляме това-онова,на си служил задължителна наборна служба нали???
...бъди здрав и си отстоявай интересите...LZ3YG
Коментар
-
Всичката техника с нормални размери, както и стрелковите отделения - все са по 110 часа. Сигурно за по-лесно запомняне - и возимата лопата е 110 сантиметра. На толкова и заравят който вече си е тръгнал, на една лопата надолу.
Пехотата е тъпа, освен че е вечно каталясала. А с такива тъпанари, дружат само други тъпаци. Разни танкисти, гарги, дребни мехейци и изтребители на танкове, ... Бе, другите тъпаци от същите дупки. Не знам как е по новому, едно време му казваха батальони.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеИ те такова имам: [ATTACH=CONFIG]376610[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376611[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]376612[/ATTACH]
А сега кажете какво е, защото незнам има щампована буква "R" и орел под нея... Предполагам пак е нещо "дойче", ама определено не съм го донесъл аз...
П.П. Да ме извинявате за лошите снимка, но телефона толкова си може...
Това е австрийски /Австро-унгарски/ тесак. Орлето е оръжейно приемно клеймо на Австро-унгарската армия. Такова оръжие са носили артилеристи, пионерни части и др. подобни през 19 век и Първата световна. Ни меч, ни щик, не знам има ли реална полза от него, но подобни са имали и австрийци, и османци, и руснаци, и сърби, и други. Хубав е, добре запазен!Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
-
Честно казано, те са едни от хората, за които се сещам само ако трябва да мина през минно поле....Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар