Първоначално публикуван от aptt
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разпродажба на мостри
Свий
X
-
Малко в страни от темата . Имам си крачна шевна машина Сингер наследство от баба ми . Това ми е първата машина в живота която поправих още в детските ми години и до ден днешен ми служи вярно в кърпенето на работните дрехи
Преди докато го имаше завод Витоша имах много контакти там и нямах никакви проблеми с конци ; игли и прочие консумативи . Доста години минаха и нещата които бях позапасил вече привършват най вече иглите . Другото което ми трябва много е читава вдевачка че тия от левчето карат по десетина вдявания и им се измъква или се къса телчето а вече и с лупата трудно вдявам конеца . Та от къде мога да си напазарувам читави консумативи ? Последно редактирано от sek.1; 10-01-20, 10:04.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
За вдевачка можеш да отидеш в някой рибарски магазин и да си купиш силиконови стопери за подвижно перо. Телчето им е доста здраво. С игли мога да те засипя, но си имат особености и модели (за бързооборотни, бавнооборотни машини, дебели, тънки...) дай ми дебелина на опашката на някоя игла, която ти пасва, че и там вкараха 20 стандарта, а такава машина като твоята- нямам.
-
Иглите на сингера са 40мм дълги горе са 2 мм с шлайфана част . На времето ги бяха кръстили плоски . Никакъв проблем няма работи си и с кръгли просто ориентирам отвора на иглата и стягам . Аз работя с игли от 90 нагоре там 100 ;120 защото кърпя основно работните и чат пат ловджийските дрехи . Скоростта при тая машина е доста относително понятие . Имам и електромотор за нея ама съм го слагал само един път за проба .
-
Сериозно да ти го пращам ли за експертиза ?Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнениеСтаньо, ти земи ми прати оня костюм. Да видя къде са му слабите места. Ако са по шевовете е едно, ако са по крачолите- друго.
Че тамън е изпран и виси на простора .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Те това е размера с ролетката . По здрави работни дрехи не съм имал в тоя живот . Толкова години изкараха а още не съм почнал да кърпя кръпките
. Яке на Пежо изрови ли ми ?
Последно редактирано от sek.1; 23-01-20, 09:33.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
Няма лошо хващай ги . Две от бабите ми са завършили преди 09.09.1944 година в София частното стопанско училище на някоя си Филимена . След като са го завършили пра дядо ми им е купил на двете по един Сингер да си изкарват хляба . Единя сингер е при мен в София другия на вилата .Последно редактирано от sek.1; 23-01-20, 15:47.
-
Тогава явно не са знаели, че има професионални машини и хоби серии, моята е още по-дърта, преди 30та година.
Записвам се и аз за някоя дрешка от подобен материал, може и цял гащеризон, но предпочитам някаква връхна дреха с качулка от такава или подобна материя(ако въобще се произвежда нещо такова). ~185см ~90кг, ако трябват по-точни мерки ще взема.
-
Някоя мостра да е изпадала ? Че оня ден се закачих на една тел и се поразпраха отзад та колегата се бъзика добре че се казва Пламен а не Хасан
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Станьо, нещо не открих работни комплекти, ама намерих яке на Пежо № L. Утре ще дойде една колежка да ми помага, може тя да намери нещо, та изчакай. Ако искаш, прати ми една актуална гръдна обиколка, да видя няма ли да те обзаведа и с една outdoor ризка за трийсетина кинта?Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Парадния е супер . Ризата я отнесе голямата дъщеря якето ми е горе долу тамън ама ако жената разбере какво е Пежо като нищо ще го облечеПървоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнениеУспя ли да премериш парадния костюм? По мярка ли ти е?
Утре ми идва ламарината събота и неделя пускаме машишините и ще ги облека да си припомнят какво е то прлоклятието на новите работни дрехи на главния механик
Колегите казват че с този талисман проклятието било по слабо
Последно редактирано от sek.1; 22-05-20, 06:29.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Облечи си синя фланелка и гащи, щото ще пусне боя, давам ти гаранция. Опитах да те запозная с "общите условия на потребителя", като ти натъртих на ситния шрифт, ама явно си корава кратуна и не приемаш сериозно съпътстващата документация на изделието.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПарадния е супер . Ризата я отнесе голямата дъщеря якето ми е горе долу тамън ама ако жената разбере какво е Пежо като нищо ще го облече
Утре ми идва ламарината събота и неделя пускаме машишините и ще ги облека да си припомнят какво е то прлоклятието на новите работни дрехи на главния механик 
Мога да ти пратя яке XL. Ти искаше 4-5XL, ама мисля че ще ти е възголемичко.
Ризата е мъжка кройка. Да зема малко да я вталя тук-там, щом ще е за дъщерята?Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
.
Коментар