Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Баварецът ще брани от “шофьори призраци“

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Баварецът ще брани от “шофьори призраци“

    Баварецът ще брани от “шофьори призраци“
    22 ноември 2007 / БТА
    Германската автомобилостроителна компания Бе Ем Ве (BMW) разработва електронна система, която предупреждава водачите за задаващи се “шофьори призраци“ в насрещното движение, предаде ДПА.
    За много шофьори това е най-лошото нещо, което може да им се случи на пътя и германските радиостанции информират за 1800 такива случаи по магистралите годишно. Изследвания на трафика сочат, че повечето хора, които шофират в насрещното движение, го правят несъзнателно поради стрес, дезориентация или лоша видимост, съобщи Бе Ем Ве.
    Оказва се обаче, че една трета от всички “шофьори призраци“ са под влияние на алкохол и оставят на останалите водачи твърде малко време, за да реагират. Въз основа на тези данни изследователите от Бе Ем Ве са обединили няколко помощни системи, с които да бъдат избегнати често фаталните челни удари, причинени от “шофьорите призраци“. В случай че шофьорът навлезе в насрещното движение, той ще бъде предупреден със звуков сигнал. Системата ще засича и отсрещните “шофьори призраци“, като ще и предупреждава останалите участници в движението чрез връзка между отделните коли.
    Навигационната система засича местоположението, скоростта и посоката на “шофьора призрак“ и предава информацията на дисплей пред водача на автомобила. Звуковите и зрителните сигнали се предават от наближаващия “шофьор призрак“ към колата, която води колоната. Печелят се ценните минути, в които никой все още не е видял “шофьора призрак“, посочва Бе Ем Ве.


    http://dnes.dir.bg/2007/11/22/news2362732.html
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

  • #2
    До: Баварецът ще брани от “шофьори призраци“

    Пу ,язък за бавареца.Как мислиш ,на ден с колко дето карат в насрещното се срещаме?Ама не им пука .Не звуков сигнал ,ами и симфоничен оркестър да имаш ,не им пука .
    Докато не стане очевАдна грешка
    B+

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X