Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФЕЦ на покрива + батерии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

​​​​​​ПРиготвил съм един хибрид на хуавей,24 киловата трифазен .....
    Хубаво си го приготвил.
    Сега ще споделиш ли с каква батерия ще работи?
    Защото тези Хуйвей по спомени си искат само и единствено тяхна си батерия високоволтова с безбожна цена, което я лишава от практически смисъл

Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение

Хубаво си го приготвил.
      Сега ще споделиш ли с каква батерия ще работи?
      Защото тези Хуйвей по спомени си искат само и единствено тяхна си батерия високоволтова с безбожна цена, което я лишава от практически смисъл
      Работят с Луна.....Не споделям ,защото ,батерия няма да има...

Просто да има такава опция...при хуавеи няма вариант (почти) да работи в островен режим....батерията е по скоро баккъп упс....

Инвертора е 5600 лв....колко да е безбожна батерията....

Въпроса е реторичен..
      ​​​​​​
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        Тогава следващия въпрос е - защо ти е ХИБРИДЕН инвертор. И то скъп...Има скрит смисъл цялата одисея, или пак съм пропуснал нещо
        А цената на Луна-та е безбожна, не защото някои хора не могат да си я купят, а защото не излиза никак аритметиката с такава батерия. Особено на фона на движението - Направи си сам батерия с елементи от Нидерландия

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Тука аз съм пропуснал нещо с Нидерландия....

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        От там идват елементи за батерия бързо и с добра цена. Примерно - 2200лв за 15квт/ч батерия на 51.2волта...демек 16 елемента желязофосфатни

Понеже тук сте доста запознати, имам следния въпрос. Каква приблизителна инвестиция трябва да направя за една двуетажна къща да е енергийно независима. Етажите са по 80кв м. С вътрешна и външна изолация.

Коментар

• vasil lazarov
        vasil lazarov коментира
        Редактиране на коментар
        Аз за строителство, не се сещам какво има да се прави повече. Къщата е почти напълно завършена. Може ли по точно. Системата за топла вода съм я закупил вече, и ще бъде монтирана пролетта. Затова мисля като идва фирмата да монтира панелите за топлата вода, да се монтират и тези за тока. Не знам нищо по въпроса и всяка информация ще е полезна.

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Водно подово?
        Сметките трудно излизат,защото един фотоволтаик общо произвежда за година около 1500 часа умножени по инсталираната мощност(зависи от годината),за миналата година зимните месеци - декември работи 55 часа,ноември 70 ,октомври130 ,март 120 ,февруари 102 и януари 83.
        700лева около 3,5 мегаватчаса.
        Излиза,че трябва да е система,която произвежда поне 7 мегавата месечно,тоест за най-слабия месец трябва да инсталираш към 130 киловата панели и поне 400 киловатчаса батерия,като за батерията не съм много убеден дали не трябва да е по-голяма.
        Два етажа-двойно.Разбира се това са малко неточни сметки,но са базирани на действащ фец.
        Последно редактирано от gy6ter; 03-01-25, 22:26.

• vasil lazarov
        vasil lazarov коментира
        Редактиране на коментар
        Водно с радиатори има изградено. Котела е с пелети и е в мазето. Сина много пътува и не повече от седмица, месечно е вкъщи. Снахата не умее и не желае да се занимава с него. Ще проуча и варианта за автоматизация на котела.

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
      Каква приблизителна инвестиция трябва да направя за една двуетажна къща да е енергийно независима.
      На така зададен въпрос - ОГРОМНА ще бъде инвестицията
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от 1115 Преглед на мнение
        Е те и моите са монтирани по същия начин. Иначе батерията са 6 отделни по 9,6KW на V-Tac. В същност са 57KW от които около 40KW са използваеми, а другите в резерв примерно.
        За линейността от батериите съм наблюдавал - голяма далавера. Цял ден не теглиш ток от мрежата и накрая си с заредени батерии. Това е смислено ако не връщаш в мрежата за изкупуване.

Някой има ли в час със законовата рамка при поставянето на панели на покрив. Без да претендирам да разбирам от закони останах с впечатление, че ако си частно лице можеш без нищо да си сложиш на къща или вила в която живееш до 20KW без проект и т.н. - само казваш на енергото.
        При мен обаче съм частно лице, но сградата ми е промишлена и мисля, че не важи това. Някой по на ти с законите какво мисли?
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20250103_202108.jpg Прегледи:0 Размер:399.9 КБ ID:6984157 ..и панелите пристигнаха още септември,от Краков Полша.... четвъртък ги поръчах,в сряда следващата седмица ,на обяд пристигнаха DB май ги докараха ако не бъркам..
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
          Понеже тук сте доста запознати, имам следния въпрос. Каква приблизителна инвестиция трябва да направя за една двуетажна къща да е енергийно независима. Етажите са по 80кв м. С вътрешна и външна изолация.
          Няма как да стане това - при тия мъгли в последните дни или при обилен снеговалеж производителността е 1%.
          Представи си 10 дни мъгла и 1Kw на час среден разход = 240KW батерии примерно.
          А ако са 11 дните?

Коментар

Комшията до мен си направи такава инсталация като от първия пост. 12 квт панели. Трифазен инвертор Дие,Дуе или както му викат и 10 квтч батерии. Преди два месеца го монтира. Слънце бол -нямаше изобщо консумация от мрежа. Преди нова година обаче имаше 2-3 седмици супер мрачно време. Даже скоро не бях виждал в района такова време от доста време и нъц. Почти цял месец е на мрежата. Мисли да си купува още 10 квтч батерии понеже отоплява само на ток.
            За инсталацията с монтаж му взеха 25000 лв. Цъкам му инвертора да видя кво харчи и откъде понеже имаме обща беседка за напиване/там е инсталацията/ и мога по всяко време да видя кво се случва. Доста скептичен бях. Виждам и знам че не излиза сметката засега ама и аз се замислям.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Сега погледнах последните две фец които сме пуснали декември,едната е 64 киловата другата 52 киловата инсталирана мощност,и двете работят на максимална мощност и продават на евн.

Едната е генерирала 595 киловата другата 412 киловата за първите 5 дни на тая година....

Грубо по около 80-100 киловата на ден. Мъгли,дъжд,къс ден....

Коментар

• gy6ter
                gy6ter коментира
                Редактиране на коментар
                30 киловатова за пет дни 496 киловата.

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Много добре...Димо,на колко градуса бяха панелите при теб

• gy6ter
                gy6ter коментира
                Редактиране на коментар
                Трябва да погледна,че съм забравил.

При мен на работа 10MW ФЕЦ е докарал почти 70МВ/ч .....за последната седмица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X