Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фотоволтаични системи, размишления по темата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230530_225041.jpg Прегледи:0 Размер:109.0 КБ ID:6925609

При 65 киловата ....соларна система....8 киловата консумирани

3 лаптопа,един сървър,осветление и 18 киловата трифазен бойлер ...те неговите пикове се виждат.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Тодоров Преглед на мнение
      Другото което не ми казаха е теглото на панелите които продаваха 'а само максималната им мощност и размерите.
      450 W панел тежи 23.5 кг гол като пушка.

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Теглото на панела е важно в някои случаи, но често по-важен е вятъра. Не подценявай здравината на конструкцията.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Да разбутам една тема в която се пише по веднъж на година:
          Имам соларна инсталация 8 квт с 10 батерии. В момента всичко минава през инвертора и съответно вечер смуча от батериите докато не свършат. В таблото с предпазителите до инвертора имам оставен предпазител и след него кабел на който мога да захраня консуматор в паралел( ако има слънце -черпи от панелите,ако няма слънце дърпа от мрежата,батериите не ги пипа). Искам на тази линия да закача още един бойлер,но този бойлер да работи само когато има слънце. Как може да стане с някакво фото реле и контактор примерно или от сорта?
          Не съм електричар и сконтактори досега не съм имал вземане даване. Бойлера е 2 квт
          Имам направено осветление в двора което е направено с фотодатчик. Връзах си го сам и работи вече няколко години. Но там си имаше схема.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

С какъв инвертор си

Коментар

8квт монофазен хибриден Deye
              Не връщам към мрежа ,ако е от значение

Коментар

На дайе-то трябва да има още един изход ....LOAD и там може да задаваш индивидуални настройки кое кога и откъде.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-06-27-18-45-10-762_com.tuya.smartlife.jpg
Прегледи:111
Размер:162.0 КБ
ID:7003707

Може и така ...релеен изход ,това приложение има вече следене на слънцегреенето и добива от фец,и съответно управлява консуматорите...при мен това е климатизацията и отоплението...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    На дайе-то трябва да има още един изход ....LOAD и там може да задаваш индивидуални настройки кое кога и откъде.

В началото искаха да вържат и основния бойлер да работи така или солар или мрежа ,без да черпи от батерия. Обаче поне сега лятото мисля че няма смисъл . При тази ситуация купувам няколко киловата през нощта. Обаче имам бойлер който е чисто нов и не му е вързана електриката изобщо. Два бойлера са последователно основния който е захранен смуче от първия. Двата са със серпентина и за зимата върши работа. Този кабел за паралелно връзване си остана така,та се сетих през деня защо да не го ползвам и другия бойлер. Имам не повече от 5кв моментно през деня ,а панелите са 8квт. Нямам си на идея как да бъркам в настройките без прецакам нещо. Не знам този извод как се командва през инвертора и какво да променя и дали изобщо може. Най елементарното за което се сетих е да прекъсна фазата на тоя кабел когато реши да преминава към захранване от мрежата.

Коментар

• Човек ти с това се занимаваш. Дай ми тъп вариант как да прекъсна една фаза като залезе слънцето.

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                        Дай ми тъп вариант как да прекъсна една фаза като залезе слънцето.
                        Тъп вариант е умен контакт и с телефона...цъкаш

Умен вариант е да научиш повече за системата която вече имаш.

Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Човек ти с това се занимаваш. Дай ми тъп вариант как да прекъсна една фаза като залезе слънцето.
                          Тъпия вариант си го казал сам - фото-реле за управление на осветление и контактор.
                          Разбира са фото-релето трябва да е монтирано така, че да не го осветява осветлението на двора, например.

Всъщност решението не е чак толкова тъпо. Например ако времето се развали и се смрачи, бойлерът няма да "пие" ток от батериите.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Тъпия вариант си го казал сам - фото-реле за управление на осветление и контактор.
                            Разбира са фото-релето трябва да е монтирано така, че да не го осветява осветлението на двора, например.

Всъщност решението не е чак толкова тъпо. Например ако времето се развали и се смрачи, бойлерът няма да "пие" ток от батериите.
                            Tака го направих днес. Засега работи. Трябва да си поиграя малко с позицията. на датчика или умишлено да го затъмня . Оказва се че панелите спират да произвеждат а навън е доволно светло все още и датчика не включва контактора когато искам. Няма регулация тоя а пък вече го навързах. Не е проблем -ще си поиграя няколко дни да му намеря правилната светлина.

Коментар

• Защо трябва да е просто, когато може да е сложно.
                              Който разбрал - разбрал
                              Панайот Бърдарски
                              0887 60 77 22

Коментар

• Вероятно и друг път съм го споменавал.

Две приблизително еднакви централи ,52 килова двулицеви панели jinko 580 и друг фец 64 киловата 450 вата еднолицеви.....

Тази 52 киловатовата прави в момента 16 киловата ...а тази с еднолицевите ....4-5 киловата ....

Това във лошо,мрачно и почти валежно време.....

Това е единственното предимство на двулициеите панели....във слънчево време,еднолициеите отвяват двулициеите със 30 до 50 % по добро КПД.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X