Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Слънчева батерия
Свий
X
-
-
От: Слънчева батерия
Контролерът има ролята и да товари панела така, че при конкретната осветеност да извлича максимална мощност. Това значи работа на по-ниско или по-високо от щатното напрежение на панела.
Коментар
-
Тя ли е електроинженерът в екипажа?Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение........и жена ми не ми вярва........
Коментар
-
Аааа не,на нея опасни неща не и давам да пипа.
Тая джаджа която показа брата си се нагрява до парещо и в добри сльнчеви дни и 25 ампера бушон гори при положение,че сме с 3 по 7 ампера панели.Голямо е колкото 3 кутии цигари и струва на 40% от цената на панела.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Мисля,че веднъж писах по темата,но понеже сега сезона е такъв,да се включа отново.
Ще изкажа мнение добито от практиката,без претенции да съм капацитет
От няколко години ходим на море с мой приятел,който има кемпер
Първата година беше сложил 4 панела по 7А всеки(не мога точно да кажа колко W) на покрива на кемпера
Разбира се монтажа по този начин,далеч не дава най-оптималното,но какво да се прави
30 амперов контролер,10 акумулатора,и 5KW инвертор
Така наредената конфигурация осигуряваше ток за сателитен приемник,ЛЕД осветление вечерта,зарядни за телефони,лаптопи и т.нт,но не можеше да осигури захранване за кафемашината сутрин(може би 2KW) и трябваше да се пали агрегатчето
Миналата година добави още два панела(общо 6) същия контролера(30А) и раздели акумулаторите на две групи една 4бр и другата 6 бр.
Консуматорите се увеличиха разбира се
Малък хладилник+малък фризер....кафемашината (нямаше проблеми да стартира
Вече нямаше проблеми с тока,няколко пъти сме изключвали хладилника и фризера,но като цяло си работеха постоянно
Контролера никога не е показвал "зелено" Винаги е бил в червено или жълто,но се справяше.
Моето балюдение като къмпингуващ от доста години с джип,мотор и колело е следното
Вече се предлагат всякакви соларни лапми,зарядни и каквото още се сетиш......
Лично на мен единствения проблем когато съм на палатка е охлаждането на напитките и съхранението не продуктите-тоест хладилника или фризера,това е което трябва да се намери начин да се захрани с ток
Има два варианта-генератор или слънчеви панели....
6 броя панели Х 400лв-500лв всеки+контролер+акумулатори+инвертор= на колко?Май е доста
Генератора е доста по-евтино решение,особено за хора,които ползват 1,2,3 пъти в годината
Особено ако може човек да отдели едно хиляда ,две хиляди.....лв за 2KW или 3KW ХОНДАCherokee WJ 4.0L- NP242
Honda Africa Twin XRV 750
Коментар
-
Идеално описание на "проблема".Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнениеМисля,че веднъж писах по темата,но понеже сега сезона е такъв,да се включа отново.
Особено ако може човек да отдели едно хиляда ,две хиляди.....лв за 2KW или 3KW ХОНДА
2 kW не могат ли да се ползват зимъска в къщи?Публикувайте отговор
Коментар
-
Не вярва, защото не си обяснил :-) Значи джаджата динамично променя наличното напрежение, за да извлече максимум ток, като общата мощност остава непроменена.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение........и жена ми не ми вярва........
Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8
LZ1POP
Коментар
-
to increase charge current up to 30% or more. - това как да го разбирам?Набива ми 30 % повече зареждащ?
И не ги знам защо му дават 25 ампера като реално такьв бушон го гьрми,3 панела по 7 пред него.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Панелът е някакви ампери при някакви условия. Като пекне повече слънце и стане по-хладно, амперите стават повече. Добивът особено зависи от температурата на панела. Ако ги напишат тези, дето са повече - ще мрънка народът, че пише нещо, а идва по-малко, повечето време.
Инверторът в контролера допринася - особено, ако панелът е извън предвидения си режим. Даже още повече, когато панелът е готов да произведе повече от предписаното.
Коментар
-
И аз го имах точно този проблем, повече от 35г.Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнениеЛично на мен единствения проблем когато съм на палатка е охлаждането на напитките и съхранението не продуктите-тоест хладилника или фризера,това е което трябва да се намери начин да се захрани с ток
Решението е хладилник на газ.
Разпродадох и генератори и солари и какво ли не покрай тях.
С една бутилка 4л. кара поне 10 денонощия.
Коментар
-
Хладилник 2.5 ампера,панел от 5 ампера,контрольр или бустьр,че тия 5 да са 5 и дип сайкьл /'фанаф вииииии / батерия с каскадно зареждане след стартовата на колата.
Пиеш,пикаеш,около 1300 долара те уреждатTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеДе то тоз хладилник 2.5 ампера?
Питай Yaro,снощи с него едно сметки смятах и аз си дьржа на 7 амперов панел,той натиска за 5, хладилничето било 2.5 и 40 литра ако правилно сьм запомнил между наздравиците.Венци - Капитана ми е свидетел.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар