Аз ли не намирам или няма тема за хладилните чанти? Доста от хората пишещи тук пътешестват често из страната и чужбина и предполагам използват този уред. Моля тези които имат опит да го споделят - марки, модели, литри, на ток (12 или 220V), с охладители и т.н........всичко свързано с употребата, плюсове и минуси, ако е възможно и снимки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хладилна чанта-мнения и препоръки
Свий
X
-
Колко литра Ви трябва, къде, за колко време ще я ползвате и до колко лв ще Ви се откъснат от сърцето за тази покупка?
Има към 7-8 бр в къщи купувани още от Великия СССр и до наши дни.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
-
Коментар
-
Със сигурност има тема за хладилни чанти.Аз си взех такава,2018 г На 12 волта е.Прави големи бутилки от 1,5л и отгоре място за сандвичи. .Включена в колата и заредена с пълнители или замразени малки минерални води държи едно пътуване до Родината.На плажа бирите са ми студени до обед.Имам пликове с гел,които се ползват при пренасяне на органи за трансплантация.Много са удобни.
Дизелов Jeep, не е Jeep.
Коментар
-
Уточни за какво си говорим,че така много дълга темата.
имам по спомени
около 70 литра експедиционен хладилник/фризер с 2 камери и 2 компресора на 12/110 волта
120 литра твърда ракла
20 литров твърд куфар
15 или 20 литрова мека хладилна чанта
Кажи сега за какво си говорим и бюджет дай,че покривалото на хладилника струва колко 2 по 20 литра хладилни куфарчета от евтините.
https://engelcoolers.com/collections...33011357712517
Чанта,нещо такова,другото са куфари и кутии,нищо мИеко няма в тях.Последно редактирано от BENZBOSS; 18-06-21, 02:20.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Аз до колкото разбирам, колегата иска да си имаме тема за хладилни чанти. Ей така, за раздумка.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
От моя опит по състезания и събори-каквато и да е хладилна кутия не върши работа, ако не и се добавя периодично лед. Под периодично разбирам всеки ден по един пакет от 2 кг. Източването на стопения лед се подразбира.
С мерак си купих кутия с елемент на Пелтие, зер-да не се налага да търся лед по поляните, и разбрах, че единственото което върши е да изпие акумулатира. Охлаждането е жив ташак, има го колкото да не съдиш производителя.
Първата ми хладилна кутия си направих сам-от фибран 5 см. Най-добре се представи тя. Имаше луфтове, та не може да се слага лед, но замразени бутилки с питейна вода вършат същата работа. 40-50% от напитките са на кочан, другите изстудени. Като отидох на място завих кутията с одеяла за допълнителна изолация, и до третия ден имах студени напитки.
Обикновена хладилна кутия, без охлаждане си купих за едно състезание в Сливен. Беше яка жега, и като си представих как кенчета бира плуват във вода в която плуват и недоразтопени кубчета лед-17 лева ми се сториха като нищожна инвестиция. Бих си ползвал фибранената кутия, но тя не държи вода и няма как да се изпълни този блян, та обикновена пластмасова. Тя като изолация е жив ташак-само две стени от пластмаса с въздух между тях. Съответно-всеки ден по две кила лед...
Ако се разполага с бюджет-има много добри къмпинг хладилници-на 12, 220 волта и на газ. Пълна независимост, а и са си пълноценни хладилници. Ама са над 1000 лева хубавите.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
До тук разбрах,че тези с елемент на Пелтие не вършат работа. Май най добре е с охладители. Иначе мисля, че около 30л. ще е добре. За какво ще я ползвам-при пътуване, при риболов .....
п.п. който смята за ненужно да не пише,"Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
Аз ползвам с елементи на Пелтие 12/220 v . Върши работа, ако : караш по няколко часа на ден и вечер, в хотела, я включваш в мрежата.
-
Тунингована чанта Campingaz държеше лед е шишетата за 3-4 дни. Тунинга беше в капака - оставили са го пълен с въздух. Напълних го със самораздувна пяна за прозорци. От 2 дни мина на 3-4. Шишетата са по 1.5л и са замразени във фризер на -16 градуса.
Иначе минах на компресорен хладилник за колата.
-
За морето на плажа, вече няколко години, ползвам хладилна текстилна чанта от тези по-големите, вътре слагам 4 пакета специални гел пликове, от 9 сутринта до 17 часа при як пек на плажа, бирата е толкова ледена че се налага да я постоплям за малко на слънце.
Много е важно да са гел охладители, те са най-ефективни и се слагат във фризера а не хладилника преди да се сложат в хладилната чанта, чантата да е под чадъра или бяла тениска на нея, супер става така при мен.
- 2 likes
Коментар
-
Имам Енгел мека чанта и Енгел 2 или 3 гелови блока,това като му плесна 20 студени бири на 30 градуса жега и ги държи студени 2 дни ако не го отварям,а като изпия бирата ми е все тая вече.
Някакви грозни пари беше ма поне по тестове много бива и аз поне съм много доволен
-
Коле, съгласен съм с теб, но конкретно за моите цели на плажа е най-доброто, не забравявай че където отсядаме пак добре че има нормален хладилник с отделна камера, тези - 60 градуса няма къде да ги замразявам, да не говорим че куп багаж нося на гърба си до плажа и бутилките със замразена вода си тежат предоволно, освен това и заемат много място, та истината е че според целта и мястото се взима подходящия тип охладител, дали ще е компресорен хладилник, дали ще е хладилна чанта и т.н. е въпрос на преценка и възможности.
Ако отивам на язовир на палатка за 2-3 дни, то аз лично взимам една хондичка генератор и включвам истинско малко компресорно хладилниче, така и др. неща като зарядни и т.н. ще се оползотворят, та всичко според зависи и мерака
-
Кольо има чудната способност да отрича всичко което не знае.
Кольо, гелът е пак вода (99%). Разликата е че водата е с добавка и се топи не при 0, а при да речем -7 градуса. Едно и също количество топлина, просто интересните работи се случват при по-ниска температура.
-
Подкрепям Кольо - Пелтиетата са безполезни.
Или компресор (ама тежи), или гел, или в краен случай обикновен лед, това са средствата.
- 1 like
Коментар
-
Повече от 2 литра ми разваля разходката. Затова ползвам платняна, купувана от джъмбо. Имах и по-добра, но изкара само 10 години.
Две кенчета бира и две-три малки води, спокойно ги държи ледени докато им дойде времето.
Ако не се отдалечаваш от колата е друго.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Много добра идея е напитките да са охладени предварително а не да се разчита на чантата да ги изстудява.
Ние от компанията след дълги опити с чанти решихме проблема радикално - взехме малко и евтино компресорно хладилние предназначено за домашна употреба ама се хваща и в джипа, побира около две каси бира и няколко пликчета с пържоли и е 60 вата. Дори да не го вкючим на момента си държи нещата охладени поне 12 - 16 часа, ама то обикновенно за този период припасе се изконсумиратНа 220 волта е, храним го или с инвертор или с генератор ако сме за повече от една вечер.
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеМного добра идея е напитките да са охладени предварително а не да се разчита на чантата да ги изстудява.
Леда само удължава периода. Не, че не изстудява, ако сложиш топла бира, ама е кощунство.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Купих си на майтап мека чанта от Джъмбо. Оказа се перфе за еднодневни расотки. Добавям ако има място охладители.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
https://manmakesfire.com/review-engel-hd30-soft-cooler/
Това или раницата им - меко е и се събира къде ли не,можеш като е празно да го навреш под седалката, носи се лесно и на гръб,не се пързаля по камъни като пласмасата,събира достатъчно за ден риболов,държи студа много добре.
Кофти чертичка има - 200 долара е мамка му,за още 100 взимаш китайски хладилник ма поне хладилник имам вече и реших за пикник разходки това да е.
На басеина като мъкна бири ги мъкна в евтин куфар на колелца който товаря като е затворен - хавлии,чадър,столче……е такива глупости,за там кой знае какво не ми трябва,аз повече от 5 часа на басеина не висяTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар