Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилна чанта-мнения и препоръки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

https://icecofreezer.com/collections...-series-fridge

я виж тия,има моделчета по 300 долара,малки са,но поне всичкото място вътре се ползва по предназначение,а не като хладилния куфар половината пълен с лед.Чудеса не очаквай от тия ма за 2 дни риболов чудеса не ти трябват,ще държи
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
      До тук разбрах,че тези с елемент на Пелтие не вършат работа. Май най добре е с охладители. Иначе мисля, че около 30л. ще е добре. За какво ще я ползвам-при пътуване, при риболов .....

п.п. който смята за ненужно да не пише,
      За същите цели използвам съвсем обикновена пластмасова ефтина чанта от трийсетина лева. Събира ми десетина бири, а после си прибирам улова ( ако взимам риба ) . Замразям си бутилки с вода ( гела не става за пиене ) Наслука !
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Като много други неща, резултата на занятието е право пропорционален на вкараните пари. Пробвах с чанти, заледени бутилки, гелове… Нищо не помага за 3 дни в пустинята. Компресорен хлафилник му е майката. И ако някое от децата се престарае с настройките, битите гърмят вътре. И хладилника е кофти цифра. Аааа- и втори акумулатор в джипката, кабели…
        За басейна, за няколко часа, хубава мека чанта и пакетчета с гел- слагаш студените бири, слагаш гела от горе и шляпаш чехли до басейна. Ако завиеш чантата с една мокра кърпа, още по добре.

Та, достигаме пак до:
        -за какво ще я ползваш тая чанта, къде, как, колко е зор да остане студена /пробвай да обясниш на една майка, че млякото на децата за закуската им в пустинята ще е на чорба още по обед на първия ден…/
        - колко пари ти се дават
        -колко място имаш за цялата тая дандания /моя хлафилник влиза между седалките на средния ред, ама Секвоя не е баш нормална кола
        -колко трябва да тежи /аз хлафилника не го местя от джипката, ама ако ще го мъкна аз до плажа- пас!
        -колко да събира. Хлафилничето ми дъбира 72 кутийки бира. Аз толкова не мога да пия даже и на състезания по надпиване, ама децата хо пълнят с простотии, и бирата минава на много заден план…
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз съм с ракла 42л на 12/220 волта и газ. Преди да взема караваната сме карали по седмици без проблеми с мръвките и бирата. Пускам го у дома, в деня преди пътуването да се темперира и го зареждам с нещата от хладилника и фризера, малко преди тръгване. Докато пътувам е на 12 в. После - на газ. Разхода е 7-8 грама на час газ от тур. бутилка.
          И един съвет -добре е един да бърка, че да си знаекое къде е, та да не се хаби студ напразно.
          Нови са по около 450лв.
          Иначе имам и няколко различни чанти - за различните случаи.
          Преди време пробвах и с Пелтиета - ама за нищо не стават.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            Я кажи каква марка е твоя хладилник , че много малко ми се вижда разхода. Моя изкарва седмица , с много зор 10 дни ,с малката бутилка, а твоя като гледам две седмици не му мърдат с 2,5 килограма.

• Пенчо
            Пенчо коментира
            Редактиране на коментар
            Dometic.
            Ами нормално е. 2000гр. газ /8гр =250 часа, което си е 10 дена.

Имам ракла на 12 / 220 в и газ , ползвам хладилна чанта с пелтие и обикновенна пластмасова хладилна чанта . И всяко едно изделие си има точното предназачение и своите преимущества и недостатаци . Начинът на ползване и нуждите определят какво е най -правилно и удобно . Раклата ползвам вкъщи за втори хладилник за напитки лятно време и за продължително къмпиране на едно място или преди с покривната палатка и пикапа . Чантата с пелтие се ползва при път към БГ или на дълги дистинации . Обикновенна пластмасова хладилна чанта за басейна или за през деня . Така че Дидо , никой не мой ти влезе в обувките и да ти каже от какво имаш нужда ...........
          Последно редактирано от alexalex69; 18-06-21, 20:51.
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• dido uzunov
            dido uzunov коментира
            Редактиране на коментар
            То и аз точно немога да кажа в какви ситуации ще я ползвам, но в 99% от случаите ще се ползва за не повече от ден далеко от нормален хладилник или от 220V ел. мрежа

• alexalex69
            alexalex69 коментира
            Редактиране на коментар
            Ако е такова ползването вземи си с пелтие ! Може да я ползваш с ток или само с охладителни акумулатори ( гел или замразена вода ) . Спазвай правилото да поставяш охладени храни и напитки ! Ако разчиташ да сложиш топли , ще изстинат утре или вече когато си загубил всичкият си ток от аккумулатора , ако я ползваш на място .

Пелтие върши работа в Норвегия, Швеция, Исландия и подобни. Проста физика.
          Студена бира, отгоре лед или охладители и това е.
          За един ден всичко друго е ненужен разход.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• alexalex69
            alexalex69 коментира
            Редактиране на коментар
            18 градуса разлика в температурата са напълно достатъчни и са от полза за комфорт ......

• Skorpion_BG
            Skorpion_BG коментира
            Редактиране на коментар
            То пелтието рекламно я докарва тази разлика, 18 градуса. На практика 10-12. При 35 отвън си е топла бира отвсякъде. Имам и пелтие и обикновенна кутия. 4 бутилки 0.5 литра замразени най отгоре в кутията, отдолу каквото ти душа иска от хладилника. Ако не я държиш чантата на слънце или в колата 48 часа си имаш студена бира/пържоли/ракия!

Е как да не.
          навън е 38, минус 18 прави 20 градуса.
          Чудесно, но бира 20* е чиста пикня.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Скоро не е имало 38 градуса в България...

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            То и пелтието прави делта Т от 18* колкото с сферичния кон във вакуум. Даже 20 моге да докара в идеални условия

ПП теоретично максимума е делта т от 70* ама това е когато всъщност не се пренася топлина.
            Последно редактирано от turtey; 18-06-21, 21:51.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Е как да не.
          навън е 38, минус 18 прави 20 градуса.
          Чудесно, но бира 20* е чиста пикня.
          Ако оставиш бира охладена до нормалната за твоето пиене температура в една нормална хладилна чанта и една друга в чанта с пелтие , коя бира по бързо ще загуби правилната ти за пиене температура ? Неправилно подбран и неправилно използван инструмент не са критерии за това колко е качествен и правилен .......... Като не се ползва правилно и по предназначение и Гегата е по-лошият автомобил .....
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            Пелтието ще я стопля реално ))

Пелтие хладилниче имам до главата си като спя, мързи ме да се шматкам по стълбите посреднощ до хладилника долу. Ама като му сложа 6 топли кутийки лимонада, и го гледам как му се изцъклят очичките половин ден докато ги изстуди… става само за в спалнята до главата ми. Такова нЯщо навън само ще ми цуца от акумулатора.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Кажи бре човек,кааааажи го тоя бюджет та да се ориентираме,тук от 12 лева та до 2000 долара идеи има,кажи къде си с парите за тая идея и да я почваме.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• dido uzunov
              dido uzunov коментира
              Редактиране на коментар
              Ако е просто чанта(кутия) с някакъв вид охладител там цените са ясни. Едва ли ще дам толкова пари за скъпите варианти 200-300 и по вече лева. Бях хвърлил око на такава с Пелтие, има ги и втора ръка на добри цени, но май ще се откажа. Нямам нито един познат който да има хладилна чанта, че да имам информация от първа ръка, за това пуснах темата тук и доста неща научих(предполагам и не само аз). Благодаря за съветите!

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Колко дни в годината си на риба,пикник или разходка при която колата ти е на под 20-30 метра от теб?

Щом е за по един ден-най-обикновен сандък без никакви пелтиета и прочие полюции ще ти върши работа.
            Изстудяваш си бирите или каквото там, нареждаш ги в сандъка, люсваш един пакет лед(има го в големите магазини, в Шел, ОМВ) и си свиркаш. До вечерта гарантирано ще имаш добе охладени напитки.
            Плюсът е, че тези кутии са по две за лев. Не баш де, ама са евтини-20-25 лева би трябвало да са сега.

Другия вариант го казах по-горе, хем и върши по-добра работа-самоделна кутия от фибран или стиропор.. Само дето там не може да сложиш лед, а трябва замразени бутилки с вода, или гел, ако повече те влече гъзарлъка.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Да, ама моята се сглобява за половин час с бирите...
              Къв полиран алуминт?..

• turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Колкото по лъскаво, толкова по добре изолира един вид. Термос си виждал, нали?
              Иначе да, това е скъпо и се прави бавно. Но е вечно и дори работи

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Абе ясно бе. Като казвам къв алуминт, имам преддвид, че отнема много време, не е евтин, играчка си е... За хора с много свободно време и дебели нерви.
              А моето се сделва за половин час, и после се наслаждаваш на студената бира.

За един ден - меките изолирани чанти, ефективността им ме изненада, охлаждаш всичко предаврително и поставяш замръзен гел. Но може и без него.
            Ползвам 2 на Campingaz, гледам има Quechua на Декатлон, от тях съм набялязал раница (по-голямата), но не ми трябва .

Относно тези с Peltier effect, не трябва да се пренебрегват напълно, зависи от изработката, важно е качеството, има малки хладилници (минибар) с такива и са ефективни, ползват се по хотели, кораби, охлаждат много добре (стават за ремонт, че и за тунинг, стига да има място).

Може да се погледнат тези на Campingaz (с Peltier effect), не е лоша марката, виждам 24 l за 169,15 лв.
            CAMPINGAZ Хладилна кутия Powerbox Plus 24 L - захранване 12V

Но за платнените няма да съжаляваш, в никакъв случай, ползвам като 15 литровата, която се води Shoping, цената им в момента е 22,15 лв.

Campingaz: https://www.sportdepot.bg/turizam-sp...rice&showBy=80

Quechua: https://www.decathlon.bg/C-59541-%D1...%D0%B0~quechua

Коментар

Десетина години ползвах в камиона хладилна чанта на 12 волта с Пелтие По две три нощувки съм изкарвал и поддържа хладно и охлажда
              ПП Извинявам се за липсата на препинателни знаци

Коментар

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Абе то на камионския акумулатор може всякак...

• Dilyan Zagorchev
                Dilyan Zagorchev коментира
                Редактиране на коментар
                Бе той и камионския иска припалване, че след 24ч студа спира 😜

Обикновено преди да заспя я изключвах понеже моторчето шуми пък и отделя топлина.На сутринта си я включвах и така няколко дни.

Коментар

Понеже от началото на този век до около 2015-та почти ежедневно (съвсем буквално) съм по планини, като до към 2010-та най-вече на Витоша, че е много бързо и удобно, и щото целта е пийване (и хапване, ако има мерак за скара) на някоя студена бира на въздух, естествено се появи нуждата от нещо което до държи студ, че ми беше писнало през 40÷50мин да се слиза до Бояна.
                Като е кофти времето и съм в някоя от хижите които се ползваха в такива случаи, естествено, проблем нямаше, само пушачите трябваше да отскачат до "Тихият кът", че там им беше най-близкият дилър.

Та, как си бях решил проблема с търчането за студена бира през лятото.

При едно по-масово мероприятие приятелче което произвежда кебапчета, кюфтета, наденици и мариновани пържоли, донесе агитационните материали в стиропорена кутия, такава с която си разкарва някои от продуктите, ако не е с хладилната кола.

Много ми хареса и я взех, ама и пича ми я хариза веднага, че беше доста поочукана.

Слагайки две найлонови торбички лед, взети от всяка кръчма с ледогенератор, и пълна с бири, безалкохолни, и евентуално мръвки, след 24ч отгоре, вътре има студена вода, като може и да плуват ледчета, според случая.
                Това в багажника на ВХ.

Описаната първата кутия ми я подариха '01 или '02, като по някое време я извадих и изсуших, щото стиропора е хигроскопичен, а нацепен си пие като като изпуснат алкохолик, след което я импрегнирах отвътре с разредено С200, което е на водна основа, и така я ползвах няколко години, като не е вадена от багажника на ВХ-а.

После си взех нова от Метро за около 11лв с ДДС, че там има всякакви за пазаруващите от рибният щанд.
                Разбира се, беше импрегнирана по описаният по-горе начин още преди да почне да се използва, след което и тя изкара няколко години по колите.

Миналата година ми подариха чисто нова хладилна чанта, която се появи при едно разчистване, която ми изглежда много функционална за бърза употреба, като, когато е празна, се смачква и заема много малко място.
                Това, което много ми хареса е, че има малко капаче с велкро на капака, който е с цип, и когато ти трябва нещо бъркаш и го взимаш веднага, което е много удобно докато караш, щото я слагам върху тунела за кардана, зад предните седалки, а и не е се стопля при отварянето.

Не знам дали е неква "марка", но изглежда добре.
                Ако се сетя, после ще я снимам.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X