Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа официална тренировка на Мобилната Спасителна Служба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Целта на днешната тренировка е намиране и пристигане в определена точка и време.

Напомням на всички да са облечени и обути добре, както и да си носят вода и храна колкото им е нужно за времето на мероприятието, което ще бъде от 19:30 до към 21:00 вечерта. Мястото, където ще се съберем е голя поляна и няма никакъв подслон.

До мястото е задължително пристигането ПЕША! Автомобилите не трябва да преминават границите на парк Витоша!

И така координатите на точката са във формат:

hddd(0) mm.mmm’
    WGS 84

N42 36.558 E23 19.187

Мястото се намира над Симеоново прилагам и карта.

Ще се видим там в 19:30 часа ДНЕС!

Тази тренировка е открита за всички желаещи без оглед дали в момента са членове на МСС. Следващите тренировки ще бъдат закрити и само за членове.
    VPetrov.photography

Коментар

Първата тренировка приключи. Много се радвам че толкова хора успяха без проблем да се справят. Какво ли са си е помислил някой като е видял индийската нишка от хора с фенери в гората

Май Чавдар има и снимки та ще почакаме малко...
      VPetrov.photography

Коментар

Как свърши бре...???!!!
        Аз съм още над селото, а вас ви няма никакви...!
        Айде, че ми свършва батерията на гсм-а,
        светкайте с нещо да се ориентирам!
        Нали, с.Симеоново, до Ямбол...., баа м..... му, ако съм сбъркал...!
        Кво каране падна по магистралата.....!!!
        Аре, светкайте де, къде сте?????

Коментар

Ти хубаво се майтапиш но до преди малко си говорихме с redair който на път към точката е срещнал хора сред които две деца които съвършено неподготвени, без фенер и подходящо облекло са тръгнали към точката. Едва са се придвижили с почти два часа закъснение. За малко да стане истинска спасителна операция. Много благодаря за навременната и точна реакция на колегата ни redair.

Много моля такива случаи да не се повтарят. Мобилната спасителна служба е нещо изключително сериозно и тепърва нейните ччленове ще участват в много екстремни тренировки. Подценяването на екипировката, облеклото и обстановката може да доведе до истински проблеми. Не забравяйте че когато обявих тази дата за първа тренировка прогнозата беше за дъжд и сняг...

Оттук насетне изискванията към участниците ще се повишават постоянно. Задължителни стават професионалните радиостанции, GPS и огромен комплект оборудване. Членството в МСС ще означава че конкретния човек е изключително добре подготвен и екипиран за действия в екстремна обстановка.

Всеки който не е готов да поеме подобни предизвикателства съветвам да се откаже още на този етап. Да не говорим че по нататък ще има и специални изисквания към автомобили и оборудване.

Днес беше един лек тест за готовност. Моля всички на които не им хареса или не разбират необходимостта от сериозна физическа подготовка да ми изпратят съобщение за отписване от МСС...
          VPetrov.photography

Коментар

Май ние с Чавдар направихме най- дългата Траектория...
            Не се оплаквам напротив беше ми доста приятно извън столичната глъчка в една гора с леко шумящи от вятъра клони и с тихия шепот на горските същества. В същата тази гора надали би ми било приятно да минавам без някой елементарни пособия като фенер, ГПС и усещането на верен приятел до мен.
            На самата сбирка бяха показани интересни пособия като абразивна тел за рязане на дърво и метал, стелки за обувки с химичен състав за няколко часово подгряване, кибрит способен да работи и в влага и най- интересното беше огнивото което работи на принципа на трошици магнезий и практически не се влияе от вода.
            Венци, задължително искам едно за мен.
            Поздравявам организатора за създадената уникална група и се радвам че съм един от тях.
            LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Първата тренировка приключи. Много се радвам че толкова хора успяха без проблем да се справят. Какво ли са си е помислил някой като е видял индийската нишка от хора с фенери в гората

Май Чавдар има и снимки та ще почакаме малко...
              Мдааа, поразходихме се. Можеше и да е по-малко, ама нищо ...

Снимките са само 2. В движение апаратът беше на безопасно, поради което и неудобно, място в раницата.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Наистина, беше много интересно. А си мисля, че ние с Йори направихме най-дългия преход Поразходихме се, подишахме чист въздух и внесохме малко разнообразие, в застоялия ни начин на живот.
                RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Задължителни стават професионалните радиостанции, GPS и огромен комплект оборудване. ...
                  Това определено ще е наложително. На високото над София ефирът е кошмарно претоварен. На обявения 8-и отворен канал през цялото време ми надуваха главата май някакви сотаджии, чуваха се и някакви разговори на английски. Като опитахме с Йори да сменим канала за да можем да се чуваме по-добре - чухме звуци от бебе. Явно някой беше използваше радиото за наблюдение на детската стая.

Просто е наложително да се използват кодировките, а такива имат по-читавите радиостанции.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за разходката.
                    Много ми хареса, с удоволствие пак ще дойда.
                    Имах нужда
                    LZ1PER

Коментар

Обичам разходките пеша и днес както почти всеки ден навъртях 7-10км с детето на гърба, но иманно и заради него не можах да дойда, пък и все още недоумявам защо не беше с колите???

Коментар

Добре сте си изкарали. За съжаление не можах да дойда, но ако не си закодирате следващите тренировки и ги направите достъпни с коли, може да се включим.
                        А ако има проблем викайте, нищо че не сме тренирали и се опитваме да се повеселим и със сериозните неща, за което извинявайте, но някой сме си такива.

Коментар

Не е зле да се помисли и направи подобна тренировка на МСС и при нас в Варна

Коментар

Предвидена е, още повече точно във Варна са едни от най-сериозните участници...
                            VPetrov.photography

Коментар

Re: Първа официална тренировка на Мобилната Спасителна Служба

Аз като гледам снимките и коментарите, някой неща не ми се връзват.

Затова си мисля, че не би било лошо, ако се изясни (или ако вече е правено да се направи още веднъж) каква е визията, мисията, целите и "ценностите" на МСС.

Така, да може всеки сам още веднъж да си направи сметката дали това е за него или не.

Коментар

Re: Първа официална тренировка на Мобилната Спасителна Служба

Да, забележката е уместна. Ще се постарая да формулирам и опиша точно функциите и плановете за МСС...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X