Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОНЛАЙН СЕМИНАР "Как да защитим инвестициите си чрез златото"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не разбирам какво точно те шашка! За тези, които знаят какво правят няма драма. Останалите, които купуват акции, а не части от бизнес вероятно ще загубят.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:intc.png Прегледи:0 Размер:326.7 КБ ID:6980229
    Конкретните не съм ги анализирал подробно, но само на пръв поглед нищо кой знае какво не се случва с тях. Който и да е "чайник" да ги купи, това няма да е за да ги закрие и да излапа персонала с ориз. Кой знае колко стабилни ценово не са били, поне не в близките 5 г. Много вероятно е да живнат.
    Също на пръв поглед цената им по върховете е доста надценена. Ако си направиш фундаментален анали ще се доближиш в много по голяма степен до справедливата цена и това ще ти бъде отправната точка за да прецениш дали да купуваш и кога.

Такива като някои от тук присъстващите биха купували по върховете, щото така е модерно и "тренди" и после като цената падне- олеле преебаха ме. От друга страна фондовия пазар е "луд пияница" който всеки ден крещи нещо различно и ако ги нямаше тези, нямаше да можем и ние да печелим.

Ето ти за сравнение същата 5-годишна графика на AMD

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:amd.png Прегледи:0 Размер:348.7 КБ ID:6980230
    Тука пиковете и спадовете са доста по значими в числово изражение.
    Само още веднъж да кажа, че рядко купувам технологични компании и по малко- за гъдела, и на нито една от двете гореизброени не съм правил никакъв анализ. Просто спомена Интел и е редно да го сравним с подобна.
    Последно редактирано от siem; 22-11-24, 16:01.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Когато притежаваш “акция”, това не е ли част от бизнеса ?

• siem
      siem коментира
      Редактиране на коментар
      Да, но много зависи как гледаш на нея. Ако за теб това е комар и очакваш утре да станеш "милионер" най вероятно ще загубиш.

Стара римска поговорка от Иван Вазов - когато притежаваш акции и други "ценни" книжа в случай на криза може да си избършеш дупето с тях и да си разпалиш печката, когато имаш ценни метали в джоба си - може да си купиш каквото, когато и когото поискаш, справка евреите през 30те години на миналия век и Иран или Турция или Индия или ... всеки с повече от три мозъчни клетки

П.П. през ковида всички крипто, мрипто, акции, че и спестявания бяха меко казано безполезни и неизползваеми за сметка на ... да кажем парите в брой, ценните метали и твърдосплавни стъкълца, автомобилите, горивото, и други такива стоки с реална стойност валидна навсякъде по света и у нас.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мдаа, докато ние си хортуваме тук, златото тази седмица скочи със 150$ , 6% за унция, на борсите.
      Вярно, ситуацията е специфична, някои си изпробват балистиките, но все пак...

Коментар

В последно време имам странно усещане, че на стари години ще ми се наложи да въртя стопанство с градина, ниви и животни, за да има какво да ям. И всички други ще са така.
        Затуй кладенец за вода заръчах да ми издълбаят в двора - възможно най-дълбокия и големия. Сондьорът ми каза нещо, което наистина ме притесни. Водата е тръгнала да се крие на дълбоко, дори и във влажни, под планински райони. Сега излиза на двойно по-голяма дълбочина спрямо 15 години по-рано.
        Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Сега сонджорите знаят, че всеки решил да копа има или мотивация/или нужда и те, копачите убеждават купувача да плати повече, пазарен принцип, има търсене = висока цена

Двойно по-дълбок калденец, двойно по-голямо възнаграждение за "копача". Двете едва ли имат връзка де...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• drago_pishinkov
          drago_pishinkov коментира
          Редактиране на коментар
          Не. Просто водата излиза на по-дълбоко.

Мислене, образование и действия.

Не разбирам изказалите се по-горе мен ли се опитват да убедят в нещо или себеси.
        Златото, акциите и уменията за самостоятелен живот, в никакъв случай не се изключват взаимно. Не или / или, а и / и.

В началото на пандемията накупих евтино злато а в разгара и евтини акции. Пандемията отмина и света не свърши. И сега няма. Такива възможности се случват доста рядко, но и без да ги чака човек, трябва да е подготвен за да не ги пропилява.
        Този разговор ще го продължа след година-две. Може и друга тема да пусна специално за фондовите пазари.

Коментар

Има ли начин да притежаваш релано(физически) закупените акции ?
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Ицее, нещо ти пречи да си измериш почвените хоризонти ли? къв си такъв ....
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Автора на темата много странно се изказва - упорито говори за обучение и знания - които едва ли не ще гарантират успех при покупка на акции или игра на борсата...

По моето скромно мнение това категорично не е вярно...Проверил съм го многократно...
              Акциите и пазара не се движат по твърда логика - те се движат от действията на определени хора а тези хора са емоционални.
              Следователно - акциите имат до голяма степен - емоционална съставка... Затова са труднопредсказуеми - и се получават аномалии...
              Това което казах горе е много просто - но ми отне години докато го осъзная...

И ще дам конкретен пример:
              Покупката на акции на дадена фирма - това си е хазарт за 99% от хората.Някои хора (като siem например) си мислят че чрез разни анализи и проучвания - ще предскажат бъдещето на тази фирма. Това е малко вероятно.
              Единствените хора за които акциите имат смисъл и е оправдано - това са собствениците на тази фирма или хора близки до тях.Защото те знаят какво се случва вътре в компанията.Примерно че предстои да внедри иновативна технология или пък изтича даден лиценз или най важния човек (двигателя в фирмата) е болен от рак или пък безнадежно влюбен в някоя и това ще му разкаже играта(т.е на компанията също)
              За тези хора - акциите имат смисъл и са печеливши. За всички останали които правят анализи по разни графики и обороти(досега са добри но утре дали?) - това е ала бала...културно и грамотно обяснено ала бала...

Това е!
              P.S
              Ако не сте Илон Мъск или жена му или дясната му ръка - и не знаете какво реално се случва в компанията Тесла или Спейс Х отвътре - няма никакъв смисъл да купувате акции.
              Ако нямате тези знания - значи играете хазарт.

Коментар

• siem
                siem коментира
                Редактиране на коментар
                Господин Мишев, изглежда ние с вас говорим на различни езици.
                Покажете ми моля къде точно съм споменал, че поседством "анализи проучвания и тинтири-минтири" може да се предсказва бъдещето?

Да се определи справедлива цена ДА, но за бъдещето май говорите само вие. Както сам казвате за вас това е хазарт и очевидно не е разумно. Нека да бъде така. Вършете това в което сте добър и подминавайте такива глупави теми. Желая ви целия успех на света!

Пояснение на термин: Справедлива цена на дял от дадена компания е тази, която отразява финансово и състояние на базата на анализ на фундаментите към даден момент. Тези фундаменти са публична информация за компаниите отвъд Балканите.
                Въз основа на този и много други показатели, инвеститора може да вземе информирано решение кога е добре да купува и кога не.

П.П. И не ме питайте от къде ги зная тЕз работи...Не е от форума.

Siem , като каза това - наистина си прав че говорим на различни езици..

Не мисля че има официален (признат) термин "справедлива" цена... Винаги за купувача и продавача "справедливата" цена ще е различна.
              Не мисля и че публичната информация отразява реалното състояние - примерно земята поточната линия или фабриката може да е заложена и това просто да не е отразено.Със сигурност масовката(като нас) последна ще го разбере.
              Ако не си вътре в компанията на високо ниво или висш банкер - или нямаш вътрешна информация ами разчиташ на медии и публична информация - ами баш хазарт си е!!
              Както и да е.
              Разбрах че съм нежелан в тази тема - пиша за последно в нея (надявам се) - просто защото инвестициите са изключително важни - темата е важна!

И искам да дам реалистичен пример как се инвестира в метали - например в алуминий.
              През 2020 година - фабриките не бяха натоварени и бяха съгласни на всичко(почти).
              В Турция има такъв завод който произвежда алуминиеви профили за парапети. Много известен и икономически изгоден завод.
              Правиш поръчка за актуални профили за парапети - с всичките му части - профил за ръкохватки за колони за всичко с ъгли ,съединители, тапички и всичко необходимо..
              Няма как да сбъркаш - това е 100% чист алуминий в два цвята - натурален и тъмен алуминий..
              Изчисляваш обема на поръчката да е 90м3 - колкото един тир - който ще наемеш самостоятелно да го докара от Турция до склада в България.
              Плащаш 50% от инвойса(по банков път) и чакаш - след 2-4 месеца когато завода произведе твоята поръчка (може да си я видиш ако искаш) плащаш останалите 50% и товариш.
              Всичко това го прибираш в твоя склад и това е!
              Вече си реален собственик на чист алуминий - вместо акции. Документ за собственост ти е фактурата с митническите декларации.С тях ще продаваш и ще се легитимираш.Завода ще ти даде и сертификати.
              Алуминия е лесна стока - не се разваля, може да го сложиш под един ламаринен покрив, не се плаши от студ, влага, и прочие...
              Ориентировъчни сметки:
              Цената на алуминиевите продукти от завода би трябвало да излизат около 30 единици спрямо най добрите едрови цени в България.С транспорта митническите сборове разходите по складиране би трябвало да излизат на 50 единици(оскъпява се с 20единици) от най добрите борсови едрови цени.
              Иначе казано алуминиевия парапет в твоя склад трябва да е наполовина от най добрата едрова цена.
              Оттук нататък - ти решаваш дали да продаваш наведнъж на едро или на части. Може и комбинирано - къде на едро, къде на дребно...Колкото повече време минава - цената е само нагоре... И защо трябва да е в България? Може да е в Румъния, в Германия, из цяла Европа. Това е алуминий - тук няма рекламация и гаранции тук има само цена...
              По този начин - с известен труд и проучвания - може да реализираш поне 100% печалба за година и нещо. Много повече отколкото да чакаш с златото...
              И не на последно място - чустваш се удовлетворен. Никого не си прецакал и не печелиш от чуждото нещастие - за разлика от акциите. Защото тази стока(печалба) ти си я създал първоначално - ако не беше дал поръчка - завода нямаше да я произведе!
              С твоя алуминий се създава работа тепърва!
              И когато видиш къща или хотел направени с твоя парапет - ами ти си полезен на тоя свят! Има смисъл от теб и помагаш на хората - майстори да печелят и собственици да се радват на парапета си!

Това според мен е инвестиция в метал/суровина. Всичко - повтарям абсолютно всичко е в твоя власт и управление.Ти си реален собственик.
              Много по добро е от акции и много по сигурно.
              Последно редактирано от mishomishev; 23-11-24, 21:41.

Коментар

Няма справедливост на тоя свет, няма, отново стара римска поговорка от Иван Вазов.

Мишев,

Този халумин дори да е по левче на компонент, 99,99% от матряла няма начин на събере нужната сума и да поиска едно РФК, камо ли да оформи митнически документи.

Тоест - няма справедливост на тоя свят, тия "инвестции" не са справедливо достъпни и приложими за 99.99% от матряла.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  П.П. Матряла иска да има безплатно приложение за умен жиесем и да може с два клика да "инвестира" и след два до три дни максимум да има печалба не по-малка от 300% като задължително да може да се скрие всичко от НАП, дори и 1% данък да има - няма справедливост на тоя свят, НАП убива далаверата.

Siem, в твоята тема сякаш искам Мишев да продължи , а ти да спреш. Разбрахме че си изкарал пари,разбрахме че ни насърчаваш да учим как се печели от злато, ама дотам.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                  Siem, в твоята тема сякаш искам Мишев да продължи , а ти да спреш. Разбрахме че си изкарал пари,разбрахме че ни насърчаваш да учим как се печели от злато, ама дотам.
                  Защото?

Какво ви казва Мишев: Фондовите пазари са измама и комар, нищо че целия цивилизован свят ги ползва, търгува и печели от това. Златото не ме кефи щото...не знам. Майната им! Те нищо не разбират! Човек няма нужда да се учи след 12ти клас. По добре вижте дали няма някаква къса "далаверка". Бъдете горди от нея.И ред такива подобни...

Да не говорим, че от мен не е излязла една лоша дума по отношение на неговия "бизнес" за сметка на това той оплю всичко по темата, и при това показа, че очевидно нищо не разбира по въпроса. Слушайте го и попивайте.

От друга страна какво казвам аз: ето ви основа за размисъл. Резултати има ( и това не го приемайте от мен на доверие. Имате интернет). Мислете и действайте.
                  И заради това излизам лош или фукльо.

Браво!

Виждам и количеството лаикове под конкретните мнения. Не си мислете, че ми пука за тях но те са показател за общото ниво. "Аз моята кошница съм си я оплел". Разбрах и спирам да се обаждам повече по темата.
                  Много здраве!

Коментар

Защото всеки си инвестира в нещо си. Поне по - хитрите. Останалите харчат или спестяват. Ти не допринасяш за твоята тема . Купил си нещо, то му скочило цената и си го продал с добра печалба. Е добре де каква е поуката? Щеше ли да я има темата ако нещото му беше паднала цената? Уцелил си пазара ,ами ок.
                    100% за 4 години е добре,ама същите щяха да са нивата ако беше купил гарсониерка или тристаен/понеже не знаем броя на унциите/ и го продадеш сега.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Това тук е ФОРУМ - ако някой не е запознат със значението , ами да се образова.
                      Полза от чуждо мнение се вади не само когато е вярно, но и повече е ползата когато е грешно .
                      Защото се запомня по-добре.

Затова , който искал някой да пише или не искал - Когато се спазват правилата на форума - личните емоции на някого просто са си поредното genZ мърморене и лигавене.

Всеки има право да пише, когато спазва правилата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X