Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ОНЛАЙН СЕМИНАР "Как да защитим инвестициите си чрез златото"
Свий
X
-
От: ОНЛАЙН СЕМИНАР "Как да защитим инвестициите си чрез златото"
Раздела си е наред.....мисля. Щото тия дето са на ясно с материята не им трябва подобен семинар, а за другите може да се окаже именно въпрос на оцеляване в даден момент.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от siem Преглед на мнениеo]
Това го бях качвал преди време в някаква тема за смехории, но правилното му място е тук. За проявяващите интерес мога да кажа, че са цяла поредица, но не всички имат български субтитри.
Е, нЕма начин да не е.
Коментар
-
Купих Х-унции през 2020 г. на цена 2735 лв. за една. Тази година ги продадох на цена 4897 лв. за една. Доволен съм от резултата. Съжалявам, че не взех тогава малко повече.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
- 1 like
Коментар
-
ОТ това : https://offroad-bulgaria.com/forum/%...41#post6858641
и последното ти менние , не мога да разбера , хвалиш се нещо или искаш да споделиш опит и знания ?
-
Основната идея е че човек не трябва да спира да се самообразова и учи. Аз самия не разбирах нищо от тази материя преди време, но нещо породи интереса ми в тази посока и започнах да се самообразова. Даже на зряла възраст научих английски във връзка с това, че много от информацията не е налична на български.
Нямам самочувствието да обучавам никого, тъй като нямам гръмки университетски титли по въпроса. От друга страна именно въпроса с финансовото образование в България е много важен защото не е застъпен по никакъв начин в средното образование а и във висшето е на доста посредствено ниво (резултатите от това са очевидни)
Колкото е по финансово образовано обществото толкова по добре живее.
По въпроса за хваленето: Никак не ми е важно да се изтъквам тук пред когото и да било. Каквото съм постигнал, съм го направил за себеси и близките си. Както се вижда темата е стара и със седем мнения разтегнати в годините. Не я навирам постоянно пред хората с празни приказки.
Сега да се похваля: Трябват ми още година или най-много две за да постигна "Финансова Независимост"
Обяснение на термина: Финансова Независимост се постига тогава когато приходите от инвестиции надвищават разходите за живот на месечна база. Казано с други думи няма да се нуждая от работна заплата или пенсия за да живея.
Целта на темата беше по скоро да видя има ли сред това голямо общество, хора които вече са запознати до някъде с въпроса и да обменим мисли, стратегии и идеи. Или да предизвикам у някого интерес по темата.
Вместо това- ехидни подмятания.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
- 2 likes
Коментар
-
Мисля , че ти започна , или поне аз така го разбрах : " аз си знам и мога и си правя пари , пък вие се оправяйте " и затова беше цялата работа .
Тук никой не е изисквал дасе легитимираш с хартийки , които носят съкращения пред името ти .
До колкото разбирам ползваш брокер , можеш ли да споделип кой ?
-
https://offnews.bg/obshtestvo/kak-70...it-834573.html
Ето нещо и от Офф нюз-а. Не е моето но хората сме различни.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
Целта на темата беше по скоро да видя има ли сред това голямо общество, хора които вече са запознати до някъде с въпроса и да обменим мисли, стратегии и идеи. Или да предизвикам у някого интерес по темата.
Вместо това- ехидни подмятания.
По принцип - аз съм против акции, фондове, и всякакви такива стратегии при които аз не мога да влияя върху събитията.Изпатих си и не желая..
Това нещо с акциите е въпрос на късмет случайност - и... абе това са полуизмами... не ми прави кеф не се чуствам удовлетворен...
Намерил съм ниша - при която инвестирам пари (абе купувам директно) суровини и определени продукти - и след 6-10 месеца се продават...
Долу горе - за 10 месеца става едно превъртане на парите - около 30-35%...
Засега за 10 (различни) превъртания(средно) - един път стана фал и нямаше печалба възстанових си парите но 9 месеца парите бяха затворени и аз работех нахалост (изхабих времеви и емоционален ресурс).
За разлика от акциите - моето е купуване на реална физическа стока/продукт която си е съвсем истински... И понякога се налага да влезне в склад и/или си има други неудобства...
Не като акцииите - седиш на дивана и чукаш клавиши и купуваш(реално сменяш едни хартийки).
Моето си има труд който го полагам (проучване сертификати и други) но считам че е напълно (почти) безопасен - в смисъл аз управлявам и ако не ме окрадът или кораб не потъне в океана или банка да фалира - няма загуба...
За златото - минах този период и установих че не ме кефи.Реално аз купувах инвестиционно злато (от Тавекс) - прибираш го и... толкова...Чакаш..
И това чакане не ми харесва - не мога да му повлияа...
Не е за мене - оттатък мога да направя 100% за година и половина и съм в играта - нови хора кръгове запознанства..интересно е
- 1 like
Коментар
-
Под стратегия имам във впредвид - методи на работа... ясно е че акциите са вид активи -- или пасиви(в моите очи)
Както и да е.. Този период който ти описваш аз го минах вече...и не ми харесва
Ще конкретен пример
След златото реших да последвам примерна на наш виден съфорумник и да купя мед...под формата на кабели.. най обикновенни кабели...
Това беше някъде в края на вирусепидемията и условията бяха изключителни...Заводите и фабриките не работеха с пълни обороти и имаше неяснота какво ще става...
При това положение платих на фабриката да произведе кабелите които считах че са търсени продаваеми и ще са актуални още години(това последното е важно).
В общи линии - след като платих инвойса имах срок 4 месеца на производство. Ама закъсняха - на 6 месец бяха готови и още тогава получих оферта да се откажа от поръчката в полза на европейска фирма като надценката беше около 35%...Аз отказах и предпочетох да ги транспортирам до България и да ги складирам с ясната мисъл че цената ще е нагоре(защото това си е чиста суровина-мед). Кораба и той закъсня - но докато стигне до България - цената беше твърдо двойна...
За 10-12 месеца - с известен труд и времеви ресурс - печалбата беше около 130% - част се продаде на дребно част на едро част отиде из Европата...
И осъзнах че това е много по добре от златото...Истински актив, можеш да го пипнеш, можеш да седнеш отгоре муи е полезен и необходим за хората.Кабели - навсякъде има нужда от тях лесно се съхраняват и лесно се продават...
Мислех си че това е уникална стока и едва ли ще намеря друга алтернатива...
Ама - после се намерих неодима и обикновенния магнит - също става....
Много ме е яд (сега от позиция на времето) че не купих дърво - имах уникалната възможност да купя(произведа) строителни бандове от рода на Мегаплекс... Цената беше много ниска(22лв бройка) - качеството изключително високо...Сметнах ги с навлото и транспорта че влизат около 33лв(с ДДС) в склада...
Сега за 33 лв не можеш да си купиш качествен строителен банд. 21мм дебел стандартен размер чисто нов с качествена смола и лепила...
Та така...
Акциите дето гадаем какво ще стане - отстъпват според мен на чистите суровини - мед, желязо,магнит, дърво - т.е стоки жизненонеобходими
-
Господин Мишев,
погледнете началото на пост №8. Даже и тези които не познават материята в детайли разбраха нивото ви на познания по темата. От там на сетне няма какво да се добави. Благодарение на хората, които гледат на борсата като на хазарт, такива като мен печелят.
-
През последните години, златото от дългосрочна инвестиция, се превърна в така да се каже, средносрочна или дори късосрочна. Заради тази война, а преди това и печатницата на пари по ковид кризата, цената му стремително расте. Дори и тези дни, заради разни изказвания и заплахи. Пазара е доста изнервен.
Дали му се вижда края...не знам.Последно редактирано от ctef; 21-11-24, 19:28.
- 2 likes
Коментар
-
Наистина е така, но въпреки това мисля, че в дългосрочен план поне в близките 50-100 г, ще си остане основно дългосрочно убежище срещу безконтролното печатане на хартиени валути от правителствата. Много хора също използват и електронни валути, като такова но лично аз стоя на страни от това, независимо от упоритите опити на брокера ми да ме убеди колко е "cool"Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Така, и май винаги е било. Има го и психологическия момент и нагласа.
Но,
Мисля че при една тотална криза, от рода на война или някакво масово бедствие, тази инвестиция може и да не помогне. Например, бягството на турците при освободителната война, евреите през втората световна. Тогава няма Тавекс няма брокери, а кой кого добара.
Само да не стигаме до такава ситуация.
-
Масовите бедствия и воини много често са всъшност локални. Дори през ВСВ е имало спокойни кътчета.
По отношение на златото има много условности.
В изброените от теб ситуации, също. Можеш да го грабнеш и избягаш. Може да се използва и "римска банка". Все пак хората я ползват от хилядолетия насам. И ред други за които не се сещам в момента.
Колкото до финансовите активи. През 21 век реалностите са доста различни. Международните брокери са огромни и мощни организации, които оперират по цялата планета със суми многократно надвишаващи нашето БВП. Информацията на сърварите им е дублирана на няколко места на различни континенти, и единственото нужно е ток, нет и индивидуалната лична информация. Човек може да тръгне с 1000 евро/долара в джоба, да стигне в Нова Зеландия или Бразилия да речем, и от там да управлява или изтегли инвестицията си напълно законно.
Ако обаче, недай си боже стане нещо наистина глобално, и си имал късмета да оживееш, ще ти трябват доста от знанията и уменията споменати в този раздел + още доста и късмет.
-
-
Когато трендът е нагоре всичко е наред. Да не забравяме, че има хора инвестирали например в Интел. И те са чели и са се интересували. И вероятно още се чудят "ма к'во стана?"...
Коментар
-
Е нали правилото е, че се инвестират пари, които приемаш за изгубени, а не всичкотот което имашПоследно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 22-11-24, 10:27.
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеКогато трендът е нагоре всичко е наред. Да не забравяме, че има хора инвестирали например в Интел. И те са чели и са се интересували. И вероятно още се чудят "ма к'во стана?"...Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Ами превърнаха се от една от стабилните доскоро компании в такава която не е ясно от кой чайник ще бъде купена.
Съответно, това се отразява на цената на акциите. А циркът още не е приключил...
Все тая. Да му мислят инвеститорите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар