Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правителството ще прави "раница за оцеляване"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правителството ще прави "раница за оцеляване"

Според мен е добра идея, само че не знам как ще бъде изпълнена. Нали тука във форума има бивши офицери, я се сетите какво стояло у вас до входната врата?
    Последно редактирано от Sibirski; 13-05-14, 19:42.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Нямам толкова свободно време. Ясно е че със сухарите и русенското варено някак ще се оправят. С ножа - има-няма 30%. Ама я познай колко хора знаят за какво се използват Дефламол, Урбазон, Адреналин или Витамин К? И четирите неща имат важна роля в една раница за оцеляване. И колко хора могат да се ориентират в този въпрос, даже и ако имат свободен достъп до Уикипедия? И не съм даже почнал за радиостанция или даже фенерче.
      ...или елементарна ферородна запалка, или хапчета за обеззаразяване на вода или... списъка може да бъде продължен доста. Мчи нали и аз за туй шпрехам - ако ще и безплатно да ги раздават раниците и ако ще комплекта да има следния вид

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2-person-outfitter-survival-kit-base.jpg
Прегледи:1
Размер:101.5 КБ
ID:5587529

то нищо няма да се промени и на йота, по отношение да подготвеността на целокупното население за адекватна реакция при бедствени случаи. Шото първо екипировката е едно 15-20% от процеса, останалото до 100% зависи от бульона в междуушната кухина (нагласа, подготовка и т.н.), и второ - дори и най-качествената екипировка е само излишен баласт в раницата, ако не знаеш как да я ползваш. А хората които отговарят на първо и второ условие, по правило вече си имат някакви собствени комплекти, раници, бейл-аут бегове и т.н.

Та затова и аз (без грам нихилизъм) смятам, че цялата работа е да източим едни пари, и да ги поделим братски с някой приближен вносител на туристическа екипировка.

Иначе ако комплекта ще се състои от консерва русенско, пакет сухари, отварачка за консерви, вилица и шише ракия- да, определено сериозен процент от населението ще се справи.
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        Евала!Подкрепям!
        Опасявам се, че две трети от населението нема да може да я носи тази раница повече от 200-300метра, като знам каква кекава и затлъстяла нация има...
        Те часовете по физическо премахнаха до минимум, а нормативите за бягане, скачане, лицеви, кофички и прочие ...дето бяха от миналото вече са недостижими и за онези дето са уж клубни спортисти.., та за тинеиджърите..
        Това копане с права лопата-Кюрек на градината пролет и есен, това цепене на дърва за зимата, това вадене на компирите и влачене на рамо до шосето, щото там е колата..Абе пичове, тея не знаят какво е физически труд, какво е борбен дух.....раници за оцеляване ми приготвили...
        За казармата не ми се говори...
        ...че даже и на едно Военно обучени и катерене на баир с противогаз през лятото, няма кой да им разкаже, камо ли да ги буди сабалем в 5 с тръбата за плаца
        Или някой да им изхвърли завивките в три през нощта през прозореца,след тревога щото някой се забавил с некви минуто секунди и да требва да станеш в 4.30 и да си дояждаш с вафли намазани с пастет!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
          Добре де, гледам снимката и си задавам въпроса - защо ни е ДВД диск в раницата за оцеляване? Или оцеляването включва плеър, 42 инча ТВ и агрегат. А може и 5+1 звукова система А за БГ и компаса от снимката е излишен (за оцеляването имам предвид).
          Ти като ветеран ,на управляващите акъл няма да даваш по оцеляване,те знаят по добре,че им трябва голяма раница ,лаптоп ,дискове ,въглища, горелки,памперси ,тоалетна хартия/много/,та така ,че те са по-наясно!Па ние простосмъртните си знаеме посоките и по аналогов часовник и то успешно с не много големи отклонения до половин километър!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Е, все някъде трябва да се почне де ?

Просто това трябва да върви успоредно с елементарна разяснителна кампания. Тук периодично ни заливат с предупреждения - някои относително свежи:

Име:ready_ad_2013_winging_it_grab_400.jpg
Размер:180.0 КБ
ID:5587536

Баща / Майка / Щерка / Куче : "Ще грабна счупеното фенерче / Ще грабна храната с изтекъл срок на годност / Ще грабна изхабените батерии / Ще грабна котката "

Импровизацията не е план за извънредни ситуации. Погрижи се семейството ти да знае какво да прави при извънредна ситуация.

Име:ready_ad_2013_four_plans_bus_400.jpg
Размер:195.3 КБ
ID:5587537

Майка / Баща / Син / Баба: " Ще се обадя на майка ми / Ще се обадя на чичо Луис / Ще се обадя на Били, Джон и Ник / Ще се обадя на морските пехотинци "

Четири плана не са план за извънредни ситуации. Погрижи се семейството ти да знае какво да прави при извънредна ситуация.

Име:ready_poster_large.gif
Размер:15.7 КБ
ID:5587538

Име:russ_ready.jpg
Размер:30.2 КБ
ID:5587539

Име:chin_ready.jpg
Размер:51.1 КБ
ID:5587541

Име:span_ready.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5587546

Име:gobag_poster_large.gif
Размер:8.3 КБ
ID:5587547

Име:russ_gobag.jpg
Размер:30.8 КБ
ID:5587548

Име:ad_bus_side.jpg
Размер:16.0 КБ
ID:5587549

В случай че спре тока - провери в Интернет какво да направиш. Само не в тази последователност
            Информирай се. Бъди подготвен. Състави си план.

Име:ad_high_ground.jpg
Размер:38.8 КБ
ID:5587550

На табелата: "Високо място"
            Отдолу: Ако това ти е плана за действие в случай на наводнение - трябва ти по-добър план. Можеш да намериш такъв на сайта на ... ... ... или на телефон еди какъв си"

Име:ad_shelter_coney_large.jpg
Размер:97.1 КБ
ID:5587551

" За какво ти е да се безпокоиш от урагани ? Да не би да живееш на остров ?!? "
            Това е игра на думи, табелата изобразява Кони Айлънд, "Остров Кони", който не е остров (е, част от остров Лонг Айлънд е, но Лонг Айлънд е доста голям), но е на първа линия като дойде ураган от морето.

Име:rny_ads_bus_700.jpg
Размер:25.3 КБ
ID:5587552

" Часове прекарани пред телевизора: 5. Часове прекарани в подготовка на план за извънредни ситуации: 0 "

Име:rny_ads_subway_700.jpg
Размер:85.5 КБ
ID:5587553

" Неприкосновен запас вино за гости : 4. Неприкосновен запас вода за извънредни ситуации: 0 . Неприкосновения ти запас за извънредни ситуации трябва винаги да съдържа три галона вода на човек "

Можем да спорим дали подобна кампания е скъпа или евтина, но не мисля че дори в България ще е непосилно скъпо на фона на другите харчове. Особено при общини които разполагат със собствена рекламна площ.
            Последно редактирано от Goblin; 13-05-14, 20:42.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

То е ясно, че ще се усвоят едни пари.
              Аз друго си мисля от известно време. Да кандидатствам за еврофинансиране по проект за обучаване на бездомните кучета кога и къде да пресичат улиците. Да познават светофарите и т.н.

Дали ще имам успех с подобен проект?

Ако има смисленни неща в една такава раница бих я купил, макар че оцеляването в екстремни условия зависи само и единствено от способността да се вземат правилни решения и да се импровизира. Останалото са неща които могат само да те олеснят но не и спасят.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                Или някой да им изхвърли завивките в три през нощта през прозореца,след тревога щото някой се забавил с некви минуто секунди и да требва да станеш в 4.30 и да си дояждаш с вафли намазани с пастет!
                Не завивките а тех трябва да изхвърлиЩом не са се включили в норматива

Норматива и устава са от Бога
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  Не завивките а тех трябва да изхвърлиЩом не са се включили в норматива

Норматива и устава са от Бога
                  Так точно ,разправят!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Е, все някъде трябва да се почне де ?
                    Спор няма. Ама ние пак по навик - с гъза напред.

Ето ти си дал конкретни примери за прости и ясни инструкции какво да правим ако шита хитне ле вентилатьор. Вместо "щурайте се панически, размахвайки ръце и скимтейки" -просто и ясно "стоп, дроп енд ролл". От тука трябва да се почне, а не от раздаването на безмислен хардуер на общо основание "Получите, разпишитесь... следующий".

Някъде в този раздел бях споменавал за една срамна ситуация с мое участие, в която двама сървайъл-препър-бушкрафтъри, накичени до ушите с ултра-мега-гига модерна екипировка се въртяхме около един наръч клони (проекто-огън) като кордебалета на Болшой Театър около Мая Плисецкая във финалната сцена на Лебедово езеро. Бяхме на ръба на гладната смърт - т.е. да си ръфаме надениците сурови. И тва сичкото на 20 минути бавно ходене от цивилизацията. Та от тогава се убедих, че правилното съдържание на черепната кутия е далеч по важно от килограми модерна екипировка.
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      ... ... ...
                      Че си прав - прав си, но ако раницата е кадърно направена все пак ще е по-добре отколкото без. Ако всяко нещо е с проста инструкция зашита на платнен или прочее невъзможен за губене в суматохата етикет, и ако при отваряне на самата раница най-отгоре е зашита обща инструкция - поне не-паникьосаните имат някакъв шанс да вденат.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мдаам, пригответе си раничките, и хубаво ги натъпчете. И като онова се удари във вентилатора, чакайте ония кретен да се появи с някой патлак в ръцете и да ви прибере раничката.
                        Който не вярва, да се поразтърси какво се е случвало след урагана Катрина. Само трябва да огладнеят малко...

Работата ми е да имам такава раничка, че и повечето време е с мен. Ама стане ли патакламата, плана е да се изнесем в морето за 15 минути.
                        Каквито и ранички да имате, няма да ви помогнат.

Пак ви пързалят нещо...
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Правителството ще прави "раница за оцеляване"

Раницата ще е полезна колкото китайските комплекти за безопасност в колите за по 10лв.

Нещо силно ми напомня на картинката как стрижат овце и на питането сами ли да си носим вазелина...

Отделно съм силно против държавата да обезщетява при природни бедствия. Двама с едни и същи доходи, единия набива пари в кръчмата всяка вечер, другия в бетон и желязо. Като мине труса единия реве, пак в кръчмата, че му е паднал кирпича и държавата му е длъжна, другия не е разбрал за труса.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Раницата ще е полезна колкото китайските комплекти за безопасност в колите за по 10лв.

.
                            Мисля, че раницата трябва да изпълне предимно функция на добре заредена аптечка + малко джаджи...
                            Ама преди това верно трябва се почне с набиване в главите на народа как да се държи адекватно + въздействащ, нагледен материал...

Абе кво стана с ония мешки "бойна готовност" от казармите? Пълни с канчета, бинтове, самобръсначки... Нещо ново ли лежи по оръжейните, че е пълен Пр0давалник с обяви?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                              То е ясно, че ще се усвоят едни пари.
                              Аз друго си мисля от известно време. Да кандидатствам за еврофинансиране по проект за обучаване на бездомните кучета кога и къде да пресичат улиците. Да познават светофарите и т.н.

Дали ще имам успех с подобен проект?

Ако има смисленни неща в една такава раница бих я купил, макар че оцеляването в екстремни условия зависи само и единствено от способността да се вземат правилни решения и да се импровизира. Останалото са неща които могат само да те олеснят но не и спасят.
                              Много правилно Тишо! Първо ще вземат пари от някоя замазваща програма. (на виж европа налива пари)"Европроект"
                              Следва търг за фирма вносител или производител на въпросния продукт, случайно спечелен от етървата на г-н депутат "Х", следва да ни задължат да си купим чрез обнародване и сметката излиза....тази на етървата! Така докато ни принудят да си купим, дъждобран против киселинен дъжд, очила за нощно виждане, апарати за кръвно и т.н.т.....Ще движим с куфара и бронежилетката(тази кевларената)

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Мдаам, пригответе си раничките, и хубаво ги натъпчете. И като онова се удари във вентилатора, чакайте ония кретен да се появи с някой патлак в ръцете и да ви прибере раничката.
                                Който не вярва, да се поразтърси какво се е случвало след урагана Катрина. Само трябва да огладнеят малко...

Работата ми е да имам такава раничка, че и повечето време е с мен. Ама стане ли патакламата, плана е да се изнесем в морето за 15 минути.
                                Каквито и ранички да имате, няма да ви помогнат.

Пак ви пързалят нещо...
                                Пак ви пързалят нещо...
                                Пак ви пързалят нещо... и така 20 сentury fox....това беше друго

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X