Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляв

Венци, извини ме но според мен фокуса на анкетата е грешен. Нека се обоснова! На всички е ясно, че във всеки един момент е възможно бедствие със малък или среден мащаб, както, че и глобална катастрофа е въпрос на време, а не на вероятност, или с други думи правилния въпрос не е "Дали", а "Кога"... До тук предполагам, че всички ще са на едно мнение или поне мнозинството! По-интересно е не какво смятаме да правим след като "Кога" стане "Вчера", а как смятаме да го направим, защото в този форум не са много хората, които просто ще чакат края и всеки ще направи всичко по силите си да спаси близките си хора, както и себе си! Лично на мен много ми е интересно в какво се изразява подготовката на тези т.нар. сървайвъристи..?!! Колко от тях са се запознали теоритично с техники за оцеляване, колко от тях са ги опитали на практика поне веднъж, и колко от вторите са преживели известен период от време благодарение и единствено на тези техники..?!!! Едно е да прочетеш книга за оцеляването, друго е да отидеш в гората и поне да опиташ да направиш капан за зайци и да оплетеш кош за риба примерно, а съвсем отделно е да изкараш един месец в нищото само с един нож на кръста!

Поздрави

Коментар

От: Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляв

Аз пък мисля, че ще си изненадан от резултата на анкетата... Не мисля че си прав... Но не искам да избързвам. Нека да видим резултатите, после ще коментираме... А това което си повдигнал като въпрос, всъщност е поредица от теми, които биха се появили ако приемем, че има въобще вероятност за подобни събития... Но не избързвай с мнението си, за мнението на другите
      VPetrov.photography

Коментар

Май много задълбахте анкетата и става сложна, както за създаване, така и за ориентиране в отговорите. Не може ли да е по семпла, да речем.
        Подготвени ли сте за действие при бедствие:
        а) Да, мога да поморна с организационна дейност.
        б) Да, мога да помогна с оборудване.
        в) Ами разчитам на жената (детето, мъжът).
        г) Другите да му мислят, аз ще се присламча към някой.
        д) Тежко им на тези около мен.
        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Колега, нека направим опит да сме точни и изчерпателни. Сигурен съм, че резултатите ще са много полезни на всички...
          VPetrov.photography

Коментар

Може ли да се включат в анкетата и въпроси като:
            След настъпило внезпно бедствие- обмисляли ли сте варианти за спасение от:
            - наводнение
            - земетресение
            - атомна авария (нападение)
            - химическо бедствие
            - масов пожар
            - внезапен природен катаклизъм
            -...

Коментар

Разбира се, но това ще е следващ етап...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Разбира се, но това ще е следващ етап...
                В такъв случай:

1. Смятате ли за необходимо да отделите от времето и средствата си, за да се подготвите за оцеляване в екстремални или/и чрезвичайни условия?
                - Да
                - Не
                - Все ми е тази

Ако отговорилите с "Да" са процент, който ви удовлетворява може да се пристъпи към по-голяма конкретика. Иначе няма смисъл...

Коментар

Може би анкетата би била по ясна така.

Видове катаклизми и бетствия, и моята готовност за оцеляването на мен и моето семейство:

1.Земетресение.

-запаси и подготовка до една седмица.
                  -запаси иподготовка за няколо месеца.
                  -запаси и подготовка за повече от една година.

2. Наводнение
                  ...............
                  3.Ядрена катастрофа
                  .....................
                  4.Трета световна.
                  .................
                  5.Инвазия
                  .......................
                  [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Венци прав си, ще е интересно и полезно. Но аз едва ли ще намеря отговора, ако искам да съм откровен. При заметръс незнам как ще реагирам, но няма да легна под масата. Те сега и едни маси, че то под тях е по-опасно. По добре под касата на вх. врата, за панелките на стълбите. При много по-малко вероятни събития (радиация да кажем) знам какво да направя, но няма да описвам, че е система от действия със значение от епицентъра на радиацията. Пък за БОВ, нямам грижи, а и едва ли ще се случи.
                    Ех на какво ни учат в армията.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Предлагам да се добави "Нямам сериозна материална подготовка и запаси за оцеляване,както и сериозни знания и подготовка за да реагирам адекватно в различни ситуации".

Коментар

аз съм съгласен с Венци, но все ми се насажда мисълта за "атом" отгоре и какво ще стане, нека МОДЕРАТОРА погледне и писанията на Генералния щаб на НА, защото имам приятел, който се пенсионира, но избяга при дъщеря си в Италия и по мои спомени отговаряше за вещеви склад при военно-временна криза, та все пак и там се е мислило яко, по този проблем.Може да има и хубави идеи.Все пак сме руски възпитаници и топлата вода е открита.
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X