Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляв

От мен можете да добавите "Живея в град който по дефиниция при катаклизъм се превръща в смъртоносен капан, излизането от който е далеч по-безперспективно и опасно от оставането на място и разчитането на външна помощ. Оборудван съм с провизии за седмица до десет дена. Необходимостта от провизии за повече време ще е показател за далеч по-голяма криза, при която никакви провизии няма да ме спасят".
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Моля помогнете за изработване на точна анкета относно интересът към темата оцеляв

Нова редакция:

Анкета 1 (какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга)

1. Не ме интересува нищо свързано с бедствия, катастрофи и т.н.
      2. Няма вероятност, да се случи каквото и да е сериозно бедствие, което да ме касае лично мен или следващото поколение.
      3. Вероятността за бедствие, която да ме засегне лично мен, или следващото поколение е много малка.
      4. Вероятността да ме засегне мен или следващото поколение, локално непродължително, (до месец) катастрофично бедствие (касаещо моят регион) е реална.
      5. Вероятността да ме засегне мен или следващото поколение, продължително катастрофично бедствие (над месец) което да причини сериозни щети в регионът който живея е реална.
      6. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да се случи бедствие, което да причини сериозни щети на цивилизацията е реална.
      7. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да има катастрофа, която да доведе до краят на цивилизацията в този и вид е реална.

Анкета 2 (Степен на подготовка)

1. Нямам никаква подготовка за оцеляване и не ми е нужна.
      2. Нямам никаква подготовка за оцеляване но намирам за полезно в бъдеще да се поинтересувам от въпроса.
      3. Нямам никаква подготовка за оцеляване но тя и не ми е нужна защото за тази цел има съответните институции.
      4. Нямам сериозна материална подготовка и запаси за оцеляване, но имам нужните знания и подготовка за да реагирам адекватно в различни ситуации.
      5. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за автономно съществуване до няколко дни.
      6. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за автономно съществуване до няколко дни. Имам и добра подготовка като знания и умения за оцеляване в различни обстановки.
      7. Живея в град който по дефиниция при катаклизъм се превръща в смъртоносен капан, излизането от който е далеч по-безперспективно и опасно от оставането на място и разчитането на външна помощ. Оборудван съм с провизии за седмица до десет дена. Необходимостта от провизии за повече време ще е показател за далеч по-голяма криза, при която никакви провизии няма да ме спасят.
      8. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за автономно съществуване от няколко месеца.
      9. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за автономно съществуване от няколко месеца. Имам и добра подготовка като знания и умения за оцеляване в различни обстановки.
      10. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за неограничено или поне няколко години автономно съществуване.
      11. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за неограничено или поне няколко години автономно съществуване. Имам и добра подготовка като знания и умения за оцеляване в различни обстановки.
      12. Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за неограничено или поне няколко години автономно съществуване. Имам и добра подготовка като знания и умения за оцеляване в различни обстановки включително и след пълният крах на цивилизацията в днешният и вид. Имам сподвижници и хора, които са също подготвени и заедно можем да организираме общество и да си помагаме.
      13. Имам необходимите запаси, знания инфраструктура и всичко каквото е наобходимо за да мога да се справя включително и с пълното отсъствие на цивилизация. При това мога да "изнеса" (изведа от бедствена ситуация и обуча) и още хора без подготовка заедно със семействата им и да ги осигуря за неограничено време.
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 27-05-11, 18:12.
      VPetrov.photography

Коментар

На мен ми се струва добре. Дано да се включат повече хора; за мен лично резултатите ще бъдат безкрайно интересни. Благодаря за инициативата!

Коментар

Антипод на тезата на Гоблин: Живея в местност, която ще ми осигури прехрана, отопление и прочие бескрайно дълго. И имам необходимите навици и инструменти. Стига да не ме помете директно ядрения взрив.... От заблудената ракета, защото по моите сведения покрай мен няма "интересни" обекти. Нито от военото, нито от стопанското, нито от инфраструктурно естество....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Особености на географията

Извън темата - проблем в твоя случай ще бъде опазването на ресурсите ти от бежанци в моето положение. Имаше една тема "милиция или полиция" или нещо подобно, там съм коментирал за някои щатски милиции и възгледите им по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Особености на географията

Извън темата - проблем в твоя случай ще бъде опазването на ресурсите ти от бежанци в моето положение. Имаше една тема "милиция или полиция" или нещо подобно, там съм коментирал за някои щатски милиции и възгледите им по въпроса.
              Има де.... Особености....

Ама и аз живея в град. Верно, морска столица и прочие, и ще успея да се измъкна извън града при оптимистичния сценарий за 2 часа, при песимистичния за 24......

Ако говориме за бедствие в маштаб Апокалипсис - първия проблем ще е завладяване на ресурсите - механизми и начини, и само след това - съхраняването и запазването..... Като наличието на провиант за първите една/две седмици не е гаранцията за твоето/моето последващо оцеляване.....

Друг е въпроса кое ще е приоритет: намиране/извоюване на храна, или намиране на оръжия......... Или комбинация от двата фактора- оръжие и храна......
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Друг е въпроса кое ще е приоритет: намиране/извоюване на храна, или намиране на оръжия......... Или комбинация от двата фактора- оръжие и храна......
                И какво ще правиш с оръжието. По другите гладни ли ще гърмиш?

Коментар

От последната редакция ми остава най-близък отговор 1. от Анкета 1, но това не е моят отговор

Поради невъзможноста да се борим с късмета си, смятам, че правилното решение е да се научим да оцеляваме днес, за да имаме шанс да оцелеем утре. И да научим на същото децата си. Това определено включва и засяване днес, чиито плодове евентуално ще берем утре.

Коментар

Аз лично ще ползвам оръжието да държа настрана досадниците докато препрочитам Малвил на Робер Мерл

Не че ще ми помогне особено, но поне си е четиво.

Коментар

Докато четях постингите си спомних мнението "Човек предполага, Господ разполага" (Радой Ралин, "Люти чушки"). Ако човек даде толкова голямо значение на подготовката си за оцеляване при Апокалипсиса, това значи, че го изживява всеки ден!
                      Айде... нема нужда.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        И какво ще правиш с оръжието. По другите гладни ли ще гърмиш?
                        Не - ще отстрелвам домоуправители.......

Коментар

Колеги, темата е конкретно за анкетата, моля помагайте да я уточним, че да можем утре да речем да я пуснем... После ще има доста да се дискутира...
                          VPetrov.photography

Коментар

Венци, пак казвам. Изразът "реална вероятност" не е подходящ за анкетата.
                            Трябва да се използват сравнителни степени, като ниска вероятност и висока вероятност.
                            Например вероятността да те удари падаща саксия по главата е реална, но вероятността това да стане е доста ниска.
                            Или първата част на анкетата според мен би трябвало да се редактира горе долу така:

Анкета 1 (какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга)

1. Вероятността да ме засегне локално непродължително (до месец) катастрофично бедствие (касаещо моят регион) е:
                            -висока
                            -ниска
                            2. Вероятността да ме засегне продължително катастрофично бедствие (над месец) което да причини сериозни щети в регионът който живея е:
                            -висока
                            -ниска
                            3. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да се случи бедствие, което да причини сериозни щети на цивилизацията е:
                            -висока
                            -ниска
                            4. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да има катастрофа, която да доведе до краят на цивилизацията в този и вид е:
                            -висока
                            -ниска

Коментар

Искам да коментирам "Анкета 2":
                              - по т.5 и т. 6 - Едва ли някой сериозно ще закъса за няколко дни (до седмица) без храна и вода! Запасите в хладилника, фризера, кухненските шкафове, килера... ще го изкарат без проблем! Проблем ще е, ако е с бебе пеленаче на хумана, но пак мисля, че няма да е проблем да се изхрани бебето за няколко дни!
                              - от т.7 до края на номерацията- трябва да имаш оръжие, за да си запазиш ресурсите! Няма автономно съществуване и бедствие без безредици, ограбване и изземване на ресурси- всякакви...
                              А по "Анкета 1":
                              Човек не знае от къде ще му дойде... Докато си пишеш по темата и може да те разтърси, джасне, сполети, наводни... Да кажем, че ще гласувам за т.3 и т.4!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                                Венци, пак казвам. Изразът "реална вероятност" не е подходящ за анкетата.
                                Трябва да се използват сравнителни степени, като ниска вероятност и висока вероятност.
                                Например вероятността да те удари падаща саксия по главата е реална, но вероятността това да стане е доста ниска.
                                Или първата част на анкетата според мен би трябвало да се редактира горе долу така:

1. Вероятността да ме засегне локално непродължително (до месец) катастрофично бедствие (касаещо моят регион) е:
                                -висока
                                -ниска
                                2. Вероятността да ме засегне продължително катастрофично бедствие (над месец) което да причини сериозни щети в регионът който живея е:
                                -висока
                                -ниска
                                3. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да се случи бедствие, което да причини сериозни щети на цивилизацията е:
                                -висока
                                -ниска
                                4. Вероятността през моят живот или този на следващото поколение, да има катастрофа, която да доведе до краят на цивилизацията в този и вид е:
                                -висока
                                -ниска

Аз не мисля, че това е въпросът? Нали първо трябва да уточним дали хората въобще смятат че има реална такава вероятност... Дали е ниска или висока е следващият въпрос? Нека не избързваме. С други думи ако въобще се приеме, че има реална вероятност за посоченият срок една саксия да падне, то следващият въпрос е, колко е голяма тази вероятност и дали тази вероятност си заслужава инвестициите...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X