Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кукри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кукри

Кукри за в гората, не бих взел с мен дори да ми е подарък.
    Бих взел голок или още по- добре (това, което всъщност нося) здрав нож и един гъвкав трион от тези, които са верига за моторна резачка с ръкохватки.

Друг приятен "инструмент", който понякога нося със себе си е това:
    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
      Друг приятен "инструмент", който понякога нося със себе си е това:
      Мдам, не е зле и упорито отказва да се затъпи....ъъъ..... както и да се заточи
      Изуми ме колко много бой понася, въпреки лошата слава на Д2, като твърде трошлива.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Здравейте,
        преди седмица се прибрах от Непал и тъй като и аз много се интересувам от хладно оръжие си купих Кукри от там. Говорих с местните и ми обясниха че има два типа кукри-военно и за ежедневна употреба. Тези които се с по издълженото острие са военните. В зависимост как са изпълнени и формата на острието се различават по употребата си. Тези с дървена дръжка от червеникаво дърво са обикновенно полицейски или се ползват от охранителните фирми. Те са с цяла дръжка, докато военните и тези за ежедневно сериозно ползване са с чирени и острието минава в ръкохватка в по цялата ширина на дръжката. Тези с по широко в началото острие са за ежедневно ползване- основно служат като брадва. Истинското военно кукри е с обща дължина по памет около 42 сантиметра и с маса 600грама. Не повече. Когато си купувате кукрит от Непал трябва да сте много внимателни какво ви продават. Аз бях в Покхара и после в Катманду. Ценита на място варират в зависимост къде сте и колко се пазарите. Моето го купих за 2900 рупии или около 58 лева. Моето е качествено направено, но не е оригиналния размер. Дебелина на острието е 10мм с дължина 34см. Когато се купува Кукри от Непал се гледа дали има някъде номер в основата на острието. Ако има, то това е имитационно оръжие без гаранция за качеството на използваните материали. Поради спецификата на страната всичко се изработва в по-голямата си част ръчно като всяко по голямо населено място произвежда ножове с различно качество. Наистина в Катманду в квартала Тамел (който е туристическия квартал) могат да се намерят едни от истинските и на най-добра цена кукрита. Без пазарлък оригиналния размер с много добро качество на място се купува за 1750 рупии минимум или 35 лева... което е нищо пред цените в интернет От тази цена нагоре разликите са предимно в това дали е полирано острието, как е изпълнена дръжката и канията. Военната кания се познава по това че ухото в което минава колана е не едно, а две по малки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_ALIM2795.jpg
Прегледи:1
Размер:46.4 КБ
ID:5261784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_ALIM2794.jpg
Прегледи:1
Размер:81.7 КБ
ID:5261785
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Това острие наистина ли е толкова криво, колкото изглежда на първата снимка
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Така е излязло, светлосенките лъжат
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X