Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кукри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кукри

Здравейте,колеги!Рекох да пооживя раздела"ХО" с едно екзотично ножле - непалски нож.Правих го по изричните изисквания на клиента,затова и стана "малогабаритно" - тежи нищожните 520 грама...Стоманата е нож за хартия от печатарска гилотина,въглеродна,зонова закалка,ръкохватка от орех,проставки ,гард и задтилък - месинг,гайка/халка от фосфорен бронз,вставка - камилска кост.Размерите - на снимките,дебелина на острието 7 мм.Понеже се предвижда за работа-не му направих характерния за този вид ножове"клитор"-смятам, че намалява здравината,със здраве!
    Прикачени файлове

От: Кукри

Коването ти ли го прави?Дръжката повече ми допада от класическия тип с рог от воден бивол.Лично мнение .
    По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
      ..Коването ти ли го прави?...
      ..виж тук: http://picasaweb.google.bg/118245738439304011867/Kukri# ..това е историята му в снимки

Коментар

Нямам думи! Не знам и какви хапчета да взема...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Браво браво
          Това вече е истински нож, не като онзи "мултитул" в една съседна тема

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
            Браво браво
            Това вече е истински нож, не като онзи "мултитул" в една съседна тема
            Недей да сравняваш Ферари с Лада.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...две снимки - в кания.Вързалката в долния край е за около бедрото-да не се мандахерца,че стана баят УстрУмент..и замина по предназначение
              п.п.Апропо..туй - за Ферарито и Ладата не го разбрах..
              Прикачени файлове

Коментар

Канията обаче много ми харесва честно.Особено импрегнираните чертички(ако не се лъжа така се казваха )
                По малко, ама с хляб!

Коментар

А не е ли малко късо острието? Вариантът на Smith&Wesson е с 40 см острие и е много, много удобен.
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                    А не е ли малко късо острието? Вариантът на Smith&Wesson е с 40 см острие и е много, много удобен.
                    Тъй като замисълът на поръчителя беше да се носи на колан...40 см острие означава 52-53 см обща дължина...малко неудобно ми се вижда половинметрово мачете да се носи тъй,пък и при тая дебелина на клина щеше да стане много тежко

Коментар

Ясно, правилно. На мен пък ми е удобно по-дългото, но мойто не е дебело 7 мм. Като сека шубраци определено дължината е плюс.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

От скоро съм собствени на две кукрита! Поръчани са от този сайт - http://www.khukurihouseonline.com/
                        Единият модел е World War (Historic) с 11" острие, а другият е Nepal Army (National Issue) с 9" острие.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image016.jpg
Прегледи:1
Размер:96.7 КБ
ID:5207841

Коментар

Първоначално публикуван от Fundala Преглед на мнение
                          От скоро съм собствени на две кукрита! Поръчани са от този сайт - http://www.khukurihouseonline.com/
                          Привет, колега, завиждам ти за придобивката, много да им се радваш! Ще ти пусна ЛС за малко повече инфо. Със здраве!
                          "Make love, not war!"

Коментар

Готини са, а има и други хубави модели. Как се поръчват? Как пристигат? Дай малко повече информация за доставките.
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Поръчката става по следния начин. Като си избереш модел => add to cart => от там можеш да си сметнеш транспорта (Shipping). По принцип трябва да се разплатиш с карта (кредитна, електронна).
                              НО има и друг начин!!!
                              Тъй като нямах карта, им писах на контактите които бяха посочени (CONTACT US). И се разбрахме да им преведа парите по "western union".
                              Цялата работа излиза - плащаш ножа + около 35$ транспорт + 20$ за "western union" за превода (ако си с карта не знам как стоят нещата).
                              Пример - нож от около 42$ ти излиза около 100 $ + малко писане на английски!
                              Пратката идва различно - първите 2 които поръчахме с брат ми доидоха на петия ден, а вторите два (от снимката) на четвъртия ден пообяд бяха вече при мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X