Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнение за този нож!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте мнение за този нож!

Здравейте,според вас какво е предназначението на този нож?
    Хареса ми от пръв поглед,и макар че до последно се чудих за какво ли точно ще ми влезне в употреба се върнах и си го купих/иначе сън нямаше да мога да спя/
    Направи ми добро впечатление,това че няма абсолютно никакъв луфт....ама никакъв .Как ли не го натисках и напъвах...
    Доста е остър/което сигурно няма да продължава дълго изхождайки от това за каква сума го закупих/,но тук въпроса е не това дали е менте/в това съм сигурен на 100%/,а по-скоро като тип нож за какво е най-удачен при употреба?
    Предварително ви благодаря!!!
    Прикачени файлове
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

От: Дайте мнение за този нож!

съдейки по формата на острието начина на захват и от това как се згъва това е нож който се носи скрито в подходящ кубур/кания/или на крака или на колана,Сещай се за какво може да ти послужи
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнение
      съдейки по формата на острието начина на захват и от това как се згъва това е нож който се носи скрито в подходящ кубур/кания/или на крака или на колана,Сещай се за какво може да ти послужи
      Еее...извън това да го използваш за улични схватки или да ставаш Джейс Бонд.....Далеко съм от тази мисъл....Просто ме грабна моделчето още от пръв поглед....
      Може да се каже че го вземах от колекционерска страст....но сега се чудя за какво пък мога и да си го използвам....
      NISSAN FOREVER

Коментар

Мисля, че това е т.нар. градски (джентълменски) нож. Острието му е около три пръста, което позволява да го носиш в някои държави в които не позволяват по-дълги остриета. А иначе може да върши доста неща, които се вършат от сгъваема ножка. Най-важното обаче от всичко е, че те кефи - щом си се върнал специално да го купуваш! Радвай му се!
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Здравейте,според вас какво е предназначението на този нож?
          Хареса ми от пръв поглед,и макар че до последно се чудих за какво ли точно ще ми влезне в употреба се върнах и си го купих/иначе сън нямаше да мога да спя/
          В търговията на дребно има един термин "импулсивни покупки". Означава когато някой си купи нещо без да го е обмислял предварително и без да има нужда от него. Например "импулсивни покупки" се правят на парфюми, парцалки, обувчици и т.н.
          В случая твоят "нож" е проектиран, произведен и продаван точно с тази цел.
          Абсолютно за нищо не можеш да го използваш. Освен може би да отрежеш някое копче.

Коментар

Да, именно, градски хулигански нож. Или противохулигански. Да убиеш с него е проблем, да уплашиш дребен балък, или да го откажеш - може.
            Не изключвам да става и за острене на моливи, или за почесване по врата в случай на испадане у пъуно бесмислие, както казват по-образованите перничани.
            Има ги и несгъваеми - нещо между бокс и тирбушон, а също между бокс и пръстен. Мисля "Нокс" имат няколко модела.
            Колко струва това?

Коментар

Освен всичко гореизброено с него винаги можеш да си отрежеш парче салам и къшей хляб, да забелиш кабел или да завиеш/развиеш някой винт, изобщо можеш да го използваш за каквото се сетиш. Универсален малък нож.

Коментар

Или пък ако си се окалял, или .... да си остържеш гащите.

Коментар

Цената му е 10.00лв....
                  Най-вероятно просто ще си го имам скатан при останалите си ножки и рядко ще го използвам.След като го разгледах по-обстойно наистина и на мен първата ми мисъл беше,че това е градски хулигански нож.С дължината на острието му можеш да нараняваш,но не и да убиеш някого/изключвам момента в който ако мушнеш някого и попаднеш на някоя голяма артерия и онзи после умре от загуба на кръв/.Разбира се ,аз съм далеч от мисълта за употреба в тази насока,та затова ви питах според вас какво е предназначението на подобен нож/както всеки който се занимава с ножове знае има си ножове за различни дейности..../ловуване,дране,транжиране,оцеляване,рязане на хляб и т.н./.
                  В общи линий вашето мнение се препокрива с моето.Благодаря ви за изказаните мнения!!!
                  П.П.За стефан:
                  С него можеш да остриш и да дялаш далеч по-големи неща от молив....пробвано вече.С късото и здраво острие направо можеш и за дърворезба да го ползваш....
                  Има и още нещо за което може да се ползва....да се освобождаваш от плен/ако не са ти го взели предварително де/....ама аз не планирам да го използвам в тази насока...
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Много малко по-дълъг нож използвам при риболов и след това за чистене на рибата.Късото острие и добрия захват ми пасват идеално за чистенето на 'Костур' примерно.
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Такива малки ,здрави и сгъваеми ножки има във почти всеки готов комплект за оцеляване . Става да си отсечеш пръчка , да одереш нещо , да си настържеш разпалки и да ги запалиш (ако имаш кремък) и много други дребни деиности . Става също да нережеш една краставица пък... ракията аз ще си я донеса .
                      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                      WJ 4.7

Коментар

Добро си е ножчето. За много неща става, а е и малко, та лесно се носи "забравено" в някое джобче.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          Добро си е ножчето. За много неща става, а е и малко, та лесно се носи "забравено" в някое джобче.
                          Не само това....ами ако забележете самото ножче си има /и то доста здрава/метлна скоба за закопчаване към колан или джоб....Така може да се носи сигурно и без калъфчето което го прави малко по-обемно...!!!!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Преди няколко дни се сдобих с тази п..а въшка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022951.jpg
Прегледи:1
Размер:106.4 КБ
ID:5183358Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022950.jpg
Размер:111.0 КБ
ID:5183357Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022949.jpg
Размер:124.8 КБ
ID:5183356Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022948.jpg
Размер:96.0 КБ
ID:5183355Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022947.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5183354Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022946.jpg
Размер:96.6 КБ
ID:5183353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6022945.jpg
Размер:109.7 КБ
ID:5183352
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                              Преди няколко дни се сдобих с тази п..а въшка
                              Тая серия на Бокер ми е много симпатична .Имат и с малко по-дълги остриета .
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X