Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове тип '' пеперудка''

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ножове тип '' пеперудка''

Интересувам се дали са официално разрешени в Българиа този вид ножове? И къде може да се провери в кои страни са забранени? Питам защото онзи ден в Германия имах големи ядове с полицията заради една пеперудка..там маи се оказа че са забранени

В България са разрешени всякакви ножове.Не само пеперудки а ако искаш може и мачете да си носиш.Никой не може да ти каже нищо-защото никъде в закона не пише за забрана на хладно оръжие-а всичко което не е забранено-е разрешено.
    П.П.Така наречените "пеперудки"-всъщност се водят под името-"балисонг"

Коментар

Не се излагай! Нормалните хора в Германия ходят с наточени отвертки. Само не забравяй да не знаеш че е наточена, да си я намерил на улицата и да се кълнеш че от отвертки не разбираш нищо. И според тебе всички отвертки на света изглеждат така и са толкова остри.
      Изобщо - да се правиш на утрепан.
      А у нас верно - ако искаш ходи и със самурайски меч по улицата. Колко ще ти се смеят е друга работа. Сега са разрешени даже забранените до войната бастуни - шпаги. Ама са скъпи, и почти няма хубаво направени.

Коментар

А, нещо за дължината на остието да кажете,
        или го няма в закона, а!!!
        Ша са връщаме в 1-ви клас май, анцунги такива!!!!

Коментар

Никъде в закона го няма и не пише за дължината на острието.Това е една градска легенда и слух който е останка от едно време.На практика никъде не се споменава точна дължина и няма никакви забрани

Коментар

Имаше. В разни години беше 12 и 15 сантиметра. Сега ако щеш ходи на разходка с алебарда. Работата си е само твоя докато не я стовариш на тиквата на някого. В Закона за КОС изобщо не фигурира хладно оръжие.
            Обаче има места, където работата е абсурдна. Май е най-зле във френско, немско и английско. Автоматичните ножове май са забранени навсякъде. Това е най-смешното, щото те понякога стават за работа с една ръка но никога не стават за бой

Коментар

Стефане,съседа под мен е полицай и аз го питах.Викам,комшу вие на кое
              викате нож и на кое ножче ?Той беше изчерпателен (явно са им чели в уп-
              равлението) и ми каза следното :Джобно ножче е острие с дължина до 8 см
              и задължително е сгъваемо.Някой глупак е определил,че 8 см острие не мо-
              же да достигне важен орган при намушкване ?!?.Знаеш,че и с 2 см острие
              можеш да прережеш гърло(човешко,не свинско).И аз му обясних,че в зако-
              на не е регламентирана дължината.Цитирам отговора :"Сичките кокошкари,
              дето ги ловиме имат я пеперуди,я автоматични.Затова за нас те са оръжие,
              колко ще да са дълги.Аз досега у такъв швейцарско не съм намирал."(край
              на цитата).И още нещо :аз не знаех,че на ченгетата им забранено от шефо-
              вете да носят дори и скрито хладно оръжие.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

И нещо за сгъваемите (не автоматичните) ножове.Разбойниците в Испания
                от ранното Средновековие насам са ползвали сгъваеми ножове,но с доста
                дълги остриета.Мисля,че се казват "Наваха".Самото притежаване на такъв
                нож е показвало,че си от "наште" и затова са ги носели скрити.Благородни-
                ците са носели оръжието открито.

Коментар

Всичко е въпрос на тълкование, стане ли проблемът. И нож, и отверка, и чук, и водопроводна тръба.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                    Всичко е въпрос на тълкование, стане ли проблемът. И нож, и отверка, и чук, и водопроводна тръба.
                    Да ама мене немците ме арестуваха и ме държаха цял ден в полицията а сега чакам някаква солена глоба да реши прокурора ли съдя ли ...не разбрах. И лошото е, че маи ще трябва да я платя

Коментар

В Германия наистина има специален закон забраняващ носенето на автоматичен нож. И мой познат пострада по същия параграф. Били приети тези ограничения във връзка с футболните хулигани защото имало много намушкани с такива ножове...
                      VPetrov.photography

Коментар

В Германия са забранени ВСЯКАКВИ ножове. И е по-лесно да получиш разрешително за автомат, отколкото за кухненски нож. Като в Русия. Никой не знае какво става в главите на чиновниците. И изобщо не само нашите са идиоти.
                        Правилно ти е казал човекът. Живият живот показва, вътрешните правила на службите реагират най-бързо. Толкова повече че там главното съобръжение е даже не ефективност, ами сакън да не стане нещо ... Много мразя тая фатмашка философия, обаче животът е такъв. Още по-зависи пък на какъв съдия ще попаднеш. Един ще глоби РПУ-то още на първото заседание че са ти вземали пищова за цял час, въпреки че си затрил някого. Нали е бил айдук. Друг ще ти измаа година условно задето си вкарал три бързи шамара на идиотчето. Каратето примерно било особено опасно оръжие.
                        В наказателното право разумът е още по-малко отколкото в законите. По моя опит всичкото това е един безмилостен психологически бой. Ако се поддадеш и за миг - гориш и за правото дело. Аки си корав - и последният буклук да си - ти си бил добрият.
                        Живот ...
                        Ей ти го примерът. Пеперудата все още става за нещо. Обаче другите сгъваеми ножове, еле пък автоматичните са добри само за работа. Ако едната ти ръка винаги е заета в тая работа. Само който не е и чувал за кво става дума може да го носи за бой. Ама на ...
                        Ония не ти ли дадоха адвокат?

Коментар

Така е. За чиновниците, ножовете и фатмашката философия. То и за каратето си прав. Ако в предприятието САЩ набиеш някой, обаче си боксьор, съдията те таксува все едно си ползвал оръжие. Сега ни остава някой да забрани на самбистите и боксьорите да се разхождат без придружител.
                          В авиационната сигурност, примерно нормата за острие беше 6см. без значение от какъв вид е ножчето, обаче в последните години май се попромениха нещата. А колегата с немците, внимавай и стискай палци да минеш само с глоба.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                            Стефане,съседа под мен е полицай и аз го питах.Викам,комшу вие на кое
                            викате нож и на кое ножче ?Той беше изчерпателен (явно са им чели в уп-
                            равлението) и ми каза следното :Джобно ножче е острие с дължина до 8 см
                            и задължително е сгъваемо.Някой глупак е определил,че 8 см острие не мо-
                            же да достигне важен орган при намушкване ?!?.Знаеш,че и с 2 см острие
                            можеш да прережеш гърло(човешко,не свинско).И аз му обясних,че в зако-
                            на не е регламентирана дължината.Цитирам отговора :"Сичките кокошкари,
                            дето ги ловиме имат я пеперуди,я автоматични.Затова за нас те са оръжие,
                            колко ще да са дълги.Аз досега у такъв швейцарско не съм намирал."(край
                            на цитата).И още нещо :аз не знаех,че на ченгетата им забранено от шефо-
                            вете да носят дори и скрито хладно оръжие.
                            Всички тези военни слухове съм ги чувал и аз-ала гарантирам че не са верни изобщо-защото никъде не пише черно на бяло че в България не може да се носи хладно оръжие и никъде не пише размера на острието.Полицайте така им изнася да говорят защото няма друго какво да кажат.А на всеки на който се опитат в България да му направят проблеми че носи нож-веднага да си потърси правата.Това което съм написал-ако някой казва че не е така-моля да го подкрепи с текст от закон в който се налагат ограничение върху хладното оръжие-а не с приказките на полицайте-защото повечето от полицията не си пишат и имената правилно

Коментар

А по Татово време имаше ли някакъв регламент ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X