Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: какъв нож

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
    Колега
    стоманата 4х13 е една и съща и в Габрово и в София и в Бразилия.
    Поне така знам де.
    Вероятно е една и съща .Също така е много вероятно всеки да я обработва както умее или никак
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      За твоите изобщо не коментирам. Тях ги броя произведения на изкуството (уникати). Аз колекционер не си падам и затова коментирам ширпотребата. А от ширпотребата изобщо не съм съгласен че китайските, българските или циганските за нищо не ставали, щото не стрували поне трицифрена сума. Ама то някои като се изръсят повечко парички, после по-спокойно спят.

Съгласен съм с това,че циганите могат да правят ножове или едно време са можели.Имам един нож от ресьор на 40 - 50 години не е мраднал,а колкото до габровските ножчета имам 3 от тях и те са доста здравички.Преди са ги правили хубави и здрави сега не ги признавам.Исках да си купя нож от Габрово миналата година , та отидах на етъра . Уж има майстор ножар - той зе,че ми изкара някакав фалшив нож с дарвени чирени , че парите не са му малко и от тогава на габровци не вярвам.Във Търново един "ножар" пак са опита да ма прекара по сащия начин.
      По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
        Уж има майстор ножар - той зе,че ми изкара някакав фалшив нож с дарвени чирени
        Дървените чирени са сигурен признак за отявлена фалшификация
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Хаха това за първи път го чувам с чирените, че защо да е признак за фалшификация. Виждал сам нож каракулак ръчна изработка с дървени чирени , но ножа беше уникален.Ножовете се правят по вкус на майстора и се купуват по вкус на копувача.
          Последно редактирано от giorgio; 14-05-10, 18:12.
          По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
            Хаха това за първи път го чувам с чирените, че защо да е признак за фалшификация. Виждал сам нож каракулак ръчна изработка с дървени чирени, но ножа беше уникален. Ножовете се правят по вкус на майстора и се копуват по вкус на купувача.
            Най вероятно Дроба се шегува.Според мен иска да каже (по негов си начин) че дървените чирени не са критерий за фалшификация.
            Последно редактирано от giorgio; 14-05-10, 18:13.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
              Най вероятно Дроба се шегува.Според мен иска да каже (по негов си начин) че дървените чирени не са критерий за фалшификация.
              ....едва ли се шегува Дроба Още повече, че света е задръстен със саби, щикове, шашки, бебути и т.н.! И все с дървени чирени! Пък и Сачмо прави едни такива "Фалшиви".... като ги погледнеш и не можеш да си отлепиш погледа! Та се чудя де-къде да си изхфърля ментаците!???
              Последно редактирано от giorgio; 14-05-10, 18:15.

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
                Най вероятно Дроба се шегува.Според мен иска да каже (по негов си начин)че дървените чирени не са критерий за фалшификация.

....едва ли се шегува Дробаоще повече че света е задръстен със саби,щикове,шашки, бебути и т.н.!И все с дървени чирени!Пък и Сачмо прави едни такива "Фалшиви"....като ги погледнеш и не можеш да си отлепиш погледа!Та се чудя де-къде да си изхфърля ментаците!???
                Мммда.Тия с дървените чирени направо ги снимам за последно и отивам да ги изхвърлям това е.И повече с дървени чирени няма да колекционирам Срам и резил за мен.
                Прикачени файлове

Коментар

Mного шашка, много нещои едно бебутче се мяркая ги фърли по-насам
                  Последно редактирано от giorgio; 14-05-10, 18:05.
                  http://diadoblago.ucoz.net/

Коментар

Първоначално публикуван от diadoBlago Преглед на мнение
                    много шашка,много нещои едно бебутче се мяркая ги фърли по-насам
                    Добре.(Шегувам се)Естествено че няма да ги изхвърлям(истински са)Нищо че са с дървени чирени.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                      Добре.(Шегувам се)Естествено че няма да ги изхвърлям(истински са)Нищо че са с дървени чирени.

......а тъкмо си пишех молбата да ме приемат за клошар!
                      БРАВО!Завиждам!!!
                      Бебута 18-та година ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                        Интересно дали тия дето ползват ножове професионално (касапи, професионални ловци на кожи, рибари)а не за дялнат от време на време някоя клечка или парче луканка, ползват ножове от по 100 и нагоре евра?!
                        Дават колега и още как,защото от това зависи работата му.Влез в някой цех за разфасоване и виж с какво работят,най вероятно Солинген за по 100 и нагоре евра и с такъв нож одира и разфасова прасе за 7 мин и така цял ден без да се изхабява.Ножа е инструмент,а качествените инструменти струват пари.Имам над 20 ножа --ловни ,обикновенни,за дране ,за колене,за каквото се сетиш и всичките са от качествена стомана,а винаги когато съм ги купувал съм гледал да са по евтини ,но уви качеството си има цена.Нож се купува да върши работа ,а добрите ножове са скъпи и винаги ще е така...съгласен съм с теб че не си струва да си режеш луканката с нож за 100 евра като и най обикновенната чекийка ще свърши същата работа...и както казва Робърт Атанасов "Не ме яд ,че ще ми откраднат еленската пъстърма от терасата-яд ме е че няма да имат добър нож да я нарежат "
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Като чуя качествена стомана и ми изтръпват пръстите на краката В днешно време коя стомана не е качествена?
                          В кланниците наитина предпочитат солингенски ножове, както и леваци (не знам защо, но ако си левак си с предимство. Казват, че работили по обезкостяването по-бързо).Колкото до изхабяването, изхабяват се много бързо. За това касапа има на кръста един патрондаш ножове и маста. Преди време един приятел беше правил замерване на твърдоста на тия ножове.в общиея случай рокфелера отчете 45 единици. Много малко бяха 50. Ножовете се изхабяват, подвиват от кокалите, но 2-3 движения по масата и отново стават бръснач Точат им ги един път седмично, за да оправят ъгъла. Прества си нямам колко струва един касапски комплкет ножове и коя е предпочитаната солингенска фирма. Инак професионалните готвачи на суши си използват традиционитеяпонски ножове и колкото по-реномирано е заведението, толкова ножовете им са по-скъпи Много над 100 евра. Там пък е обратното - твърдоста е голяма 63-64 единици, но с тоя нож режат рибата на парчета с дебелина на хартия. Всеки ден си ги точат ножовете.
                          Последно редактирано от giorgio; 14-05-10, 18:20.
                          http://diadoblago.ucoz.net/

Коментар

......а тъкмо си пишех молбата да ме приемат за клошар!
                            БРАВО!Завиждам!!!
                            Бебута 18-та година ли е?
                            Би било мноооого лошо ако е 18 година.Тъй като те се произвеждат до 25 октомври 1917(октомврийската революция)Както и шашките ККВ,ТКВ (Казашки кубански войски,Терски казашки войски)и др.Мисля че беше 11година(ако не ме лъже паметта)Тя е преходна за бебутите.До 1911 са без месингов пръстен а след 11 с месингов.А от образците 11 год.се срещат и от двата вида и с пръстен и без.

Коментар

а този?

http://img100.imageshack.us/content_...pg&via=mupload

Коментар

Да.1912 (снимката е лоша)

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X