Първоначално публикуван от Стефан
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за покупка на нож
Свий
X
-
финландските "Marttiini" не са лоши
Тези ножове доскоро май не са продавани в БГ. За пръв път видях такъв в един приятел, беше го купил преди 10 години от Унгария. Впечатлява с няколко неща - простота, удобен е в ръката, лек, много добре измислена дълбока кания, което предполага повече безопастност и в същото време стои свободно на колана. Е...сигурно ще има и доста забележки по отношение функционалност, на както няма едни и същи гуми за всичко, така е и с ножовете...
Това трябва да е сайта:
http://www.marttiini.fi/puukot/shop/english/default.htm
а това е новата ми придобивка(подарък подарък от същия човек):
http://www.marttiini.fi/puukot/shop/...asp?ContID=362
Не съм проверявал цените, но след като ВИПа май ги внася, няма да са евтини.Mitsubishi L200 DobbleCab
KTM XC 450 RW 2009
KTM 350 SX 2011
Коментар
-
Кой бе, финката да има проблеми с функционалността?
)) Тоя който ще и намери кусури или има някви тайни знания, или му трябва за нещо много специфично. Това е общо - взето това на което му казват туристически нож в днешно време. Възможно най-универсалното нещо. Така се е и наложило.
Нашите овчарски ножове също са универсални и хубави. Обаче например нямат гард. Веднага стават по-трудни за употреба. Кавказките да кажем са още по-далече - освен това са и криви. За бой са по-сгодни, ама да си дялкаш пръчки и свирки вече не са. И така нататък
До ескимоските и мачететата. В крайна сметка излиза че универсалността се е събрала при финландците. А финката е станала нарицателно.
Коментар
-
До: какъв нож
Не зная проблема дали е в киселото грозде или ей така просто да става приказка но с лека ръка да се определя една от най-успешните ножарски фирми в света като нефелна е малко несериозно.
Понеже все се плаче по руските чудодейни ножове ето и малко мнения от хора ( руски ) които освен да пишат отделят време и пари за да ги тестват тия ножове . Има 15 ревюта на прехвалените .
http://playground.sun.com/~vasya/Spyderco-Military.htmlО, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнениенякой ще може ли да ми даде сайта или да ми разясни тук в форум вида на стоманите нераждавейки защото по горе прочетох за вид 420 нераждавейка. на някой ножчета сам виждал номер примерно 440 но едва преди недълго време разбрах че това е вид стомана.

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Тръгнах и аз да избирам нож и се спрях на тези : http://www.pushka.eu/manufacturer/%D...BE%D0%B2%D0%BE
макар, че са ръчна изработка на майстоти от Габрово се съмнявам да много уникални. Дали някой няма преки впечатления? По-точно ме интересува стоманата как е, на вид изглеждат много добре. А дали да не предпочета нещо на Трамонтина? Има ги в същия ценови диапазон на сайта, но нашенските по ми хващат окото.
Коментар
-
Здравей колега! Аз притежавам такъв нож от около една година, който използвам предимно за лов и трябва да ти кажа, че съм доста доволен. За този период не съм го заточвал никога а ряза който има е изумителен.За съжаление данни за стоманата немога да ти дам.Според мен няма да съжаляваш ако станеш притежател на такъв нож.Надявам се да съм ти бил полезен !Първоначално публикуван от Mani Преглед на мнениеТръгнах и аз да избирам нож и се спрях на тези : http://www.pushka.eu/manufacturer/%D...BE%D0%B2%D0%BE
макар, че са ръчна изработка на майстоти от Габрово се съмнявам да много уникални. Дали някой няма преки впечатления? По-точно ме интересува стоманата как е, на вид изглеждат много добре. А дали да не предпочета нещо на Трамонтина? Има ги в същия ценови диапазон на сайта, но нашенските по ми хващат окото.Сузуки Гранд Витара 2.5 V6
Коментар
-
Не не си прав, ако мислищ, че аз искам да го .... ! За съжаление не съм вещ в металообработването и стоманите.Първоначално публикуван от okoboko Преглед на мнениеПри положение, че не ти обявят вида на стоманата, ясно е,че са някакви ментарлаци и гледат да те преебат. Прав ли съм?
Сузуки Гранд Витара 2.5 V6
Коментар
-
Баща ми си купи от мангалите на улицата "кован" за 5 лева . Вари го ,печи го все тая.На дъртия не можеш да му обясниш ,че тая работа не е читава. Спора продължи ,докато не му взех ножа и го навих като козунак.Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнениеБез да съм специалист - само ръчно изработена кожена кания вече отхвърля минимум 30-тина лева. Остават 20 за ножа - материал, работа, печалба. Сметката е проста
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Здравейте, да се включа и аз в темата, тези ножове са габровски, правени от стомана 4х13, не са много качествени, лесно се точат бързо се захабяват, стоманата се кали около 53 единици макс, не си взимай от тези, за тия пи препоръчвам горещо мора.
Поздрави!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар