Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Точилар в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Точилар в София

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
    На мен пък бръсненето(брада и мустаци на "контра") ми се получи след камък 10000,каиш със 0.5 микрона паста,сапун Омега и четка от язовец...
    Ти си извратен.... Искам да ме учиш на занаята!
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Обади се все пак, че ще докарат и от стар .... вложа. За точенето де.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Ти си извратен.... Искам да ме учиш на занаята!
        Ха-ха Не се шегувам,наистинаНо говоря за бръснач - аз със такова се бръсна,опасная бритва
        Да се бръснеш с бръснач ли искаш да те науча..?
        Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
        Най-добрият ром е студеният ром!
        Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Ха-ха Не се шегувам,наистинаНо говоря за бръснач - аз със такова се бръсна,опасная бритва
          Да се бръснеш с бръснач ли искаш да те науча..?
          Искам да се бръсна контра с ръчнозаточено острие.... Може да започнем с бръснач, па да стигнем ако не до Мора, то поне до някакъв Бък....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            Искам да се бръсна контра с ръчнозаточено острие.... Може да започнем с бръснач, па да стигнем ако не до Мора, то поне до някакъв Бък....
            Готово! С най - голямо удоволствие! Само трябва да се видиме - на живо е по-добре от клип.

П.С.
            Пенчо,без Л,вожа се казва Мойта е от стар...кон... Ти остави точенето,ами да звънна да ми оправиш петромакса..?

Коментар

Готово! С най - голямо удоволствие! Само трябва да се видиме - на живо е по-добре от клип.
              Дадено. Ще се намерим!

Коментар

Ти остави точенето,ами да звънна да ми оправиш петромакса..?
                Нямаш прИблем. Петромакси оправяме всякакви.

Коментар

Днес благодарение на Bat_Pepo разбрах какво е истински остър нож. След страхотната демонстрация върху Спайдъркото и Мората реших, че като ще се уча да правя нещо, то ще е както трябва - на ръка и с правилните камъни.
                  Не знам до колко ще се види нещо от снимките, трябваше да снимам поне Мората преди това за сравнение.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1348689462.850696.jpg
Прегледи:1
Размер:174.3 КБ
ID:5412164

Име:ImageUploadedByTapatalk1348689497.062101.jpg
Размер:154.6 КБ
ID:5412165

Име:ImageUploadedByTapatalk1348689537.255615.jpg
Размер:164.2 КБ
ID:5412166
                  Ето как бръсне с едно движение само:

Име:ImageUploadedByTapatalk1348689627.883601.jpg
Размер:254.9 КБ
ID:5412170
                  Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                  Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Екстра.С какви гритове и камъни го постигнахте?

Коментар

Радвам се,че си доволен от резултата Като гледам резултата - май е трябвало да ги полираме..? За повече фотогеничноста,а..? Иначе,като отрежеш нещо,ще усетиш остротата наистина От тука нататък - камъчета и практика,пък за съвет и помощ - знаеш...
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                        Екстра.С какви гритове и камъни го постигнахте?
                        Ами със този,словенският После 1500,4000.6000 и...малко 10 000(за стряскащ ефект)

Коментар

Ами със този,словенският После 1500,4000.6000 и...малко 10 000(за стряскащ ефект)
                          Еее, направо маниашка работа.Ако си извадил и някоя пастичка...съвсем е за стряскане.
                          Да те питам сериозно, защото не ми се занимава с шкурките, за добър бюджетен комплект камъни, до този резултат/не повече/?

Коментар

Всъщност,идеята беше колегата да види и усети разликите между камъните,видовете острота и ъглите...Например мората наострих "касапски" Да види керамичен и естествен,бърз и бавен камъни,разликата между тях... Като основа и поощряване нещо,запалване на интерес и упорита практика А пастите и камъните над #3-4000 лично за мен са за бръсначи и японски мечове А! има и едни прахчета за точене - със #25000 + едрина на зрънцето,използват ги японците,при една техника - хатори мисля,че и викат
                            Иначе...знам ли..?Какво точно или приблизително е "бюджетен такъм"? За грубото лесно и ефтино ще си намериш пясъчник или диамантено нещо,за средно - 1000-1500 до 2000 ползвай керамика,има идеални комбинирани 1000/3000 и ако можеш за финала белгии две да си купиш.Тук е важно да кажа,че в България е прието на всичко правоъгълно да се вика "белгия",което не е правилно!Белгията е арденски камък,бива синьо-черен(#4-5000) и жълтеникав(6-8000)На времето са внасяли от Белгия такива(защото само там има) и така е останало името
                            Последно редактирано от Bat_Pepo; 27-09-12, 00:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                              Днес благодарение на Bat_Pepo разбрах какво е истински остър нож. След страхотната демонстрация върху Спайдъркото и Мората реших, че като ще се уча да правя нещо, то ще е както трябва - на ръка и с правилните камъни.

Ето как бръсне с едно движение само:
                              [ATTACH]497717[/ATTACH]
                              Само така, за мен всеки Мъж с главно "М" трябва да може да наточи един нож (острие)

Системите за точене, остави, че са скъпи, но са и леко вятър работа. Не че не вършат работа, но просто са направени за по-определен тип дължина и скос на острието и няма как да точиш всичко на тях.

Евала и на учителя Bat_Pepo, вярно е трябвало с някоя пастичка да ги загладите, че така седят леко надрани на фотосите .
                              Аз малкото томи (на което най-много му се старая), мората (2000) и един викторинокс винаги за финиш ги минавам на едно трупче с кожа и паста. Томито само с тежестта си като го пусна по ръката ми и хвърчат космаре , а като го прокарвам леееко и "закачливо" дялка и цепи косъма.

И като съвет, не чакай ножа да се затъпи, че едва ли не да реже заради геометрията си, след ползване по възможност го дозаточвай. Едно, че по-лесно за поддръжка, друго на ръка като свикнеш с точенето на ръка, ще поддържаш от време на време форма .
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Абе имам...и трупче,и кубче...Даже няколко вида - за различните пасти и ефекти.Бръсначите си потдържам с каиш,DOVO,кожа и сукно,пастите ми за него са пак на същстс марка - 1 и 0.5 микрона. Ама за нож...ползвам ги само ако реша да се изфукам или да си порадвам очите с някое много хубаво острие Тогава и работя само с естествени камъни и спирам на 10 - 11 000.Приблизително,щото нали знаеш какво става с естествените във времето..?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X