Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Точилар в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Точилар в София

Колеги трябва да наточа няколко ножа , препоръчайте ми точилар в София за предпочитане в западната част . Благодаря предварително
    AUDI A6 2.8 V6 Quattro

До: Точилар в София

Първоначално публикуван от Fish Hawk Преглед на мнение
    Колеги трябва да наточа няколко ножа , препоръчайте ми точилар в София за предпочитане в западната част . Благодаря предварително
    Заповядай, ако не ти е далече. Това ми е едно от хобитата.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Заповядай, ако не ти е далече. Това ми е едно от хобитата.
      А на мен ще помогнеш ли

Коментар

Благодаря колега , ще ти звънна
        AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Първоначално публикуван от m@rto Преглед на мнение
          А на мен ще помогнеш ли
          Няма проблем.

Коментар

Видях реклама на точилар малко преди сточна гара, като идваш от Ситняково. Точно след складовете за строителни материали. докато чаках в задръстването и го съзрях. Но кой, какъв, какво и що - незнам.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Само да не се обажда, вързалият ми тенекия, преди няколко седмици.

Коментар

Здравей колега!
                Какви са ти ножовете и за какво мислиш да ги ползваш?Аз се занимавам сериозно с точене и имам хубави камъни.От модерното съм и ако не са серетирани или титанови ще ти свърша работа.
                Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                Най-добрият ром е студеният ром!
                Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

От: Точилар в София

колеги,
                  "изпадна" ми острие 17 век, със скромната дължина от 84 см. Може да се спаси, язвите са дребни, но колегата точилар наистина трябва да е майсторче !

Коментар

Първоначално публикуван от gunmachiner Преглед на мнение
                    колеги,
                    "изпадна" ми острие 17 век, със скромната дължина от 84 см. Може да се спаси, язвите са дребни, но колегата точилар наистина трябва да е майсторче !
                    Колега, не разчитай просто на точилар - ако наистина е от 17 в. - трябва ти професионален реставратор/лично мнение/

Коментар

Извинявайте,
                      мъничка грешка на езика. малко съм се изхвърлил. исках да напиша 17хх (около 1780 год я датирахме),а не 17 ти век. Иде реч за права флотска руска сабя. Но е оригинал! Не бързам да предприемам каквото и да е, и приемам всякакви съвети. Ако ме светнете как, мога да кача и много снимки, до колкото имам профи апарат.

Коментар

Ми то това, като не е седемнайсти век е осемнайсти и стойността на притежаваната от теб вещ е огромна (не непременно паричната и стойност имам предвид). Наистина ти трябва сериозен реставратор, за точене не виждам смисъл да се говори изобщо. Ако не си сигурен, че си намерил специалист - по-добре нищо не прави! Тези неща е по-добре да си останат във вида, в който са, при положение, че резултатите от евентуални намеси не са еднозначно сигурни.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Абсолютно забрави за заточване, то е равносилно на съсипване! Подобна намеса не подобрява с нищо старото острие, а само го съсипва, при това безвъзвратно! Може много внимателно да се почисти, ако има действаща ръжда да се премахне, но най-добре не му прави нищо! Заточването или неумелата реставрация унищожават стойността на предмета, както парична, така и историческа.
                          Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Здравейте,

Сдобих се вече с един Gerber Gator - http://www.gerberuk.com/index.php/product/id/151 - и сега се чудя, къде мога да намеря точилар за да го наточа. Аз не разполагам нито със средставата, нито с уменията да си го наточа добре.
                            Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Някой може ли да съдейства за заточването на:
                              *Викторинокс one hand trekker http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg ( половината острие е серетирано )
                              *Кершоу bear hunter ( аус8 стомана мисля )
                              *Арсенал Командо

В интерес на истината най ми трябва Викториноксът да е остър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X