От: Трябва ми добър точилар в София
Ами след като имаш брада ще трябва да се научиш да си я решиш
Като нямаш необходими точила, камъни и разните му там цели съоражения за точене и правилен ъгъл... е няма се плашиш, то дядовците ни само с такива системи са си точили ножовете.
Ето като начало една тема с клипчета доста добре обяснено как стават нещата. Нищо сложно, стига да не ти треперят ръцете
. http://www.metalblade.eu/viewtopic.php?f=14&t=868
Аз имам едно диамантено точило, ама ми седи вкъщи, на бачкането пък съм си направил едно дървено трупче с лепнато парче подложка от мишка, върху това си лепя водни шкурки и с тях се точи идеално. Просто зависимост от захабяването почваш с по-едра. Аз имам разпарчетосани от 500 до 2000 като номера, като в повечето случай почвам от 800 минавам след това на 1200 после 1500 и в по-редки случай 2000.
Важно е да се вади "косъм" от острието по цялата дължна, след това се обръща и се повтаря, като обикновено трябват по-малко минавания, че да се обърне "косъма" Важно е да се спазва гъгъла, след това с леки движения (само с тежеста на ножа) се маха така наречения "косъм" и може да се каже че си готов. Може да му удариш един каиш, ако имаш
п.п. ако искш пробвай с някой кухненси нож, или някоя сгъваема чикия, трябва малко усет и опит.
Ами след като имаш брада ще трябва да се научиш да си я решиш
Като нямаш необходими точила, камъни и разните му там цели съоражения за точене и правилен ъгъл... е няма се плашиш, то дядовците ни само с такива системи са си точили ножовете.
Ето като начало една тема с клипчета доста добре обяснено как стават нещата. Нищо сложно, стига да не ти треперят ръцете
Аз имам едно диамантено точило, ама ми седи вкъщи, на бачкането пък съм си направил едно дървено трупче с лепнато парче подложка от мишка, върху това си лепя водни шкурки и с тях се точи идеално. Просто зависимост от захабяването почваш с по-едра. Аз имам разпарчетосани от 500 до 2000 като номера, като в повечето случай почвам от 800 минавам след това на 1200 после 1500 и в по-редки случай 2000.
Важно е да се вади "косъм" от острието по цялата дължна, след това се обръща и се повтаря, като обикновено трябват по-малко минавания, че да се обърне "косъма" Важно е да се спазва гъгъла, след това с леки движения (само с тежеста на ножа) се маха така наречения "косъм" и може да се каже че си готов. Може да му удариш един каиш, ако имаш
п.п. ако искш пробвай с някой кухненси нож, или някоя сгъваема чикия, трябва малко усет и опит.
Много зависи какво искаш да отрежеш и какво разбираш под "наточен" нож...
Коментар