Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моят нож

NOTY, много хубави ножове, когато ги видях в един друг форум, ми мина през главата, че са за теб, случайно да се казваш Иво?

Коментар

Първоначално публикуван от belfi4o96 Преглед на мнение
      NOTY, много хубави ножове, когато ги видях в един друг форум, ми мина през главата, че са за теб, случайно да се казваш Иво?
      Ами то в другия форум си пишеше че са моя поръчка. Ножчетата на живо са като бижута, ама опасни. Иска ти се да ги погалиш, ама оставаш без пръсти ако го направиш, нещо изумително са. А момчето дето ги прави е на около 25 години, направо нямам думи. Завиждам му искрено за мерака, майсторлъка, времето което има, познанията и вс. друго. Все една такава позитивна и градивна завист ме е обхванала.
      Сега Стоил ми прави още един такъв ама по голям, Янагиба форма.
      За името - доста студено. Казвам се Александър Балабански.
      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
        .... А момчето дето ги прави е на около 25 години, направо нямам думи. Завиждам му искрено за мерака, майсторлъка, времето което има, познанията и вс. друго. Все една такава позитивна и градивна завист ме е обхванала.
        .....
        Silverman е вярно голям талант. Ножовете му са направо произведения на изкуството. Нямам нищо негово и не го познавам лично, но като гледам снимките, които качва .....
        Ако мога да му направя малко позитивна реклама: http://silverman.snimka.bg/

Последно редактирано от petrof; 02-02-11, 21:45.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
          Ами то в другия форум си пишеше че са моя поръчка. Ножчетата на живо са като бижута, ама опасни. Иска ти се да ги погалиш, ама оставаш без пръсти ако го направиш, нещо изумително са. А момчето дето ги прави е на около 25 години, направо нямам думи. Завиждам му искрено за мерака, майсторлъка, времето което има, познанията и вс. друго. Все една такава позитивна и градивна завист ме е обхванала.
          За името - доста студено. Казвам се Александър Балабански.
          И аз ще си поръчам от него, но март каза че ще е свободен. Благодарение на теб разбира се.

Коментар

Ножлето на първата снимка кефи.

Коментар

Първоначално публикуван от 3301 Преглед на мнение
              И аз ще си поръчам от него, но март каза че ще е свободен. Благодарение на теб разбира се.
              Тъкмо ще имаш време да помислиш, точно какво ти трябва. Аз имам около 40 ножа вече и след около 30-тия, разбрах точно какво искам.
              Успех

Коментар

Охооо, ножовете от 4 и 5 снимка на 25-26.02 ще ги държа в ръце. Този от четвъртата снимка е от стомана CPM3V, закален на 65-66 единци!
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-02-11, 20:32.

Коментар

Първоначално публикуван от belfi4o96 Преглед на мнение
                  Охооо, ножовете от 4 и 5 снимка на 25-26.02 ще ги дъ ржа в ръце. Този от четвъртата снимка е от стомана CPM3V, закален на 65-66 единци!
                  На няколко пъти те засичам, че споменаваш едни цифри, които не ми се вързват дори с кухненски ножове. Сериозно ли говориш за 65-66 по Рокуел ? Това е като стъкло и колкото и да ти е дебел ножа при едно изтърване на плочки примерно ще имаш няколко малки ножа
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Абе и в другия форум се притесняваха от такова нещо при боравенето точно с този. Практическото му натоварване обаче не даде същия резултат (не се строши). Имам нож на тая твърдост, но честно да си кажа засега е у витрина. Засега тези които ги правят (Ясен и др.) не са казали да имат проблеми ама знаеш ли . . . .

Коментар

Такива показатели на острие, което при това да може да се използва реално са на практика невъзможни... Или достижими само с методи на праховата металургия, при определени условия. Такива условия в нашата страна не съществуват, проверил съм много внимателно. Никъде! И в световната практика, също е рядкост, някой да прави остриета с подобни методи, много е скъпо и на практика нерентабилно, защото острието е съвкупност от много качества, едно от които е твърдостта по РокУел... и при това то не е решаващо...
                      VPetrov.photography

Коментар

Малкия познава Хейкел Николов. Спомням си, че преди година-две се сдоби с машина, която тества твърдоста на метал. Щом смятате, че ядове с тая твърдост няма, дайте му един от тия ножове да видим тия цифри реални ли са.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Да и аз си мислех че може би твърдостта не е реална. Ще питам как е определена и ще пиша.

Коментар

http://http://rockstead.jp/collection/detail.html?id=70

Тези имат претенции, че произвеждат остриета с подобна/65/ твърдост.
                            Дано не го приемете за реклама ...
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Митко на мен това не ми се отваря.

Коментар

http://http://rockstead.jp/collection/

Или е много дълго, или аз не мога ...
                                Ако и този път не иска , като ти предложи да го издири през Гугъл, пробвай - на мен ми излезе на 4-то място.

Този път става, но пак пита - трябва да го потвърдиш.
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X