Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моят нож

Мерси колега ама нещо не ме грабна

Коментар

Първоначално публикуван от 3301 Преглед на мнение
      Мерси колега ама нещо не ме грабна
      Има два основни ножарски форума. Регистрирай се и гледай на воля. Все нещо ще те грабне, а при Дядото се чака доста, иначе пък качеството е . . . . . Не е за грабване а за любов за цял живот, също така прави такива неща дето не ги прави никой друг.
      Успех, като си харесаш нещо - пусни го тука.
      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Я аз да покажа нещо интересно, което ще държа в ръцете си утре сутринта:
        Първо малко данни:
        1. Изработени от Стоил Манчев;
        2. подарък за съпругата ми за кухнята, ама май идеята е аз да ги ползвам, помагайки;
        3. Стоманата е AEB-L закалена на 64-65 HRC;
        4. Скосяването от едната страна е фулфлат от другата е като длето (при японските от тази, от която е сложил фулфлат скос е холоу направен на голямо колело);
        5. Материали за дръжката: динобоун, никел-силвър и гренадил.

Остриетата са ецнати в железен трихлорид, като дълбочината на ецването е между една и две десети. Това е за да се получат шарките и да се имитира ковано желязо от различни видове стомана или т.н. "дамаск".
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:022270296-big.jpg
Прегледи:1
Размер:151.8 КБ
ID:5249387

Име:022270285-big.jpg
Размер:114.3 КБ
ID:5249388

Име:022270294-big.jpg
Размер:160.5 КБ
ID:5249389

Коментар

Ей, тоя източен стил ти е най на сърце. Направо ми е жал за филенцето, дето ще режеш с тия красавци. Да са ти честити, и на съпругата също.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Ей, тоя източен стил ти е най на сърце.
            Ааааа Злати не е само източен. Я виж нашенския :

Само дето имам само една снимка. Не съм го снимал още.
            направено от Майстор Сачмо от Бургас.

Име:d184d0b5d0bdd182d18ad0b7d0b8-d0bad183d0bbd0b0d0ba-3-11.jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5249391

Коментар

Е колега много добър този нашенския и аз искам нашенски ножове.Помагай

Коментар

Та за този същият Сачмо ти писах (явно е фигура в бранша). Виж му темите, пиши му и т. н.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това е типичния български нож - каракулак. Точно този малко бяга от канона но в общи линии е същия. Каракулака едно време се е правел от меко желязо и за режещ ръб са слагали по твърда стомана. Всичкото е било ръждаемо желязо. характерна е дръжката (от кокал и с две ушета) и типичната леко извита форма. Едно време имах такъв от пра - дядо ми на който беше паднала режещата (по твърда част) та се точеше лесно. Що зайци е оправил . . . . Само дето го загубих (май ми го гепиха) и сега ми е останало едно такова празно място. Та го запълних с тоя.
                  Малко ТТ данни за този модел:
                  Размери: обща Д=320 мм,острие 185х32х4мм.Клин-режещ ръб - неръждаема/кътър/,гръб - нож от абрихт/оксидиран/.Дръжка - кост/свински джолан/,занитен с месингови тръбички,и залепен с епокс.Апликации около нитовете-сребро.Кания-традиционна-дървена вложка,облечена с телешка кожа.Обкова при върха и отвора на канията - сребро с апликации.

До 3301 - този нож не е за теб. Цената е малко . . . това е нож за стената, не че не може "една овца да оправи" ама си е често колекционерски. Едва ли ти трябва такъв.
                  Същия може да поръчаш на който от майсторите решиш. Решението е твое. Важното е да се направи както трябва.
                  Аз бих ти казал аз как бих постъпил: Бих го поръчал при дядо Благо, само дето трябва доста да почакаш като време. Същия го има в доста големини - в смисъл от такъв като сабя до доста по малки. Вземи една линия в ръка и реши колко дълъг искаш. Дядо благо го има и тука в тоя форум но влиза рядко. В ножарския ако се регистрираш също става.Казва се Петър Генов и е от Пловдив.
                  Аз съм си поръчал от него каракулак ама . . . .поне няколко месеца.
                  Успех

П.П. Намерих още една снимка на която се вижда по добре начина на направа на острието, иначе е стандартен конвекс:

Име:019229724.jpg
Размер:53.4 КБ
ID:5249412

Коментар

• Съгласен съм с теб колега,но нямам време да чакам толкова..Явно обаче ще ми се наложи. Благодаря колега.

Я кажете нещо за тези ако някой знае. Такъв тип ми харесват.http://www.nfterna.com/b16.htm
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-02-11, 08:14.

Коментар

Хубави ножове с фабрично качество. Ръчен е монтажа и оформянето на ръкохватката. Толкова са "ръчно изработени" и болшинството от занаятчийските произведения. Допреди няколко години Терна имаше щанд в халите, където целият им асортимент можеше да се види наживо, на едно място. Сега май няма къде.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Име:DSCI0003.jpg
Размер:105.6 КБ
ID:5249479Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0018.jpg
Размер:214.1 КБ
ID:5249480Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0017.JPG
Размер:229.8 КБ
ID:5249481
                        Не ти трябват тези, няма смисъл само да се набутваш. Поръчай на дядо Благо и почакай 1-2 месеца, ще останеш доволен. До сега каквото и да съм поръчал от него, винаги ми го прави!
                        Ето това са моите неща от него!

Коментар

Дядо Благо и майстор Сачмо са висш пилотаж, ювелири, правят бижута. Ако ти трябва нещо също толкова карасиво, но и по, как да кажа, ежедневено( и като цена) виж темата "От нищо нещо" тука при ножовете и пиши на автора и ЛС. Някои от неговите бижута са още на линия.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Благодаря ви колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Като малка задачка, хайде сега уважаеми колега, открийте разликата между този нож и онези дето нарекох декоративни...

.......еее та разликата е сааамо в ръбчето...ама трябва и да се гледа

Коментар

"До сега каквото и да съм поръчал от него, винаги ми го прави!" И аз да си разбирам от работата и да ми дават пари ще правя .
                                По малко, ама с хляб!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X