Колеги, запалих се наскоро по тези швейцарски ножчета и ги колекционирам, това което ме интересува конкретно за тях - как е постигната тази заточка на чисто новите ножчета - правил съм тестове и съм просто удивен от остротата им
Та, на въпроса: След евентуалното затъпяване на ножчето - възможно ли е да се върне предишната острота - имам диамантеното точило на victorinox, но право да си кажа - като точилар нещо хич не ме бива... Съсипах две ножчета, та се наложи да си ги купувам пак
Някой постигал ли е задоволителен резултат на заточване след затъпяването им? Под заточване имам в предвид - не чак да цепи косъм, а да реже хартия, както в началото?
Та, на въпроса: След евентуалното затъпяване на ножчето - възможно ли е да се върне предишната острота - имам диамантеното точило на victorinox, но право да си кажа - като точилар нещо хич не ме бива... Съсипах две ножчета, та се наложи да си ги купувам пак
Някой постигал ли е задоволителен резултат на заточване след затъпяването им? Под заточване имам в предвид - не чак да цепи косъм, а да реже хартия, както в началото?
Въпрос на практика.Намери си някой по-дълъг нож и тренирай на него.Това точило го подари на някой враг и си купи ПОНЕ два свестни камъка.Успех

Коментар