Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето острие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моето острие

За дране продават професионални ножове меду 25 - 40 лв. Използвам такъв при лов и съм много доволен. Само не трябва да се режат кокали, зеленчуци и др. такива с него.
    sigpic

Коментар

В крайна сметка някой знае ли каква е тая чуждопланетна стомана ? Както и да ги мисля цена от 1000-1500 евро не ми се връзва . Вероятно тясно специализираното им приложение дава възможност на производителите да си продават железата на тия цени. Витлата на някой самолети се правят от прахова стомана на баснословни цени но реалната себестойност на стоманата на дали е повече от 3-4 % от общата цена
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        В крайна сметка някой знае ли каква е тая чуждопланетна стомана ? Както и да ги мисля цена от 1000-1500 евро не ми се връзва . Вероятно тясно специализираното им приложение дава възможност на производителите да си продават железата на тия цени. Витлата на някой самолети се правят от прахова стомана на баснословни цени но реалната себестойност на стоманата на дали е повече от 3-4 % от общата цена
        Не мога да ти кажа марка на стоманата.Преди години заради цифрата,ходих и купих един лист ножова стомана,призведен от "Круп"-от завода в Тервел.Закарах го на едни юнаци в Габрово,учени глави от "Петко Денев".Те ли объркаха нещо,мен ли ме лъзнаха за марката стомана,която намерих в Тервел-нямам идея,но се покривиха за един ден.После пак заявка от Германия.
        От няколко години правят в Габрово-възрастния майстор почина,сега синът му се занимава.Но и при тях цената беше 100-150лв/бр според модела.Или се кривяха повече от немските или се чупеха по-често/казваха,че са намерили същата стомана/-явно темперовката е доста специфична и с малки допуски.
        То в темата това си е чист спам-важното е,че ако ти е краста да си майсториш нож,това е идеален вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
          За дране продават професионални ножове меду 25 - 40 лв. Използвам такъв при лов и съм много доволен. Само не трябва да се режат кокали, зеленчуци и др. такива с него.
          ДА , ама го няма кефа да си го направиш сам Ако някои слу4аино се събуди с излишни такива ножове .. да свирне

П.П. И да не си мисли , 4е ще се размине без 4ерпане
          ‎По 2 литра са само млякото и сока !
          WJ 4.7

Коментар

Стоманата е наистина много добра, след първоначалното заточване не е виждал друго освен белгия, а има одрани с него 7 прасета.
            Откъде може да се намери такова желязо не знам - Илия прави от него главно ловни брадвички и трудно го навих да ми скрои нож от него.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
              Стоманата е наистина много добра, след първоначалното заточване не е виждал друго освен белгия, а има одрани с него 7 прасета.
              Откъде може да се намери такова желязо не знам - Илия прави от него главно ловни брадвички и трудно го навих да ми скрои нож от него.
              Имаш ли идея с какво заварява парчето от кутерен нож играещ сечащия нАплат към фиксиращото ухо забито в сапа?Или има друга фиксация.Щото си имам топор от БТР,руска брадвичка и незнам колко ножа и ножки,ама пуста краста...

Коментар

Всички заварки се правят с електроди за неръждавейка, апропо - брадвите които съм виждал в процес на изработка са съставени от 7 парчета желязо, ама не им личи.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                  Всички заварки се правят с електроди за неръждавейка, апропо - брадвите които съм виждал в процес на изработка са съставени от 7 парчета желязо, ама не им личи.
                  Пусни,ако обичаш снимки на готово изделие-май нещо ми липсва в асортимента...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Пусни,ако обичаш снимки на готово изделие-май нещо ми липсва в асортимента...
                    .... някаде имах в списанието по подробно процеса на изработката на брадвата.
                    Ако държиш ще го търся по таваните и ще снимам.
                    Прикачени файлове
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Сори за офтопика...
                      Ето ги моите бебчета:

Първия е ясен: Glock Field Knife
                      а мъника е някакво менте "Уж Колумбия" Ама е оса!

А това ми е за раничката за горите. Любимец на всичко де що мърда там. И голям фен на пържоли!
                      Беше от един майстор в някакво софийско село. Подарък от чичо ми.

Останалите са във витрината. И има и един сет във багажника на джипката.
                      [IMG]http://kachi-snimka.info/images/bfi1236759624s.GIF[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                        .... някаде имах в списанието по подробно процеса на изработката на брадвата.
                        Ако държиш ще го търся по таваните и ще снимам.
                        ВЪХ!Баси красотите!
                        Дето държа,ами на колене те моля да пуснеш снимки на процеса.
                        Ако имаш кординати и цени...
                        Предварително се извинявам и благодаря за таванските ровичкания.

Коментар

ВЪХ!Баси красотите!
                          И аз се присъединавам към maxxx-a. Специално с молба за цените.

Коментар

Първоначално публикуван от Peev Преглед на мнение
                            Сори за офтопика...
                            Ето ги моите бебчета:

а мъника е някакво менте "Уж Колумбия" Ама е оса!
                            Вероятно имаш в предвид Kershaw
                            Последно редактирано от droba; 10-03-09, 15:51.
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Мдам Тук има още негови неща . http://picasaweb.google.bg/d.kal4ev/Bulgaria#

Между другото дамаста който ползва (не го кове той) е промишлен и няма качествата на традиционно правения такъв Шарено ама ..........

ИЛИЯ ПЕШЕВ
                              София, бул. Ситняково 49А
                              02/8430656
                              0898718986
                              Последно редактирано от droba; 10-03-09, 14:16.

Коментар

ВЪХ!Баси красотите!
                                Процеса мисля, че го имаше в едно ловно списание, ще преровя купчината и ще го намеря, ама нямам скенер под ръка....нищо де ще измислим нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X